A volunteer and staff member work together on a reforestation initiative during Conservation volunteering in Costa Rica.

Bevarelse af brøleabe og skarlagenrød ara i Costa Rica

Lev og bo i Costa Ricas tætte tropiske tørskov, og arbejd med naturbevaring af dyr

Projektoversigt

Lev og bo i Costa Ricas frodige tropiske tørskov, og hjælp os i vores værdifulde naturbevaringsarbejde. Du får her mulighed for at arbejde på at bevare dette fantastiske miljø. Naturbevaringsprojektet er ideelt til naturentusiaster og kommende miljøforkæmpere. 

Du kommer til at arbejde i Barra Honda nationalpark, som styres af regeringen. Her har du mulighed for at få erfaring med naturbevaring. Med denne erfaring med bevaring af plante- og dyrelivet i udlandet vil du skille dig ud, som en der er engageret i at løse globale klimaproblematikker.

Du kommer til at gør en konkret forskel for dyrelivet i skoven. Dit arbejde kommer til at inkludere dyrebevaringsture til underjordiske huler for at undersøge flagermus, genplantning af træer og mange andre aktiviteter. u kommer som frivillig til at spille en vigtig rolle i bevaringen af plante- og dyrelivet. Costa Rica er nemlig hjem for 5% af verdens biodiversitet, og det er derfor yderst vigtigt at beskytte disse arter. 

Parken ligger i Nicoya Peninsula i Costa Rica. Du kommer til at bo sammen med andre frivillige, hvilket giver dig mulighed for at opbygge nye venskaber. Du vil knytte venskaber for livet midt ude i skoven over et brætspil. 

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med naturbevaring i Costa Rica det rigtige valg for mig?

Dette bæredygtighedsprojekt passer til personer der søger spænding. Det er enhver eventyres drøm at komme til at bo og leve i skoven, vandre gennem den tætte vegetation og udforske underjordiske huler!

Dyrebevaring som frivilligt arbejde i Costa Ricas tropiske tørskov er det perfekte projekt hvis du er interesseret i miljøvidenskab hjemme eller i udlandet. Du får praktisk erfaring ved at studere planter og dyr, hvilket er en fordel hvis du vil have en karriere i botanik eller zoologi. Du kommer også til at samarbejde med nogle af de bedste indenfor naturbevaring.  

Du skal ikke have nogen særlig erfaring eller kvalifikationer for at være med. Du skal være fysisk fit og klar på at få beskidte hænder under praktisk arbejde. Vores lokale medarbejdere vil stå til rådighed hele døgnet. 

Projektet kører hele året, så du kan tage afsted, når det passer dig. Du skal som minimum deltage en uge, men vi anbefaler, at du bliver længere for at få en oplevelse af livet i skoven og gøre en endnu større forskel.

A group of volunteers prepare for a bat survey in a cave during Conservation volunteering in Costa Rica.

Hvad kommer jeg til at lave i naturbevaringsprojektet i Costa Rica?

Du kommer til at bruge dine dage med at hjælpe med naturbevaringsarbejde i Barra Honda nationalpark. Her er nogle af dine opgaver:

  • Hjælpe med at lave biodiversitets studier, som bruges til at udvikle naturbevaringsstrategier
  • Bekæmpe klimaforandringerne og genoprette vores naturlige omgivelser gennem genplantingsarbejde 
  • Lave vedligeholdelsesarbejde for at parken kan køre rundt

Dit arbejde vil fokusere på følgende fire områder: 

Biodiversitetsstudier 

En stor del af din tid vil blive brugt på at indsamle data til biodiversitetsstudier. Du vil samarbejde med eksperter i dyrelivsstudier og optage dyrenes adfærd og fordeling. Denne information bruges til at udvikle effektive naturbevaringsstrategier.  

Du vil komme til at indsamle data på vandreture gennem den tætte skov, på natvandringer eller på bevaringsture dybt ind i underjordiske huler. Nogle af de arter i vil undersøge er: 

  • Aber
  • Papegøjer - lyserød ara   

Genplantningsarbejde

Tilflytning og skovbrande som er en konsekvens af klimaforandringerne har resulteret i ødelæggelsen af en stor del af Costa Ricas skove. Dette har ødelæggende konsekvenser for en række forskellige arter. Mange dyrearter er blevet drastisk reduceret på grund af ødelæggelsen af deres naturlige hjem. 

Du kommer til at hjælpe med at genoprette mange dyrs naturlige hjem gennem dit arbejde med genplantning af træer. Arbejdet foregår på et gartneri for nyplantede træer, som skal plejes før de er klar til at blive plantet i skoven. 

Dit arbejde vil også hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne ved at øge antallet af træer, der absorberer kuldioxid i området. 

Vedligeholdelsesarbejde 

Barra Honda er afhængige af de frivilliges støtte for at fortsætte deres naturbevaringsarbejde. Som frivillig hjælper du med parkens drift. Dette indbefatter opgaver som at rydde stier, vedligeholde brandbælter eller hjælpe med generel vedligeholdelse af lejeren.

Selvom dette lyder som underordnede opgaver, spiller de en vigtig rolle i parkens overordnede funktion. For eksempel kan det at rydde stier betyder, at folk vil være mindre tilbøjelige til at gå gennem planterne og ødelægge den naturlige plantevækst.

Hvem er vores samarbejdspartnere i Costa Rica

I dette projekt samarbejder vi med Barra Honda nationalpark som styres af regeringen. Vores samarbejde sikrer, at parken har frivillige som støtter deres arbejde. Det betyder også, at vores frivillige arbejder sammen med og lærer af parkpersonalet, som er erfarne fagfolk.


Hvor i Costa Rica kommer jeg til at arbejde?

Barra Honda

Dette projekt ligger i Barra Honda nationalpark, som er et naturreservat i den nordvestlige del af Costa Rica. Parken ligger i Nocoya Peninsula, som ligger cirka 25 minutters kørsel fra byen Nicoya.

Som frivillig kommer du til at bo og arbejde i reservatet. Du kommer til at bo i deleboliger midt i skoven. Her får du mulighed for at være i kontakt med naturen og få en pause fra dagligdagens stress og jag.

Du bor i værtsfamilie kun omkring 1 km væk fra skoven. Du kan også udfordre de andre frivillige i en omgang brætspil. Den meget ringe internetadgang giver dig mulighed for at leve i nuet, lære de andre frivillige at kende og få en helt anderledes oplevelse. 

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Vores projekter ligger i forskellige områder i Costa Rica. Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Costa Rica.


En typisk dag med naturbevaringsarbejde i Costa Rica

Du arbejder mellem kl. 8.30 til 17.30, mandag til fredag. Du holder dog normalt en lang frokostpause mellem kl. 12 til 15.30. Det er muligt arbejdstiderne varierer, når der skal ordnes opgaver tidligt om morgenen, eller når du skal studere flagermus om aftenen. 

Din dag starter med morgenmad kl. 7.30. Når du har spist, gør du dig klar til en travl dag, hvor du starter med at arbejde. 

Om morgenen er det normalt det mere praktiske arbejde, der skal ordnes for at udnytte det køligere morgenklima. Det er blandt andet opgaver såsom rydning af stier eller arbejde i gartneriet, der genplanter træer. 

Du har en lang frokostpause, som du kan bruge på at spise frokost og slappe af i, før du starter på dine opgaver om eftermiddagen. 

Opgaverne om eftermiddagen kan blandt andet være at stå for en oplysningskampagne på en lokal skole eller foretage en undersøgelse af aberne. Der er nogle få eftermiddage, hvor du har mulighed for at opleve skoven efter mørkets frembrud. Sammen med vores medarbejdere og med lommelygter vil i kigge efter natdyr eller gå ned i en underjordisk hule for at studere flagermusene.

Volunteers conduct a butterfly survey as part of their Conservation volunteer work in Costa Rica.

Hvad er formålet og påvirkningen af frivilligt arbejde i naturbevaringsprojektet i Costa Rica?

Formålet med dette projekt er først og fremmest at støtte Barra Honda nationalpark, der i høj grad er afhængig af de frivilliges hjælp. I forhold til dette bliver din opgave at indsamle data som er nyttig information til at udvikle parkens naturbevaringspolitikker.

På trods af at det er et relativt lille land, indeholder Costa Rica 5% af verdens biologiske arter. Dette betyder, at mange forskellige arter er afhængige af landets økosystemer for at overleve.

Eksperter har estimeret, at omkring 90% af skoven omkring parken er blevet ødelagt. De dyr, der bor her, trues af skovrydning og klimaforandringer. 

For at hjælpe med at løse disse problemer har vi lavet en særlig management plan til dette projekt. Denne plan indeholder de langsigtede mål, som vores frivillige stræber mod. Disse mål er:

  • Indsamle data om naturlivet for at give indsigt i effektive naturbevaringsstrategier
  • Plante træer for at gendanne økosystemet i den tropiske tørskov 
  • Skabe bevidsthed om økosystemets rolle for derved at reducere menneskets negative påvirkning

Slut dig til os i Costa Rica, og hjælp os med at opnå vores bæredygtige mål.

Two humming birds drinking nectar at Projects Abroad's Conservation volunteer placement in Costa Rica.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre.


Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.


Læs mere om vores Management Plans. 


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Under dit ophold i Barra Honda nationalpark kommer du til at bo sammen med andre frivillige fra Projects Abroad. Dette er en god måde at lære de andre frivillige at kende på, dele jeres oplevelser og gå på opdagelse sammen i jeres fritid. 

Dit værelse vil være beskedent, men hyggeligt, rent og sikkert. Projektprisen inkluderer tre måltider om dagen.

Find ud af mere om vores boliger.


Aktiviteter og fritid

With more than 25% of its land protected in national parks, Costa Rica is a nature lover’s paradise. It has everything from volcanoes to tropical rainforests, and magnificent waterfalls to beautiful sandy beaches. This tiny country is also renowned for its biodiversity and boasts an array of wildlife.

Most of our projects are based in the vibrant city of Liberia, capital of the Guanacaste province.  A striking mix of old and new, Liberia retains a rich colonial history, as well as being home to an array of modern tech companies and shopping centres.

Liberia is also a fantastic starting point for weekend excursions.  If you’re a fan of the great outdoors, you’ll be able to explore the nearby Santa Rosa and Rincón de la Vieja National Parks.

You're never far from the coast in Costa Rica. Spoilt for choice by the number of idyllic beaches, you'll have plenty of opportunities for water-based activities like surfing, swimming, or scuba diving in your free time.  In Liberia, you can get to many of the nearby beaches with a short bus ride.

There will likely be other volunteers in Costa Rica with you. So you can choose to explore on your own or as a group.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Vores akkrediteringer