An excavation site in which Projects Abroad volunteers carry out archaeology volunteering work in Romania.

Frivilligt arbejde med arkæologi i Rumænien

Arbejd med erfarne arkæologer for at bevare kulturarven og afdække oldtidshistoriens hemmeligheder i Rumænien

Projektoversigt

Rejs tilbage i tiden til det mægtige romerrige og arbejd med arkæologi i Rumænien med os. Du arbejder på udgravninger rundt omkring i landet og lærer om feltet fra en erfaren arkæolog, når I hjælpes ad med at grave fortiden op. Projektet er en fantastisk mulighed for at blive involveret i menneskets historie, samtidig med at du tilføjer erhvervserfaring til dit CV.


Med din hjælp kan vi bevare Rumæniens historiske og kulturelt betydningsfulde områder til fremtidige generationer. Du hjælper med at sikre, at historiske kulturgenstande ikke bliver ødelagt under konstruktionen af nye bygninger. For eksempel har vores frivillige hjulpet med at færdiggøre arbejdet på en redningsudgravning i hjertet af Alba Iulia Citadel i 2017. De fandt genstande som sølvmønter, et sværd og en klinge.


Du bor i Brasov hos en lokal værtsfamilie. Få mest muligt ud af din fritid ved at udforske byen og området og for eksempel arrangere en tur til Transsylvanien.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med arkæologi i Rumænien det rigtige for mig?

Hvis du er fascineret over historie, eller altid har drømt om at opdage og afdække historiske kulturgenstande, som har ligget begravet i flere århundreder, så er projektet med arkæologi i Rumænien det helt rigtige for dig.


Projektet er en enestående mulighed for dig, der gerne vil arbejde inden for arkæologi, historie eller antropologi, og gerne vil have erhvervserfaring inden for dit felt. Projektet gavner dit CV og giver dig spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger og til jobsamtaler og optagelsessamtaler.


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet, så det er helt okay, hvis du bare er nysgerrig omkring arkæologi og historie og ikke ligefrem går efter en karriere inden for feltet. Vi lærer dig det grundlæggende om arbejdsmetoder og teori, mens vi arbejder, og du lærer en masse fra arkæologerne.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Du skal deltage på projektet i mindst én uge og så længe, du har lyst. Vi anbefaler dig at blive længere, så du kan deltage i flere forskellige slags aktiviteter.

Projects Abroad volunteers are pictured taking part in a dig at an excavation site whilst on their volunteer archaeology work in Romania.

Hvad bliver min rolle på projektet med arkæologi i Rumænien?

Som frivillig med arkæologi i Rumænien får du masser af muligheder for at involvere dig i arbejdet. Her er nogle af de ting, du kan gøre:


  • Udføre feltarbejde inklusiv udgravninger og undersøgelser af rehabiliteringsområder
  • Arbejde på et museum og hjælpe med en række gøremål fra præsentationer og rekonstruktion af keramik
  • Indendørs research som skrivning, rengøring, opmåling, og inventarliste i vintermånederne

Feltarbejde på udgravninger og rehabiliteringsområder


Du tilbringer meget af din tid som frivillig med at udføre praktisk arbejde på udgravninger og rehabiliteringsområder rundt omkring i Rumænien.


De arbejdsopgaver, du får, afhænger af, hvor du arbejder henne. I nogle områder arbejder du mest på udgravninger, rengør og rekonstruerer keramik, redskaber og andre genstande, som er fundet på stedet. I Andre områder identificerer og afdækker du historiske grave samt finder knogler og andre genstande.

Arbejde på et museum


Du kan også arbejde frivilligt på de historiske museer i Alba Iulia. Her hjælper du med rekonstruktion og research. Din tid bliver delt mellem udgravninger, analysering af fundene og præsentationer på museer. Du kan også få lov til at oversætte dokumenter og designe turistinformation på museerne.


Arbejdet på museerne foregår mest i vintermånederne fra december til februar, når det dårlige vejr forhindrer os i at udføre udgravningsarbejde. Hvis du er interesseret i denne del af arbejdet en anden tid på året, så snak med os om det.  


Indendørs research i vintermånederne


Hvis noget af dit frivillige arbejde finder sted i vintermåneder, kan du ikke arbejde så meget på udgravninger, som du kan om sommeren. I stedet arbejder du indendørs på specifikt, arkæologisk research. Arbejdet inkluderer:


  • Tegne
  • Rengøre
  • Måle
  • Opgøre inventar
  • Opridse genstande

Hvor i Rumænien skal jeg bo og arbejde?

Alba lulia

Du bor i Alba Iulia, som er en by med vigtige romerske, middelalderlige og moderne træk. I dag ser mange rumænere Alba Iulia som landets spirituelle hovedstad.


Alba Iulia er stedet, hvor det gamle Apulum lå, som blev grundlagt af romerne i det 2. århundrede, og blev ødelagt af Tatarerne i 1241. Siden middelalderen har byen været kendt som en begivenhedsrig by med en vigtig rolle i det sociale og politiske liv i Transsylvanien. Det er også en populær turistattraktion med spændende seværdigheder, især citadellet.  


Du tager rundt på forskellige arkæologiske udgravninger, så du kan forvente at bo forskellige steder og på forskellige måder. Det kan både være på hostels, camps eller hos lokale værtsfamilier.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Rumænien


Hvordan ser en typisk dag på projektet med arkæologi i Rumænien ud?

Din arbejdsdag starter normalt omkring klokken 7.00 og slutter klokken 16.00. Om sommeren (juni-juli) kan du dog få en længere pause om eftermiddagen og så arbejde til klokken 19.00.


Formiddagen er normalt dedikeret til udgravninger og praktisk arbejde på stedet. Det gælder især i sommermånederne, hvor det kan blive ekstremt varmt midt på dagen.


Du får halvanden times frokostpause fra klokken 12.00-13.30, hvor du oftest har en medbragt madpakke med, da du nok bor et stykke væk fra, hvor du arbejder.


Hvis du er frivillig på projektet om vinteren, er der mindre feltarbejde. Det betyder, at det meste af din arbejdstid bliver brugt på at lave research indenfor, så du kan dykke ned i et mere akademisk aspekt af arkæologien.


Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske dine nye omgivelser og lære mere om rumænske traditioner, kultur og hverdagsliv.

A group of Projects Abroad volunteers collecting data at an excavation site during their volunteer archaeology work in Romania.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål for projektet: at hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og at tilbyde støtte til underbemandede arkæologiske programmer i Rumænien.


Vi vil gerne give dig den viden og praktiske færdigheder, som du skal bruge for at starte din karriere inden for arkæologi. Du arbejder sammen med erfarne arkæologer, så sørg for at stille spørgsmål og at lære så meget som muligt. Du lærer at udgrave, rengøre og rekonstruere kulturgenstande og at opridse fund.


Derudover hjælper du også arkæologerne med at udføre vigtigt feltarbejde og dokumentation af fundene. Rumænien har et væld af enestående, historiske udgravninger, som kunne tilbyde spændende indsigt i verdenshistorien.


Desværre er der mangel på arkæologer til at udføre det vigtige arbejde. Derfor har vi brug for din hjælp.


Bliv frivillig inden for arkæologi i Rumænien og hjælp med at bevare landets kulturarv.

A Projects Abroad volunteer is pictured measuring out the dig site during her volunteer archaeology work in Romania.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Brasov. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Rumænien og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når du arbejder frivilligt i Rumænien, får du et unikt indblik i livet i Østeuropa. Du kan finde masser at lave i din fritid med alle de forskellige aktiviteter, som landet har at byde på.


Rumænien er den ideelle destination for dig, der er vild med arkitektur, da landet har fantastiske, gamle bygninger langs gaderne i byerne. Biserica Neagră er bare ét eksempel på den gotiske arkitektur med sortsværtede stenmure fra en brand, der hærgede området i det 17. århundrede.


Det er ikke bare bygningerne, som er et besøg værd, men også gaderne i Brasov. Du kan for eksempel klemme dig igennem de smalleste gader i hele Europa.


Det er turen værd at tage en weekend til Transsylvanien for at besøge Bran Castle, som er legenden Grev Draculas hjem. Mens du er der, kan du tage på ASTRA museet og dykke ned i den magiske verden af rumænske folkeeventyr.


Du kommer højst sandsynligt til at arbejde sammen med andre frivillige i Rumænien. Derfor får du muligheden for at udforske landet enten på egen hånd eller sammen med andre. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer