The layout of one of our journalism placements in China

Erfaringsophold med journalistik i Kina

Bo og arbejd i Shanghai og få erhvervserfaring inden for journalistik på et engelsktalende tidsskrift

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for journalistik i Kina og få erhvervserfaring ved at arbejde for et tidsskrift i Shanghai. Du laver research og skriver historier om emner inden for underholdning, livsstil eller business. Oplevelsen gavner dit CV og opbygger dit portfolio, og du lærer om feltet ved at arbejde sammen med erfarne journalister.


Arbejd i Shanghai, Kinas største by, mens du dækker nyheder sammen med kvalificerede journalister. Udnyt denne fantastiske mulighed for at få gode råd og vejledning om branchen fra professionelle. Du vil forbedre dine skriveevner og se dine artikler trykt i et tidsskrift eller udgivet online.


Du bor i en lejlighed sammen med andre frivillige og praktikanter, hvilket gør det nemmere for dig at lære hinanden bedre at kende. Brug din fritid og weekender sammen med de andre, mens I udforsker landets kultur, smager kinesiske retter og tager på sightseeing.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

Fire uger

Alder: 

18 eller derover
You need to speak advanced English.


Er et erfaringsophold med journalistik i Kina det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet med journalistik i Kina er perfekt for dig, hvis du gerne vil opbygge dit portfolio af dit journalistiske arbejde på et af de største mediemarkeder i verden. Tilmeld dig opholdet og få relevant erhvervserfaring til dit CV, eller du kan udvikle din passion for at skrive på et internationalt niveau.


Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet i Kina, hvis du er over 18 år gammel og har gode mundtlige og skriftlige engelskkundskaber. Du behøver ikke at have erfaring med journalistik for at deltage, da du arbejder sammen med erfarne journalister, som lærer dig alt, hvad du skal vide. Det er vigtigt at kunne arbejde selvstændigt, men du kan altid række ud til Projects Abroads tema, hvis du har brug for støtte og vejledning.


Du kan tilmelde dig opholdet hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst otte uger.  

A journalism intern in China holds up a magazine at her placement

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med journalistik i Kina?

I Shanghai arbejder du på et tidsskrift inden for underholdning, livsstil eller business. Du hjælper enten med det trykte tidsskrift, deres online hjemmeside, eller begge dele. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at få:


 • Brainstorme mulige historier og udforske byen, mens du laver research til en artikel
 • Strukturere en velskrevet artikel, som fanger læseren
 • Tage en række billeder, der passer til din historie
 • Redigere og korrekturlæse historier, før den endelige kladde sendes til udgivelse

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Brainstorme mulige historier og udforske byen, mens du laver research til en artikel


Hvis du har gode ideer, som kan blive til spændende artikler, kan du pitche dine ideer til medarbejderne på tidsskriftet. Når ideen er blevet godkendt, kan du gå i gang med at indsamle research om emnet til din artikel. På den måde kan du deltage i begivenheder og afholde interviews for at bringe din historie til live, samtidig med at du udforsker Shanghai.


Som journalist dækker du en række forskellige emner, som for eksempel:


 • Artikler om livsstil
 • Anmeldelser af museer, teaterstykker og restauranter
 • Sportsbegivenheder
 • Sociale nyheder
 • Klummer


Hvis du gerne vil arbejde på et business tidsskrift, dækker du historier om:


 • De seneste trends indenfor en branche
 • Udbud og efterspørgsel på et marked
 • Regler og regulativer
 • Investeringer og muligheder
 • Business case studies


Tag initiativ og lav din egen research, før du ankommer til Kina. Vær forberedt når du starter med en liste over emner, som du gerne vil skrive om. Det lokale personale vil sætte pris på dit engagement. Du kan dog også altid finde på nye, spændende og kreative historier på dit erfaringsophold med journalistik.


Strukturere en velskrevet artikel, som fanger læseren


Du bruger det research, du har lavet og de interviews, du har afholdt til at strukturere en afbalanceret artikel. Artiklen skal have en unik vinkel, og den skal være relevant og spændende for din målgruppe.


Tage en række billeder, der passer til din historie


Afhængigt af dine færdigheder, og hvor tryg du er bag et kamera, kan du blive bedt om at tage billeder til en historie, som du dækker. Det kan være billeder af en begivenhed, du deltager i, de mennesker du interviewer, og generelle billeder, som styrker din skrevne historie..


Redigere og korrekturlæse historier, før den endelige kladde sendes til udgivelse


Tag et skridt væk fra din artikel og læs den igen med nye øjne efter et par timer. Rediger i stavning, grammatik og sætningsstruktur for at sikre, at sproget flyder gennem artiklen. Du kan også beslutte dig for at afkorte afsnit for at sikre, at informationen gives på en direkte og klar måde, og at unødvendig information fjernes, så din artikel ikke er unødigt lang.


Hvor i Kina skal jeg bo og arbejde?

Shanghai

På erfaringsopholdet med journalistik i Kina, arbejder du i en af de travleste byer i verden, Shanghai.


Shanghai er kendt for byens ikoniske skyline og er et hav af skyskrabere og højhuse. Det er en spændende by at arbejde i, og der er altid et mylder af liv og aktivitet både nat og dag. Du arbejder i et moderne kontormiljø på et af de mange veludstyrede og velfinansierede tidsskrifter inden for business eller underholdning, som vi samarbejder med.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kina


Hvordan ser en typisk dag på projektet med journalistik i Kina ud?

Din arbejdsdag starter normalt mellem klokken 9-10 og slutter mellem klokken 17-18 med en times frokostpause, mandag til fredag. Nyheder sover aldrig, så du kan have varierende arbejdstider, alt efter hvilke historier og begivenheder du skriver om.


Du starter dagen i din lejlighed sammen med andre frivillige og praktikanter, hvor I spiser morgenmad og smører madpakker. På grund af det effektive, kinesiske, offentlige transportsystem, er det hurtigt og let for dig at komme på arbejde. På din første arbejdsdag viser en medarbejder fra Projects Abroad dig vejen.


Der er ikke nogen “typisk arbejdsdag”, når man arbejder med journalistik. Nogle dage bruger du på at tjekke op på fakta, korrekturlæse og redigere kinesiske journalisters artikler. Andre dage bruger du på at lave feltarbejde med interviews, deltage i begivenheder og indsamle materiale til dine egne artikler.


Når du har fri om aftenen og i weekenderne, kan du tage på ture med de andre frivillige. I kan tage ned på de lokale markeder, drikke kinesisk te i et lokalt tehus, eller planlægge en tur til den kinesiske mur og den forbudte by. Der er masser at se og opleve i det største og mest veludviklede land i Asien.

A journalism intern in China and her supervisor discuss their work

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet med journalistik er at give dig muligheden for at udvikle din viden om feltet, mens du får erhvervserfaring i udlandet. På den måde får du en større indsigt i medieindustrien i et land i eksplosiv udvikling.


Kina er på vej ind i informationsalderen med lynets hast. De har en række forskellige medier, inklusiv den største online befolkningsgruppe i verden. Traditionelle medier som aviser og tidsskrifter er oftest statsejede og har restriktioner i forhold til deres indhold.


Der er dog flere og flere selvstændige virksomheder med deres egne tidsskrifter og aviser, som skaber spillerum i forhold til indhold. Dette fungerer dog kun så længe, at de ikke udsætter en trussel for den sociale stabilitet i landet eller for regeringen.


Få erhvervserfaring med journalistik i Kina og boost dit CV, når du tilmelder dig erfaringsopholdet.

An intern in China takes a picture with a magazine at her placement

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Shanghai eller Chengdu.

På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Kina er et enormt stort land, så det kommer nok ikke som en overraskelse, at landet har et bredt udvalg af turistaktiviteter og oplevelser. Når du er frivillig i Kina, får du rig mulighed for at lave sjove og spændende ting efter arbejde og i weekenderne.


Det særlige ved Kina er de store kontraster mellem det gamle og det nye, det landlige og det urbane. Du kan se tårnhøje skyskrabere som the Oriental Pearl Tower, som ikke ligger langt fra den fredfyldte Yuyuan have.


Der er masser at se og opleve i de pulserende byer, Shanghai og Chengdu, men det er også turen værd at tage ud på landet. Her kan du vandre langs den betagende silkerute eller besøge et buddhistisk kloster.


En rejse til Kina ville ikke være fuldendt uden at se landets naturlige vidundere og steder på verdensarvlisten. Det gælder den Kinesiske Mur, Yangtze floden og Terracotta hæren.


Der er altid mange frivillige afsted i Kina, og derfor har du muligheden for at rejse sammen med andre og udforske landet som en gruppe. Du er også velkommen til at tage på opdagelse i din fritid på egen hånd.  


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer