An intern gaining valuable work experience whilst taking blood sugar tests during her public health internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Erfaringsophold med folkesundhed i Sri Lanka

Få erhvervserfaring ved at udføre grundlæggende sundhedstjek i lokalsamfund, som ellers ikke har adgang til sundhedspleje og lægehjælp

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Tag på erfaringsophold inden for folkesundhed i Sri Lanka og få erhvervserfaring i grundlæggende sundhedspleje i lokalsamfundene. Projektet finder sted uden for hospitalsmiljøet og fokuserer i stedet på udsatte lokalsamfund.

 

I de lokalsamfund, vi arbejder i, er der meget begrænset adgang til sundhedspleje, og mange beboere har ikke adgang til information om sunde livsstilsvaner. Du bliver en del af vores indsats for at ændre disse faktorer ved at arbejde på opsøgende arbejde i lokalsamfundet samt at lave oplysningskampagner. Du arbejder sammen med læger og sygeplejersker og udfører grundlæggende sundhedstjek, når I er på hjemmebesøg eller på vores opsøgende arbejde. Dit arbejde opfordrer folk til at leve et sundere liv, og i processen får du masser af erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV, mens du lærer grundlæggende, kliniske færdigheder som at måle blodtryk.

 

Du bor i enten Colombo, som er Sri Lankas tidligere hovedstad, eller i Kalutaradistriktet hos en lokal værtsfamilie. Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske byen og de smukke omgivelser.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med folkesundhed i Sri Lanka det rigtige for mig?

Projektet er perfekt for alle, der overvejer en karriere inden for sundhedsvæsenet. Du får erhvervserfaring i at udføre en række grundlæggende sundhedstjek og ved at arbejde sammen med lægefagligt personale. Derudover får du en vigtig indsigt i den sundhedsfaglige praksis i et udviklingsland.


Brug din oplevelse i Sri Lanka til at tilføje erhvervserfaring til dit CV. Fortæl om dine oplevelser i udlandet til jobsamtaler for at skille dig ud fra mængden.


Du behøver ikke at have erfaring med folkesundhed for at deltage på projektet. Vi lærer dig alt, hvad du skal vide, og alt dit opsøgende arbejde bliver tilset af professionelle.


Vores erfaringsophold på Sri Lanka er åbent året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Du skal deltage i mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive i længere tid, så vi sikrer os, at du lærer mest muligt på dit erfaringsophold med folkesundhed i Sri Lanka.

A female intern is pictured helping patients at a medical camp whilst she completes her public health internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med folkesundhed i Sri Lanka?

Her er nogle af de opgaver, du hjælper med på erfaringsopholdet inden for folkesundhed i Sri Lanka. Du kan:


 • Udføre opsøgende arbejde og hjælpe lægerne med grundlæggende sundhedstjek
 • Sprede oplysning om sundhedspleje, ernæring og hygiejne gennem workshops
 • Skygge lægefagligt personale på klinikker og se, hvordan de udfører deres daglige opgaver
 • Notere, analysere og rapportere data for at hjælpe os med at forbedre projektet løbende

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Udføre opsøgende arbejde


Du deltager i kliniske camps i landlige lokalsamfund omkring Colombo. Her arbejder du sammen med et lokalt, lægefagligt team for at udføre medicinske sundhedstjek. Du måler patienternes blodtryk og blodsukker og observerer konsultationer.


Sprede oplysning om sundhedspleje, ernæring og hygiejne


På det opsøgende arbejde får du også mulighed for at snakke med medlemmerne af lokalsamfundet om at leve et sundere liv. Vi arrangerer normalt workshops om sundhedsrelaterede emner rundt omkring i lokalsamfundene. Du kunne dække emner som:


 • Farerne ved tobaksrygning og alkoholmisbrug
 • Tandpleje
 • Ernæring og en sund livsstil
 • Forhøjet blodtryk og diabetes
 • Førstehjælp


Skygge lægefagligt personale på klinikker


En af de bedste ting ved erfaringsopholdet i Sri Lanka er, at du arbejder sammen med erfarent, lægefagligt personale og professionelle inden for folkesundhed.


Du får mulighed for at observere personalets arbejde på klinikker, når du er på dit ophold. Her er der også et stærkt fokus på sundhedspleje til gravide, mødre, børn og ældre. Du kan endda være med til at hjælpe jordemødre på feltarbejde og hjemmebesøg, hvis du får lov.


Du får muligheden for at deltage i månedlige lægelige camps og seminarer med alle de andre lægefaglige og medicinske frivillige og praktikanter i Sri Lanka. Du besøger også hospitaler og deltage i workshops, hvor du lærer om lokale sundhedssystemer og traditionel medicin.


Notere, analysere og rapportere data


Det er en vigtig del af din rolle på erfaringsopholdet at notere, analysere og rapportere data fra dit arbejde sammen med din projektkoordinator.


Du bruger en database til at uploade alle patientinformationer til, som senere kan bruges til at sammenligne med information, som er indsamlet ved tidligere konsultationer. Efter hvert besøg laves der opfølgning og evaluering, hvilket hjælper os med at holde øje med de langsigtede resultater i vores Global Impact Report.

Hvem er vores samarbejdspartnere på projektet?

I Sri Lanka arbejder vi sammen med en offentlig sundhedsorganisation, som ligger under den forebyggende sundhedssektor på Regional Director of Health Services (RDHS) i Colombo.


Organisationen tilbyder sundhedsydelser til mødre og børn, inklusiv et uddannelsescenter for jordemødre. Der er fem læger og tre sygeplejersker ansat, som arbejder på 17 forskellige klinikker.


Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

Du arbejder enten i Sri Lankas største by og tidligere hovedstad, Colombo,eller i det nærliggende Kalutaradistriktet.

Colombo

Colombo er den største by i landet og var tidligere også landets hovedstad. Der bor omkring 5,6 millioner indbyggere. Sri Lanka er blevet mere populær som turistdestination over de seneste år, og de fleste besøgende flyver til Colombo og bruger noget tid på at udforske byens templer, museer, strande og natteliv.


Du arbejder i underprivilegerede lokalsamfund i udkanten af byen.

Kalutara

Kalutaradistriktet ligger i det sydvestlige Sri Lanka. Området er kendt for dets smukke strande, skovreservater, floder og den travle by, Kalutara.


Her arbejder du i mindre samfund, som ikke har adgang til sundhedspleje.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med folkesundhed i Sri Lanka ud?

Din arbejdsdag er normalt fra klokken 8.00-16.30 med halvanden times frokostpause.


Du starter normalt din dag med at mødes med de andre frivillige, jeres vejleder og koordinatorer på kontoret. Du bruger en time eller to på at forberede dig til dagens arbejde, hvorefter du tager ud på det opsøgende arbejde om formiddagen.


Hvis du arbejder tæt på din værtsfamilies bolig, kan du gå hjem i frokostpausen for at spise og slappe af. Når du arbejder i lokalsamfund, som ligger længere væk, spiser du en medbragt madpakke.


Formiddagen bruges normalt på forberedelse, rejsetid og sundhedsfagligt arbejde. Det betyder, at eftermiddagen normalt bruges udelukkende på sundhedspleje. Her udfører du grundlæggende sundhedstjek eller deltager i en oplysningskampagne.


Du bruger også en dag om ugen på at indsamle, analysere og uploade data til vores Global Impact Database. Denne del af arbejdet udføres sammen med dine koordinatorer. Du kan også bruge tid på at lave oplysende, faglige præsentationer eller deltage i workshops for at forbedre dine kliniske færdigheder til det opsøgende arbejde.


En gang om måneden kan du få mulighed for at deltage i camps og seminarer sammen med alle de andre frivillige og praktikanter inden for medicin og sundhed i Sri Lanka.

A group of interns are pictured measuring blood pressure levels as part of their public health internship in Sri Lanka.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål for projektet i Sri Lanka: at hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og at hjælpe lokalsamfundet med deres behov.


Vores erfaringsophold med folkesundhed i Sri Lanka fokuserer på at mindske antallet af tilfælde af ikke-smitsomme sygdomme (NCDs). Det inkluderer diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Stigningen i NCDs er et resultat af livsstilsændringer, og i dag er de ansvarlige for 85% af al sygdom i Sri Lanka. Befolkningen bliver ældre, og flere mennesker har en højere indkomst. Det lokale sundhedssystem øger langsomt deres kapacitet til at fokusere på behandlingen og forebyggelsen af disse sygdomme.


Vi hjælper med denne indsats i landet ved at sprede oplysning om forebyggelse og ved at arrangere interventionsprojekter. Disse projekter tager fat om større risici som rygning, alkohol, overvægt, usund kost og mangel på motion.


På erfaringsopholdet me folkesundhed foretager du spørgeskemaundersøgelser og sundhedstjek i lokalsamfundene. Dine arbejdssteder varierer fra klinikker, folks hjem, folkeskoler og sygehuse. Du deltager også i oplysningskampagner, som opfordrer til sunde livsstilsvaner.  


Vi har defineret fem mål Medical Management Plan for Sri Lanka. Målene er at:


 • Fremme en forståelse af medicinske arbejdsmetoder og en udveksling af medicinsk viden
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Hjælpe med at mindske antallet af infektioner med denguefeber


Hjælp os med at nå disse langsigtede mål ved at tage på erfaringsophold inden for folkesundhed i Sri Lanka.

Female Projects Abroad intern can be seen teaching a group of children how to correctly brush their teeth whilst on her public health internship in Sri Lanka.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i og omkring Colombo. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer