Sports enthusiasts jog to warm up during their volunteer sports coaching in Kenya

Frivilligt arbejde med skoleidræt i Kenya

Arbejd frivilligt som idrætstræner på skoler i Kenya og hjælp eleverne med at forbedre deres fysiske færdigheder og deres selvtillid

Projektoversigt

Rejs til Kenya og arbejd frivilligt som idrætstræner. Du hjælper underprivilegerede børn med at udvikle deres selvtillid og fysiske færdigheder til idrætsundervisningen. Du arbejder sammen med lokale trænere på offentlige skoler og dagcentre for børn. Projektet er en god måde at gøre forskel på, samtidig med at du kan skrive erfaring med idrætstræning på dit CV. 

Du opfordrer børnene til at leve sundt ved at prioritere motion, mens du deler din passion for sport med dem til idrætstimerne. Du får god mulighed for at snakke med eleverne, lære om deres liv og hvad de drømmer om. Hvem ved, måske kommer du til at arbejde med en ny kenyansk eller international sportsstjerne.

Du bor i byen Nanyuki i det centrale Kenya hos en lokal værtsfamilie. I din fritid opfordrer vi dig til at udforske landet, spise lokal mad og lære om de lokale traditioner. 

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde som idrætstræner i Kenya det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde som idrætstræner i Kenya er perfekt for dig, som brænder for sport, kan lide at arbejde med børn og unge, og kan tage en kreativ udfordring op. Du skal kunne tænke uden for boksen, især når ressourcerne er begrænsede. 

Et praktisk ophold med erfaring i Kenya booster dit CV og giver dig mulighed for at udvikle kompetencer som lederskab og planlægning, hvilket lader dig skille dig ud fra mængden til jobsamtaler og i ansøgninger. Dit udlandsophold viser også dit engagement til at hjælpe dem, der har brug for det.

Du behøver ikke at have erfaring med idrætsundervisning i forvejen for at deltage på projektet. Det eneste, du behøver, er en passion for idræt og motion og viljen til at arbejde. Du får støtte og vejledning fra Projects Abroads sportskoordinator samt de trænere, du arbejder sammen med. Brug tiden på at lære nye teknikker og udveksle viden og ideer fra Danmark.

Du kan tilmelde dig projektet året rundt, og du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Du skal arbejde frivilligt på projektet i mindst én uge, og vi anbefaler dig at blive i Kenya i længere tid,  så du kan gøre en større forskel for den skole, du arbejder på.

A football player practises defending the goal during volunteer sports coaching in Kenya

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder: 

Få erfaring ved at træne børn i alle aldre i forskellige sportsgrene og færdigheder 

Du får hurtigt praktisk erfaring med idrætstræning i kenya ved at arbejde med elever i forskellige aldersgrupper og med forskellige evner. Giv opmuntring til langsommere løbere og giv hurtigere elever større udfordringer. Du kan også finde på lege, som opfordrer til teamwork, giver god motion og er sjovt for børnene.

For de yngre elever kan du fokusere på simple men effektive aktiviteter som en forhindringsbane, hvor man udvikler boldtalent. Når du arbejder med et hold fodboldspillere i teenagealderen, kan du fokusere på deres holdtaktik, boldkontrol og præcise afleveringer på banen.

Få dine elever i bedre form og giv dem selvtillid gennem sjov træning

Du følger et travlt skema, som er udarbejdet af Projects Abroads sportskoordinator. Brug hver lektion til at arbejde på dine elevers selvtillid og deres fysiske færdigheder, afhængigt af deres alder og evner. Du kan give dine elever peptalks, opmuntre dem og opbygge deres selvtillid, når I spiller en kamp, laver øvelser, opvarmning eller udstrækning.

Arbejd sammen med lokale trænere og lærere, hvor du lærer af dem og deler din viden

Som frivillig idrætstræner i Kenya, arbejder du sammen med lokale trænere og med vores sportskoordinator. Sug så meget læring til dig, som du kan under idrætslektionerne, og stil spørgsmål, giv forslag og del din viden og erfaring hjemme fra Danmark med dine nye kollegaer. 

Vær opmærksom på, at nogle af skolerne og dagcentrene har begrænsede eller manglende ressourcer. Du kan arbejde sammen med trænerne om at finde på kreative løsninger og sjove aktiviteter for børnene, som ikke kræver udstyr.


Hvor i Kenya skal jeg bo og arbejde?

Nanyuki

Dit frivillige arbejde med skoleidræt i Kenya finder sted i den lille by, Nanyuki. Byen ligger omkring tre en halv times kørsel fra landets hovedstad, Nairobi. Du har en fantastisk udsigt til Kenyas største bjerg, Mount Kenya, fra Nanyuki.  

Du arbejder på offentlige skoler og dagcentre i og omkring Nanyuki, hvor du arbejder sammen med skolen eller centrets træner, samtidig med at du får vejledning og støtte fra Projects Abroads sportskoordinator.  

Forbered dig på at styre undervisningen på fodboldbaner, som ikke har meget græs. Der er dog masser af muligheder for sjove aktiviteter, når bare man har god plads. Vi opfordrer dig til at bruge din kreativitet med de få ressourcer, der er. 

Du kan bruge din fritid og dine weekender i Kenya på at udforske området. Planlæg en tur til Ol Pajeta konservatet sammen med andre frivillige, og se om I kan få øje på The Big Five (løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn). Du kan også slappe af hjemme hos din værtsfamilie eller på en smuk strand ved kysten i Mombasa.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kenya. 


Hvordan ser en typisk dag ud på projektet med skoleidræt i Kenya?

Du spiser morgenmad sammen med din værtsfamilie, hvorefter du tager afsted på arbejde. Projects Abroad arrangerer transport fra din værtsfamilies bolig til din arbejdsplads. 

En typisk dag på projektet er fra mandag til fredag klokken 9.00-16.00. Dine præcise arbejdstider varierer alt efter dit daglige skema og aktiviteterne på skolen.

På skolen eller centret, hvor du arbejder, følger du et skema, som er udarbejdet af vores sportskoordinator. Det kan inkludere at arbejde på én eller flere skoler på en dag. Du underviser i idræt, hvor du kan lave simple men effektive lege for at forbedre de yngre elevers boldtalent. Du kan også arrangere fodboldtræning for at fokusere på boldkontrol og holdtaktik.

Hvis der er mulighed for det, kan du fungere som træner til en sjov kamp i weekenden med de børn, der er interesserede. Det kan du snakke med sportskoordinatoren om.

I frokostpausen spiser du en madpakke, som du har fået med hjemmefra. Her kan du lege med eleverne eller sidde og snakke med trænere og lærere for at lære dem bedre at kende.

Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske dine nye omgivelser. Når du bor i Nanyuki, er du tæt på det storslåede bjerg, Mount Kenya. Du kan arrangere en vandretur sammen med de andre frivillige, eller gå rundt i Nanyukis travle gader og smage lokale retter som Ugali, som er lavet af majsmel, eller en slags grillet kød, som kaldes Nyama Choma.

A Projects Abroad volunteer gets hands-on sports coaching experience in Kenya while running a fun activity with children

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give underprivilegerede børn og unge en chance for at udvikle deres færdigheder inden for forskellige sportsgrene. Du fokuserer også på at hæve deres selvtillid og at selvstændiggøre dem.

Du bliver direkte involveret i at hjælpe børnene med at træne og at udvikle deres evner inden for koordination og teamwork. Lektionerne hjælper dem med at få færdigheder, som de kan bruge senere i livet, og ikke kun på banen. Du arbejder sammen med lokale trænere, som lærer dig om faget, mens du deler ud af din passion for sport og din indsigt hjemmefra.

Vores sportsprojekter er ret travle, og der bliver udsendt ugentlige skemaer fra vores sportskoordinator. Du kan komme til at arbejde på forskellige skoler, dagcentre og centre for gadebørn alt efter årstiden.

Arbejd frivilligt som idrætstræner i Kenya for at opbygge udsatte børn og unges færdigheder og selvtillid.

A volunteer teaching sports in Kenya teaches children a quick warm up

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nanyuki. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Kenya og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Kenya er en perfekt mulighed for at udforske dette fantastiske land. Kenya har et bredt udvalg af forskellige aktiviteter, så du kan være sikker på, at der er masser for dig at lave om aftenen og i weekenderne.


En rejse til Østafrika ville ikke være fuldendt uden en safari. Du kan se vilde dyr som elefanter, løver, og endda den truede Rothschilds giraf, når du er på opdagelse på savannen.


Vores projekter finder sted i Nanyuki, som er kendt som indgangen til Mount Kenya. Med det majestætiske bjerg lige uden for byen er det turen værd at bruge en dag på at vandre rundt om foden på bjerget.


Du kan tilbringe aftenerne på lokale restauranter, hvor du kan lytte til live musik og prøve retter fra det lokale køkken. Kenya har også nogle must-see markeder med farvestrålende tekstiler og håndlavede skulpturer.


Du kan bruge din fritid på at tage på opdagelse på egen hånd eller rejse rundt med en gruppe. Vi har mange frivillige i Kenya hvert år, så du er sikker på at møde nye venner og rejsekammerater på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer