A legal aid clinic at our Law and Human Rights Placement in South Africa

Erfaringsophold med jura og menneskerettigheder i Sydafrika

Bo og arbejd i Cape Town og få erhvervserfaring, mens du arbejder sammen med advokater og professionelle inden for menneskerettigheder

Projektoversigt

Rejs til Sydafrika og arbejd sammen med erfarne professionelle inden for jura og menneskerettigheder på vores erfaringsophold i Cape Town. Du får erhvervserfaring inden for området, som du kan skrive på dit CV, samtidig med at du får en større forståelse for det sydafrikanske retssystem. Oplevelsen kan gavne din fremtidige karriere.


Sydafrika har en af de mest progressive grundlove i verden, men desværre gør den enorme ulighed i landet, at juridisk rådgivning og bistand ikke er tilgængeligt for den store del af befolkningen, som er underprivilegerede og dårligt stillede. På baggrund af den problemstilling har vi startet og finansieret et Projects Abroad kontor for menneskerettigheder i Cape Town for at tilbyde gratis juridisk bistand. Du hjælper på juridiske seminarer og ved at sprede budskabet og viden om grundlæggende menneskerettigheder i fattige områder i og omkring Cape Town.


Du bor i Cape Town hos en lokal værtsfamilie. Der er masser at se og opleve, når du har fri, og vi opfordrer dig til at få mest muligt ud af dit ophold i Sydafrika.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er et erfaringsophold med jura og menneskerettigheder i Sydafrika det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet er perfekt til dig, der gerne vil have erhvervserfaring inden for jura og menneskerettigheder, som du kan skrive på dit CV, især hvis du overvejer at blive jurist. Opholdet er også et godt match til dig, der læser jura og gerne vil bruge din viden i den virkelige verden.


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Du får vejledning og hjælp fra jurister og professionelle inden for menneskerettigheder, og de lærer dig alt, hvad du skal vide. Opholdet er professionelt, så du skal være punktlig, fleksibel og villig til at arbejde. Du skal også have rimelige samtaleevner på engelsk og være tryg ved bruge sproget både mundtligt og skriftligt.


Din arbejdsplads kommer dog til at afhænge af dit erfaringsniveau. Hvis du ikke har erfaring med jura eller menneskerettigheder, fokuserer du på arbejde med social retfærdighed. Hvis du har erfaring med jura, kan du involvere dig i retssager og arbejde direkte med klienterne.


Du kan tilmelde dig vores erfaringsophold med jura og menneskerettigheder i Sydafrika året rundt. Du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted, og dit ophold kommer til at være på mindst to uger. Vær opmærksom på, at projektet holder lukket over jul og nytår.

Law and Human Rights interns in South Africa attend a conference

Hvad bliver min rolle på projektet om jura og menneskerettigheder i Sydafrika?

Du arbejder på Projects Abroad kontoret for menneskerettigheder i Cape Town sammen med erfarne advokater og medarbejdere inden for menneskerettigheder. Du kan få en række forskellige opgaver på projektet, blandt andet kan du:  

 • Afholde juridiske seminarer for befolkningen i lokalsamfund, som ikke har mulighed for at komme ind på kontoret
 • Hjælpe klienter, som kommer ind fra gaden og lave udkast til juridisk dokumentation
 • Tage med i retten og afholde prøveretsmøder
 • Afholde workshops om livsfærdigheder, juridisk viden og rehabiliteringDit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Deltage og hjælpe med juridiske seminarer


Projects Abroad kontor for menneskerettigheder afholder jævnligt juridiske seminarer i dårligt stillede områder for dem, som ikke har mulighed for at komme ind på vores kontor. Det er en gratis service, vi tilbyder, og vi afhænger af folk som dig til at hjælpe os med at nå ud til så mange mennesker som muligt.


Her er de problematikker, som vi oftest arbejder med på de juridiske seminarer:


 • Rettigheder for flygtninge
 • Vold i hjemmet
 • Ægteskabelige problemer
 • Arbejdsret
 • Problemer i forhold til bolig
 • Rapporteringer om brud på menneskerettigheder fra South African Human Rights Commision


Gratis juridisk bistand


Du hjælper med at forberede og arbejde på sagen og at skrive juridiske skøn på igangværende sager, som bliver håndteret på kontoret og til seminarerne. Du kan også producere undersøgelsesrapporter eller mødes med klienter.


Prøveretsmøde


Afhængigt af antallet af medarbejdere på erfaringsopholdet, kan du få lov at deltage i retsmøder og afholde prøveretsmøder på en af vores igangværende retssager. Disse møder bliver normalt håndteret af vores juridiske koordinator.


Afholde workshops om social retfærdighed


På dit erfaringsophold kan du afholde workshops om social retfærdighed, især om relevante menneskerettigheder. Arbejdet indebærer workshops om livsfærdigheder for udsatte kvinder og lærerige workshops for unge kriminelle. Disse workshops bliver afholdt forskellige steder i Cape Town, oftest i townships.


Hvor i Sydafrika skal jeg bo og arbejde?

Cape Town

Du bor og arbejder i Cape Town, som er kendt i Sydafrika som the Mother City. Cape Town er en smuk og multikulturel storby, og der er masser at se og opleve, når du har fri om aftenen og i weekenderne.


I Cape Town er der stadig meget ulighed, og de fattigste befolkningsgrupper, som bor i townships, har brug for meget støtte. Mange har ikke adgang til juridisk bistand og kender ikke deres egne rettigheder. Som reaktion på behovet for gratis juridisk rådgivning i Sydafrika, har vi vores eget kontor for menneskerettigheder i Cape Town.


Vores mission med kontoret er at fremme respekten for menneskerettigheder og menneskelig værdighed gennem uafhængig juridisk repræsentation af god kvalitet, til dem, som ikke selv har råd.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sydafrika


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Hver dag, når du har spist morgenmad med din værtsfamilie, tager du hen til vores kontor for menneskerettigheder enten i en minibus eller med tog. På din første arbejdsdag, viser vores team dig den nemmeste vej. Kontoret forventer, at du klæder dig professionelt på arbejde, da du møder klienter og professionelle på din arbejdsplads.


Du arbejder normalt mandag til fredag, fra klokken 8.30-16.30. Om fredagen er vores kontor lukket på grund af ugentlige møder, så der arbejder du fra klokken 8.30-13.00.


Hvis du fokuserer på social retfærdighed, ser din arbejdsuge sådan her ud:


 • Mandag til onsdag: Du afholder workshops i lokalsamfundene for at undervise i livsfærdigheder og sprede budskabet om menneskerettigheder
 • Torsdag: Du tager med til vores møde om social retfærdighed og forbereder workshops til den følgende uge. Du laver research inden for en række forskellige emner, finder på aktiviteter, og planlægger en præsentation
 • Fredag: Udover dit normale arbejde, deltager du i PAHRO (Projects Abroad Human Rights Office) interne møde, hvor du informerer dine kollegaer om dine erfaringer og oplevelser på programmerne for social retfærdighed


Hvis du har erfaring med jura og menneskerettigheder, ser din uge sådan her ud:  


 • Mandag til torsdag: Deltag i juridiske seminarer i fattige lokalsamfund, mød klienter, som kommer ind fra gaden, og udfør juridisk research. Du laver også udkast til juridisk dokumentation. Du kan deltage i møderne om social retfærdighed for at høre om, hvilke sociale workshops, der bliver afholdt
 • Fredag: Fortsæt med at arbejde på sager, research og konsultationer som normalt. Du deltager også i det interne møde. Her skal du aflægge rapport om status på dine retssager


Når du har fri, eller i weekenden, kan du slappe af og udforske dine nye omgivelser. Tag en tur rundt i byen, mød andre praktikanter og frivillige fra hele verden til et af vores sociale arrangementer, eller slap af hjemme hos din værtsfamilie.

Law and Human Rights interns at work in South Africa

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at opfordre til respekt for menneskerettigheder og menneskelig værdighed. Det er også missionen for Projects Abroads kontor for menneskerettigheder i Cape Town. Vi arbejder for at nå målet ved at tilbyde uafhængig juridisk repræsentation af god kvalitet, og at sprede budskabet, så befolkningen kender deres grundlæggende rettigheder.


Arbejdet er især vigtigt i Cape Town, hvor mange i de fattige lokalsamfund har juridiske problemer og mangler viden om deres rettigheder. Befolkningen i disse områder har ikke råd til en advokat, hvilket er en dyr affære.


Du bliver en del af vores indsats for at afhjælpe disse problemer. Du hjælper klienter på de juridiske seminarer og på kontoret og arbejder med vores personale for at løse sager. Du bliver også involveret i at sprede viden om menneskers grundlæggende rettigheder, hvor der er brug for det, for eksempel i et ungdomsfængsel.


Vi har defineret tre langsigtede mål i vores Human Rights Management Plan for Sydafrika. Målene er at:


 • Yde gratis juridisk bistand
 • Sikre opretholdelsen af social retfærdighed for alle
 • Sprede viden om menneskerettigheder


Maria Mulindi, som er projektansvarlig for vores menneskerettighedsprojekt i Sydafrika, siger at:


“Når du arbejder med menneskerettigheder i Sydafrika, bliver du meget bevidst om den sociale ulighed i landet. Du får også en forståelse for eftervirkningerne af apartheid: hvordan adskillelsen af befolkningsgrupper fandt sted på grund af the Group Areas Act, som var en del af apartheidlovene, og hvordan folk blev opdelt efter race. Du lærer at forstå, at selv om apartheid er slut, så er livet stadig det samme for mange, som det var før loven om adskillelse blev ophævet i 1994, og derfor har store dele af befolkningen stadig brug for hjælp. I mange tilfælde føler folk sig hjælpeløse overfor den sociale uretfærdighed og ulighed. Der er store boligproblemer i de fattige områder, og på grund af stofmisbrug og desperation, bliver problemer som vold i hjemmet en hverdagsting i townships. Der er ikke blevet taget hånd om eftervirkningerne af apartheid i landet.”

Tag på erfaringsophold med jura og menneskerettigheder i Sydafrika, og hjælp med at gøre en forskel, mens du får erhvervserfaring inden for jura.

Law and Human Rights interns in South Africa transport legal documents

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Cape Town. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sydafrika og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sydafrika er kendt som regnbuenationen, fordi landet har en meget forskelligartet blanding af kulturer. Vores projekter finder sted i Cape Town, som er en region med et spændende udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid.

Du kan fange en bølge på Muizenberg strand eller slappe af på en restaurant ved vandet. Der er masser af mad fra det lokale køkken, som du kan smage, inklusiv den let krydrede Cape Malay karry og den cremede dessert, milk tart.

Sydafrika har en problemfyldt fortid, som du kan lære mere om på District 6 museet og på Robben Island.

Hvis du vil have en betagende oplevelse, kan du bruge en dag med at fare vild i de tårnhøje sioler, der udgør Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Endelig er ingen tur til Cape Town fuldendt, uden en tur i kabelbanen op til Table Mountain.

Vi har mange forskellige projekter i Sydafrika, så der er helt sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan derfor vælge at rejse rundt sammen som gruppe, da du kan være sikker på at møde andre ligesindede frivillige, som vil med dig på eventyr. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer