A picture of a group of volunteers from Projects Abroad out on a dig during their archaeology volunteering in Peru.

Frivilligt arbejde med arkæologi inden for Inca og Wari i Peru

Arbejd med erfarne arkæologer om Inka- og Waririget på historiske udgravninger i Peru

Projektoversigt

Arbejd frivilligt inden for arkæologi i Peru og rejs tilbage i tiden til det antikke Sydamerika. Du arbejder på udgravninger i to nationalparker og lærer ved at arbejde sammen med erfarne arkæologer, mens du graver fortidens hemmeligheder op. Projektet er en god mulighed for at blive involveret i områdets historie, samtidig med at du kan skrive erhvervserfaring på dit CV.


Vi samarbejder med det peruvianske kulturministerium for at udgrave og beskytte de antikke konstruktioner og kulturgenstande fra Inka- og Waririget. Med din hjælp kan vi bevare områderne til fremtidige generationer.


Du bor i Cusco, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, hos en lokal værtsfamilie. Cusco var engang hovedstaden i hele Inkariget, som strakte sig over hele kontinentet, og byen ligger omgivet af Andesbjergene.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde inden for arkæologi i Peru det rigtige for mig?

Hvis du brænder for historie, hvis du gerne vil opdage, hvordan mennesker levede i Sydamerika for flere århundreder siden, og hvis du gerne vil blive en del af arbejdet for at udgrave fortiden, så er vores Inka- og Wariprojekt i Peru det helt rigtige for dig.

Projektet tager dig direkte ind i gamle, sydamerikanske samfunds univers. Du lærer af erfarne arkæologer, som viser dig alt, hvad du skal vide og kunne om feltet. Projektet er især brugbart for dig, hvis du læser historie, arkæologi eller antropologi og gerne vil have erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.

Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Vi har arkæologer og andet personale, som står klar til at vejlede og støtte dig. Du deltager også jævnligt i workshops og forelæsninger for at lære mere om faget, og besøger lokale museer.

Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold bliver på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan lære og opleve mere. Læg mærke til at visse aktiviteter ikke er åbne under forskellige årstider. De fleste af vores udgravninger finder sted uden for regntiden fra maj til september. I regntiden fra oktober til april fokuserer vi på indendørs research.


Hvad bliver min rolle på Inka- og Wariprojektet i Peru?

Du arbejder sammen med erfarne arkæologer, mens de laver research for at lære mere om de antikke civilisationer. Her er de primære områder, du kommer til at fokusere på:


  • Assistere med opdagelsen og registreringen af nye arkæologiske steder
  • Vedligeholde arkæologiske steder ved at rydde og vedligeholde
  • Sprede budskabet om vigtigheden ved at beskytte kulturarven i lokalsamfund i området
  • Deltage i workshops og forelæsninger for at lære mere om arkæologisk arbejde i Peru

Vores arkæologiske aktiviteter i Peru afhænger meget af vejret. Regntiden og tørketiden er meget forskellige, da noget af vores arbejde bliver forhindret på grund af regnen. Du fokuserer på de følgende primære opgaver som frivillig på projektet:


Assistere med opdagelsen og registreringen af nye arkæologiske steder


En spændende del af arkæologi er at opdage det ukendte. Når du arbejder frivilligt i Peru, kan du involvere dig i at udforske og registrere nye udgravningssteder. Når I registrerer nye steder, bruger du GPS og fotografi til at registrere, hvad du finder. Du er med til at kortlægge de nye steder for at fremme forskningen, og du kan også hjælpe med at returnere kulturgenstande til området, efter de er blevet undersøgt.


Vedligeholde arkæologiske steder ved at rydde og bevare


Du arbejder sammen med erfarne arkæologer på udgravningerne. De lærer dig at udføre forskellige arkæologiske aktiviteter og fører tilsyn med dit arbejde. De forklarer dig også vigtigheden af at rydde og vedligeholde udgravningsstederne. Du hjælper ved at fjerne ukrudt og bevoksninger på vægge og stier, og ved at forberede ler til mørtel, som bruges til at reparere de antikke ruiner. Du får beskidte fødder ved at trampe rundt i mudder, som vi bruger til at male vægger og stier og til at stoppe huller i væggene. Mudderet hjælper med at bevare og reparere de gamle konstruktioner.


Sprede budskabet om vigtigheden ved at beskytte kulturarven i lokalsamfund i området


Et af målene for projektet er at fremme forskningen i de gamle civilisationer i Sydamerika. Vi hjælper ved at afholde fremlæggelser og præsentationer om vigtigheden af at bevare denne værdifulde arv. Oplysningen hjælper lokalbefolkningen med at få en bedre forståelse for, hvordan folk engang levede. På den måde kan vi også sprede oplysning om vigtigheden af at beskytte deres historie til fremtidige generationer.


Deltage i workshops og forelæsninger for at lære mere om arkæologisk arbejde i Peru


Vores lokale medarbejdere arrangerer jævnligt workshops og præsentationer for alle vores frivillige inden for arkæologi. Her lytter du og lærer om feltet, når arkæologerne fortæller om ting som knogler, og hvordan man genkonstruerer keramiske genstande. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter.  


Hvor i Peru skal jeg bo og arbejde?

Cusco

Vores Inka- og Wariprojekt inden for arkæologi i Peru finder sted i Lucre, som er en lille by i Lucredalen, 40 minutters kørsel fra Cusco. Cusco var hovedstaden og den vigtigste by i hele Incariget, og Lucredalen indeholder mange kendte og ukendte ruiner fra historiske civilisationer.


Vores projekter ligger i Pikillaqta nationalpark og i Sacshayhuaman Archaeology Park. Gennem vores officielle samarbejde med det peruvianske kulturministerium har vi fået tilladelse til at få adgang til de områder, hvor du kan arbejde.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Peru


Hvordan ser en typisk dag på Inka- og Wariprojektet i Peru ud?

En typisk dag som frivillig starter klokken 8.30 og slutter omkring klokken 15.30, mandag til fredag. Du har dog tidligt fri om fredagen.


Dine aktiviteter varierer meget og afhænger meget af vejret. Den koordinerende arkæolog bestemmer, hvad dine opgaver bliver på en bestemt dag. Aktiviteterne kan indebære at kortlægge udgravninger, at arbejde på udgravninger eller at lave indendørs research.


Når arbejdsdagen er slut, tager du hjem til din værtsfamilie og spiser aftensmad. På den måde kan du virkelig opleve den peruvianske livsstil og lade familien dele deres mad, traditioner og kultur med dig.


Du har fri om aftenen, hvor du kan udforske byen. Du kan gå ned af gaderne langs den smukke arkitektur fra mange århundreders civilisationer. Du kan også øve dit spanske, ved at snakke med gadesælgere, og vi anbefaler dig at smage så meget lokal mad som muligt.


I weekenderne kan du udforske det frodige, grønne landskab, hvor lamaer går frit omkring i deres naturlige omgivelser. Du kan også arrangere en tur til nogle af Perus berømte attraktioner som Machu Picchu.


Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med Inka- og Wariprojektet i Peru er at fremme den forskning, der bliver foretaget i de gamle civilisationer i Sydamerika og at bevare den peruvianske kulturarv.


Projects Abroad har en officiel aftale med det peruvianske kulturministerium for at udføre arbejdet i nationalparker i området. Sammen arbejder vi for at udgrave og beskytte nye, arkæologiske udgravningssteder og kulturgenstande. Vi har brug for din hjælp til at udføre dette arbejde.


Ud over at hjælpe med at bevare kulturen og historien for fremtidige generationer, får du også en unik indsigt i Sydamerikas historiske civilisationer. Denne slags erhvervserfaring kan give dig de kompetencer, som du skal bruge for at begynde din karriere inden for historie, antropologi eller arkæologi. Du lærer ved at arbejde sammen med erfarne arkæologer, som er dedikerede til deres arbejde.


Bliv frivillig på vores Inka- og Wariprojekt inden for arkæologi i Peri, og hjælp med at beskytte og bevare deres historie.

Projects Abroad volunteers can be seen measuring out an excavation site as part of their archaeology volunteering work in Peru.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Cusco. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Peru og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Peru er et vibrant land med en blanding af aktiviteter for enhver slags frivillig. Om du er interesseret i kunst, kultur, historie eller natur, så er der helt sikkert noget for dig.


En af de største attraktioner i Peru er landets historie med Inca og Maya indianere. Der er enestående arkæologiske udgravninger som Coricancha, Tambomachay, og selvfølgelig Machu Picchu.


I weekenden kan du tage en tur til landsbyen, Pisac, hvor du kan gå og kigge på farvestrålende, iøjnefaldende tekstilmarkeder. Du må ikke gå glip af de fritgående lamaer og alpakaer.


Der er også livlige restauranter, som giver dig det perfekte sted at tilbringe en aften med afslapning, hvor du kan spise lokale retter som ceviche.


Vi har en række forskellige projekter i Peru, så du møder sikkert mange andre frivillige på din rejse. Det giver dig den perfekte mulighed for at få nye venner, som du kan rejse sammen med som gruppe. Du kan dog også vælge at bruge din fritid på at gå på opdagelse på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer