Projects Abroad volunteers doing the HIV/Aids project wander around a market in Ghana.

Erfaringsophold inden for HIV/AIDS i Ghana

Hjælp med HIV/AIDS oplysningsarbejde og hjælp lægefagligt personale med at give støtte til deres patienter

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold med fokus på HIV/AIDS i Ghana og få erhvervserfaring, mens du støtter HIV-smittede mennesker.

Du arbejder sammen med lægefaglige professionelle og hjælper dem, når de behandler patienter på et hospital eller gennem opsøgende arbejde. Opholdet giver dig en større forståelse for de udfordringer, som folk kæmper med i forhold til sundhedssystemet i et udviklingsland som Ghana.


Med et højt antal årlige dødsfald på grund af HIV/AIDS i Ghana, er sygdommen et stort problem for befolkningens helbred. Vi har brug for din hjælp til at mindske antallet af infektioner ved at sprede viden og oplysning om sygdommen. Vi fokuserer også på at mindske stigmaet overfor mennesker, som er smittede med HIV/AIDS.


Du bor i den smukke hovedstad, Accra, hos en lokal værtsfamilie, som byder dig velkommen med åbne arme. I din fritid kan du nyde strandene i nærheden, tage på sightseeing, eller vandre gennem de frodige naturreservater.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er erfaringsopholdet med HIV/AIDS i Ghana det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil lære mere om arbejdet med HIV/AIDS i Ghana, mens du får erhvervserfaring inden for medicin, så er erfaringsopholdet i Ghana perfekt til dig.


Når du hjælper med at støtte og behandle mennesker, som er smittede med HIV/AIDS, får du en dybere forståelse for de helbredsmæssige udfordringer, som de smittede kæmper med hver eneste dag. Du kommer også til at opleve den diskrimination, de lever under.


Erfaringsopholdet er et godt udgangspunkt for en karriere inden for medicin og sundhedspleje, eller hvis du overvejer at arbejde inden for feltet. Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage. Vi lærer dig alt, hvad du skal vide, og dit arbejder bliver tilset af professionelle. Du kan også altid række ud til Projects Abroads team, hvis du har brug for støtte og vejledning.


Vær opmærksom på, at arbejdet kan være følelsesmæssigt hårdt, hvilket du skal forberede dig på.


Du kan tilmelde dig projektet hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Dit ophold kan være på helt ned til én uge, men vi anbefaler dig at blive længere, så du kan se, opleve og gøre mere.

HIV/Aids interns in Ghana learn how to check blood samples before a medical outreach in Accra.

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Observere, når personalet rådgiver og støtter patienterne


På erfaringsopholdet får du muligheden for at observere lægefagligt personale på et lokalt hospital i Accra. Du observerer dem, når de tilbyder rådgivning og krisehjælp til patienter, efter de er blevet testet for HIV/AIDS. Gennem observeringen lærer du, hvordan personalet forbereder patienterne på nyheden, som kan være ødelæggende for deres liv. Du hjælper også med at sikre, at patienterne forstår den behandling og de muligheder, de har adgang til, hvis deres testresultater er positive. Du hjælper også med rådgivning og støtte til HIV/AIDS-ramte patienter i patienternes eget hjem.


Få erhvervserfaring ved at arbejde på forskellige afdelinger på hospitalet


Der er mange forskellige afdelinger, som du får muligheden for at arbejde på, når du tager på erfaringsophold med fokus på HIV/AIDS i Ghana. Du kan observere og hjælpe personalet, når du har samtaler med HIV/AIDS patienter, som modtager behandling på en klinik for antiretroviral terapi. Du kan arbejde på afdelingen for diagnose og test, hvor du observerer personalet teste patienter for HIV/AIDS. Du kan også arbejde med ventende mødre, som er smittede med HIV/AIDS. De følger et program for at forebygge, at babyen bliver smittet under fødslen.


Alt dit arbejde bliver tilset af lægefagligt personale.


Afholde HIV/AIDS oplysningskampagner i lokalsamfund og på skoler


Forebyggelse er afgørende i arbejdet med HIV/AIDS. Du hjælper med at afholde oplysningskampagner i lokalsamfund og på forskellige skoler, hvor du uddanner befolkningen og skoleelever om HIV/AIDS. I de fleste tilfælde kender folk ikke til sygdommen, og de ved ikke, hvordan man bliver smittet.


Der er ofte et stigma i forhold til sygdommen. Mange mennesker føler, at de må holde deres HIV/AIDS status hemmelig for at undgå diskrimination. Du oplyser befolkningen om hvad HIV/AIDS er, uddanner dem i, hvordan de undgår at blive smittet, og prøver at mindske de negative tanker og fordomme om sygdommen.


Hvilken type arbejdspladser er der på projektet med HIV/AIDS i Ghana?

På erfaringsopholdet laver du oplysningsarbejde omkring HIV/AIDS i Ghana på et universitetshospital i byen Accra. Du arbejder på følgende afdelinger:


  • Afdeling for rådgivning og krisehjælp
  • Klinik for antiretroviral terapi
  • Afdeling for forebyggelse af smitte fra mor til barn
  • Afdeling for diagnostisering og test
  • Klinik for ernæring

Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Accra

Når du tager på erfaringsophold i Ghana, arbejder du på et universitetshospital og i dårligt stillede lokalsamfund omkring byen Accra.


Accra, som er hovedstaden i Ghana, er i konstant bevægelse, og det vrimler med aktivitet fra lokale og turister i gaderne. Byen er fyldt med historie og har mange historiske sevrærdigheder, som fortæller de mange aspekter og den grusomme historie om den vestafrikanske slavehandel. Langs mange af gaderne finder du det bedste ghanesiske mad, farverigt tøj og smukke, håndlavede souvenirs.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med HIV/AIDS ud?

En typisk arbejdsdag er fra klokken 7.30-14.00, mandag til fredag. Du er velkommen til at blive længere om eftermiddagen, hvis din koordinator har godkendt det.


Hver dag bliver en lærerig oplevelse for dig, når du går på gangene på universitetshospitalet. Du lærer om HIV/AIDS epidemien i Ghana og det stigma, der findes omkring sygdommen. Gennem vores støtteprogrammer arbejder du direkte med patienter, som er påvirkede af sygdommen. Du lærer at teste folk for HIV/AIDS og at give støtte til dem, der modtager behandling.


Hvis patienterne tillader det, kan du også deltage i samtaler mellem patienten og lægen før og efter HIV-testen foretages. Du kan også deltage i samtaler med kommende mødre før fødslen.


En eller to gange om ugen hjælper du hospitalets personale med opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Du tager ud til skoler, dagcentre og dårligt stillede områder, hvor du laver HIV/AIDS oplysningskampagner og basale sundhedstjek.


Når du er færdig med dagens arbejde, kan du tage hjem til din værtsfamilie.


I weekenderne kan du tage en “tro tro” bus eller en deletaxa til en af de mange historiske seværdigheder i området. Du kan også tage på en lokal restaurant eller udforske naturen og plantelivet på bjergsiden ved Akuapem Hills.

Projects Abroad HIV/Aids internship in Ghana shows interns preparing for a Community Outreach Day.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at yde støtte og pleje til patienter, og at lave oplysningsarbejde om HIV/AIDS i Ghana.


I Ghana er HIV/AIDS et stort problem for folkesundheden. Sygdommen er den største dødsårsag i mange lande i Afrika. Med et stigende antal tilfælde af AIDS, arbejder Ghana nu for at finde en langsigtet, bæredygtig løsning. Med hjælp fra folk som dig på erfaringsophold, støtter vi deres indsats.


Som en del af vores langsigtede plan i Ghana arbejder vi hen mod de følgende mål:


  • Forebygge nye HIV infektioner
  • Oplyse befolkningen om sygdommen
  • Mindske stigmaet omkring HIV og AIDS


Hjælp os med at arbejde mod sundere lokalsamfund og at mindske antallet af HIV/AIDS infektioner i Ghana ved at tilmelde dig vores erfaringsophold med HIV/AIDS i dag.  

Projects Abroad HIV/Aids Care interns takes a photo with medical staff during an outreach in Ghana.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Ghana og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer