A large lemur balancing on a pole in the rainforest spotted by volunteers during their rainforest conservation volunteering in Madagascar with Projects Abroad.

Frivilligt arbejde med regnskovsbevaring i Madagaskar

Hjælp med at beskytte det forskelligartede, lokale dyreliv i de frodige regnskove i Madagaskar

Projektoversigt

Tag til Madagaskar og arbejd i fronten af regnskovsbevaring, når du deltager som frivillig på projektet.

Du kan bruge dagen under et frodigt, grønt løvtag, hvor du vandrer gennem skovstier og identificerer og indsamler data på de dyr, du møder.


Madagaskar har et af de højeste antal endemiske arter i verden, med over 90% af landets dyrearter og 89% af landets plantearter, som ikke findes nogen andre steder i verden. Du hjælper med at beskytte det unikke dyreliv ved at indsamle data, samle affald og afholde kampagner i lokalsamfundet.


Du får også erfaring med at indsamle videnskabelig data om plante- og dyreliv. På den måde får du værdifuld indsigt i, hvordan en karriere inden for naturbevaring kan være.


Projektet har base i den lille by, Andasibe, som er et ideelt sted for naturbevaring, da det ligger tæt på et stort naturreservat.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde med regnskovsbevaring i Madagaskar det rigtige for mig?

Projektet i regnskoven i Madagaskar er perfekt til dig, der brænder for at beskytte vores planet med dine egne hænder, og som gerne vil prøve at bo i et miljø med regnskov.


Du behøver ikke at have erfaring med naturbevaring for at deltage. Vores lokale team vejleder dig gennem dine opgaver og støtter dig, mens du er frivillig. De lærer dig at identificere forskellige arter, og hvordan man laver specifikke opmålinger. Det eneste, du skal bruge, er din passion for miljø og dyreliv og din vilje til at arbejde for at hjælpe.


Hvis du overvejer en karriere inden for naturbevaring, er projektet en fantastisk måde at opbygge erfaring på. Som frivillig udvikler du en række kompetencer, da arbejdet har en god kombination af praktisk arbejde og forskning. Du kan skrive dine nye kompetencer på dit CV, hvilket vil få dig til at skille dig ud i ansøgninger og til jobsamtaler.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst én uge, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan gøre en større forskel.

An intern is seen conducting a bird survey whilst on his rainforest conservation volunteering in madagascar with Projects Abroad.

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Dataindsamlinger om planter og dyr


Du bruger en stor del af din tid på at udarbejde dataindsamlinger om plante- og dyreliv. Arbejdet involverer at identificere forskellige arter, kortlægge deres lokationer og notere detaljer om dem. Vi bruger disse data til at skrive rapporter om fordelingen af dyrearter i nationalparken. Disse data spiller en vigtig rolle for informationen, som påvirker bevaringspolitikken i reservatet.


Bygge skjul for dataindsamlinger om natten


Der er utallige spændende dyrearter, som er aktive om natten, som de lysegule møl kometer. Du bygger skjul for at iagttage dyrene om natten. Skjulene er høje, og du har en 360 graders udsigt over skoven omkring dig.


Du bruger nogle nætter ude i regnskoven i skjulene, hvor I skiftes til at sove og iagttage de natlige dyr, som pusler rundt i mørket.


Genplantningsprojekt


Du hjælper også til på vores planteskole, hvor vi planter lokale træsorter. Når de unge træer er store nok til at overleve i naturen, kan du hjælpe med at plante dem i nationalparken.


Den nationalpark, vi arbejder i, har ikke nok personale til at håndtere de store genplantningsprojekter, som de gerne ville gennemføre. Som frivillig giver du en tiltrængt hjælpende hånd med arbejdet.


Menneskeskabt udvikling og naturkatastrofer som oversvømmelser og skovbrande truer regnskovens bevoksning. Ikke nok med at træerne modvirker kulstofudledning; de er også levested for mange af de endemiske dyrearter i Madagaskar.


Fjerne invasive planter


Som en del af dit frivillige arbejde, hjælper du også med at fjerne fremmede plantearter fra reservatet. Du kortlægger, hvor du finder dem og fjerner dem, før de spreder rødder og lægger frø. Lokale guider lærer dig om identificering af plantearter for at sikre, at du kan kende de invasive arter fra den lokale bevoksning.


Oprydninger i lokalsamfundet


Du bliver involveret i at rydde op i nationalparken og omkringliggende lokalsamfund. Du fremmer også korrekt affaldshåndtering ved at snakke med den lokale befolkning om genbrug, og ved at bygge skraldespande rundt omkring i lokalsamfundene.


Effektiv affaldssortering er en vigtig del af beskyttelsen af dyrelivet. Affald kan være skadende for dyr, og det påvirker også Madagaskars turismeindustri. Du får en vigtig rolle i at mindske skaden på miljøet.


Hvor i Madagaskar skal jeg bo og arbejde?

Andasibe

Projektet med regnskovsbevaring har base i Andasibe, som er en lille by i det centraløstlige Madagaskar. Lokalsamfundene i området er mindre udviklede, end hvad du er vant til. Du kommer til at se rustikke bygninger og huse forbundet ved jordveje. Omgivelserne giver dig mulighed for at blive ét med naturen.


Dit frivillige arbejde kommer til at foregå i en lokal nationalpark. Parken er fyldt med frodig bevoksning og en masse forskellige vilde dyrearter.


Når du har fri, kan du slappe af på en af øens lækre strande eller besøge Tsingy de Bemaraha nationalpark, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du gerne vil lære mere om Madagaskar, kan du også besøge Musée de la Gendarmerie.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Madagaskar


Hvordan ser en typisk dag på projektet med regnskovsbevaring i Madagaskar ud?

En typisk dag på projektet starter omkring klokken 7 om morgenen. Du er færdig med at arbejde omkring klokken 16, og du har en times frokostpause. Du arbejder på projektet mandag til fredag og har fri i weekenderne.


Du kan starte din dag med en optælling af fugle tidligt om morgenen. Du vandrer gennem naturreservatet og identificerer og noterer de fuglearter, du ser.


Bagefter hjælper du lokalsamfundets beboere med at samle skrald. Du kan også arbejde sammen med andre frivillige på at bygge og male skraldespande.


Om eftermiddagen, når det er køligere, kan du arbejde med at fjerne invasive planter. Hvis du har tid, kan du også lave en anden optælling, hvor du indsamler data om lemurer eller reptiler.


Du har fri om aftenen, hvor du kan være sammen med de andre frivillige, I kan spise aftensmad sammen på jeres hostel, og I kan spille kort, mens I lytter til lyden af cikader i den varme aftenluft.

A Projects Abroad volunteer is pictured identifying a bird whilst on her rainforest conservation volunteering work in Madagascar.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at beskytte de endemiske planter og dyr i regnskovene i Madagaskar.


Madagaskar har et af de højeste antal endemiske arter i verden. Der bor for eksempel næsten 103 forskellige arter af lemurer, som er det mest truede hvirveldyr på planeten.


Du holder øje med dyrelivet og vegetationen gennem optællinger og rapporter. Vi deler vores data med nationalparkens administration for at give information til deres bevaringspolitik.


Nationalparken er underbemandet, og derfor er det frivillige arbejde afgørende for at sikre, at de nødvendige data om dyrelivet bliver indsamlet.


Dyrelivet på øen er truet af skovrydning, invasive arter og dårlig affaldshåndtering. Du hjælper med at håndtere disse problemer ved at plante lokale træsorter, fjerne fremmede, invasive planter og deltage i oprydninger.


For at sikre, at vi altid arbejder hen mod vores langsigtede vision, har vi defineret fire mål i vores Conservation Management Plan for Madagascar. Målene er at:


  • Genoprette naturlige økosystemer
  • Beskytte det lokale dyreliv
  • Holde øje med og føre log over levesteder
  • Sprede budskabet om vigtigheden af at beskytte miljøet


Bliv frivillig på projektet med regnskovsbevaring i Madagaskar, og hjælp med at bevare det unikke dyreliv og beskyt regnskoven.

Projects Abroad Volunteers have pictured new plants they have planted at a tree nursery whilst on their rainforest conservation volunteer work in Madagascar.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Andasibe. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Madagaskar er synonymt med et unikt dyreliv og planter. Landet har mange spændende seværdigheder for naturelskere med springende lemurer og klatrende kamæleoner.


Når du er i Madagaskar, så sørg for at besøge en af de mange nationalparker. Du kan se noget af det dyreliv, som har hjemsted i det enestående ørige. Baobab alléen er også et must-see. Disse tårnhøje træer med deres usædvanlige stammer er kendt som livets træ i Afrika.


Du kan se de skarpe klipper og interessante stenformationer i Tsingy de Bemaraha. Madagaskar grænser op til verdens tredjestørste koralrev, som gør det til et ideelt sted at snorkle og dykke.


Vi har en række forskellige projekter her, så der er højst sandsynligt også andre frivillige i Madagaskar, når du er der. Du kan derfor vælge at rejse rundt i din fritid på egen hånd, eller finde sammen med andre ligesindede frivillige og rejse rundt som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer