A group of children prepare for their physical education lesson through our volunteer sports coaching project in schools in Sri Lanka.

Frivilligt arbejde med skolesport i Sri Lanka

Få praktisk erfaring inden for sportstræning, mens du hjælper skoleelever fra trange kår med at forbedre deres færdigheder og at komme i bedre form

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Arbejd frivilligt sm sportstræner på skoler i Sri Lanka og hjælp skolebørn fra trange kår med at udvikle deres atletiske færdigheder. Du giver børnene en mulighed for at lære nye spil og lege, forbedre deres teknik og deres form. Du hjælper dem også med at opbygge samarbejdsevner og at have det sjovt, mens de får motion.

 

Begrænsede faciliteter og udstyr betyder, at det kan være svært for srilankanske børn at deltage i sportsaktiviteter på skolen. Du arbejder sammen med lokale medarbejdere for at finde på nye, innovative løsninger på disse problemer.

 

Som frivillig i Sri Lanka, bor du hos en værtsfamilie, hvilket giver dig en enestående mulighed for at få et hjem i udlandet, mens du kan opleve en fremmed kultur helt tæt på. Få nye venner blandt de andre frivillige, mens I udforsker alt, hvad Sri Lanka har at byde på.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde inden for skolesport i Sri Lanka det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn og unge, brænder for sport, og gerne vil hjælpe andre med at udvikle deres sportslige evner, så er dette projekt det helt rigtige for dig. Som frivillig får du erhvervserfaring inden for sportstræning i Sri Lanka, mens du har det sjovt og arbejder med det, du kan lide.


Projektet er åbent for alle frivillige over 18 år. Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage. Du skal bare have tilstrækkelig viden om de forskellige sportsgrene til at kunne undervise andre i dem.


Når du ankommer på projektet, får du en grundig introduktion, så du er velforberedt og klar til dit frivillige arbejde.


Du arbejder sammen med lokale lærere eller sportstrænere, men der vil også være mulighed for at afholde idrætsundervisning selv, hvis du viser dit engagement og dine evner overfor dine kollegaer. Redskaber og udstyr på skolerne kan være meget begrænsede og basale, så du må finde på kreative løsninger til dine lektioner.


Du kan tilmelde dig vores projekter med skolesport året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Du arbejder frivilligt i mindst fire uger og opefter. I skoleferierne deltager du på et af vores projekter med børnepasning eller undervisning, hvor du også har mulighed for at undervise børnene i idræt.

A volunteer coaching sports in schools in Sri Lanka plays a ball game with students

Hvad bliver min rolle på projektet?

Vi opfordrer dig til at dele din forkærlighed for sport med den yngre generation på sportsprojektet i Sri Lanka. Du kan være med til at:


  • Træne skoleelever i en række forskellige sportsgrene som fodbold og cricket
  • Undervise i andre idrætsrelaterede emner som sundhed og teori inden for sport
  • Kombinere dit frivillige arbejde med et projekt med børnepasning eller undervisning

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Træne skoleelever i en række forskellige sportsgrene som fodbold og cricket


Som frivillig på dette projekt, hjælper du med at udvikle skoleelevers evner inden for idræt. Eleverne mangler struktureret idrætsundervisning på skolerne, og på nogle skoler fokuseres der på en specifik sportsgren som fodbold, mens andre skoler er åbne for en række forskellige aktiviteter.  


Fra opvarmning til udstrækning følger du eleverne igennem, hvordan de kan forbedre deres teknik, deres form og andre idrætsrelaterede færdigheder som for eksempel samarbejde.


Undervise i andre idrætsrelaterede emner som sundhed og teori inden for sport


Du får også muligheden for at fokusere på klasseundervisning i sportsteori. Her lærer du eleverne om historien og bag en sportsgren samt spillets regler, eller du kan lære dem vigtigheden ved motion og en sund livsstil.


Kombinere dit frivillige arbejde med et projekt med børnepasning eller undervisning


Da du ikke underviser i idræt hele dagen, har du også muligheden for at kombinere projektet med et undervisnings- eller børnspasningsprojekt. Her kan du tilbringe tid sammen med børnene og arrangere sjove, lærerige aktiviteter, eller arbejde med børnene for at forbedre deres læsefærdigheder og talforståelse.
Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

Du bor og arbejder på én af tre lokationer i Sri Lanka: Negombo, Panadura, eller Kalutara. Alle tre byer ligger inden for en times kørsel fra landets tidligere hovedstad, Colombo, hvilket gør det nemt at besøge storbyen på en weekendtur.

Panadura

Panadura er en større by syd for Colombo. Her arbejder du på et statsejet sportscenter, som blev grundlagt for at fremme og forbedre sportsniveauet i området. De sportsgrene, som undervises i på centret, inkluderer:


  • Atletik
  • Volleyball
  • Hockey
  • Rugby
  • Fodbold
  • Cricket

Negombo

Negombo er en stor by lige nord for Colombo. Her arbejder du på en teknisk skole, som tilbyder praktisk erhvervserfaring for udsatte unge. Fokus her er på fodboldtræning, og du skal arbejde frivilligt i mindst tre måneder for at blive placeret her.

Kalutara

Kalutara er en større by, som også ligger syd for Colombo. Her arbejder du på en skole, som både har yngre og ældre skoleelever. Her får du muligheden for at undervise i både det teoretiske og det praktiske aspekt af idræt.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på projektet med skolesport i Sri Lanka ud?

Efter at du har spist morgenmad hjemme hos din værtsfamilie, tager du på arbejde, enten med en bus eller en cykeltaxa. I nogle tilfælde kan du endda gå, hvis din værtsfamilies bolig ligger tæt på din arbejdsplads. På din første arbejdsdag, følger en Projects Abroad medarbejder dig på arbejde.


Dine arbejdstider på projektet varierer, alt efter hvor du bliver placeret henne. Enten underviser du i idræt før eller efter skole, så for eksempel fra klokken 6.00-9.00 og fra klokken 14.00-17.00, ellers kan du undervise i skoletiden, som kan være fra klokken 7.30-13.30.


Dine specifikke arbejdsopgaver og dit skema afhænger af den skole, du arbejder på. Generelt bruger du din tid på at undervise i sportsgrene som fodbold, volleyball eller atletik. Du kan også arrangere generel idrætsundervisning, som kan fokusere på bestemte færdigheder eller aktiviteter.


I løbet af skoledagen kan du hjælpe lærerne med undervisning i andre fag som engelsk eller idrætsteori. Du kan også kombinere projektet med et børnepasnings- eller undervisningsprojekt i området for at fylde dit daglige skema ud.


Når du er færdig med dagens arbejde, har du muligheden for at slappe af og nyde dine nye omgivelser. Vi arrangerer jævnligt sociale arrangementer om aftenen, som du er velkommen til at deltage i, og hvor du kan lære andre frivillige fra hele verden at kende. Du kan også tilbringe tid sammen med din værtsfamilie og lære mere om deres kultur, og du kan tage på sightseeing og besøge lokale restauranter for at smage srilankansk mad.

Volunteers get valuable sports coaching work experience in Sri Lanka practising their ball skills

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Projektets primære mål er at give udsatte skoleelever i Sri Lanka idrætsundervisning af god kvalitet.


Mange skoler tilbyder ikke idræt på samme niveau som andre fag, og derudover har mange skoler ikke idrætslærere ansat på grund af manglende ressourcer og svingende vejrforhold. På grund af disse faktorer, er der nogle børn, som ikke modtager idrætsundervisning og ikke lærer om sportsgrene, motion og sundhed.


Du arbejder på at udvikle elevernes idrætsfærdigheder. Målet er at tilbyde jævnlig, struktureret idrætsundervisning til skoleelever, og at træne dem i forskellige sportsgrene for at forbedre deres evner. Du forbedrer ikke kun deres teknik og deres form, du hjælper også de unge med at udvikle færdigheder som samarbejde og udholdenhed.


Bliv frivillig på vores sportsprojekt i Sri Lanka og hjælp med at tilbyde idrætsundervisning til skoleelever, som ellers ikke ville få sportstræning i skolen.

An instructor volunteers as a sports coach in schools in Sri Lanka and works with children

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i og omkring Colombo. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer