Projects Abroad Intern giving nutritional advice whilst on nutritional internship in Fiji.

Erfaringsophold med ernæring i Fiji

Arbejd sammen med professionelle og lav oplysningsarbejde i lokalsamfundene omkring vigtigheden ved en sund livsstil

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for ernæring i Fiji og brug din passion for sundhed og helbred til at hjælpe udsatte lokalsamfund. Du arbejder i landsbyer sammen med professionelle, mens du får erhvervserfaring.


Overvægt er et udbredt problem i Fiji, og sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk er stigende. Disse sygdomme er dødsårsag til 80% af dødstilfælde i Fiji på grund af en usund livsstil i forhold til usund kost og mangel på motion. Du får en vigtig rolle i at oplyse lokalbefolkningen om disse sundhedsmæssige problemstillinger.


Du kommer til at lave en masse praktisk arbejde i Fiji, som for eksempel at udføre sundhedstjek, arrangere workshops om velvære og sundhed, og afholde idrætslektioner. Alt dette er en del af vores igangværende arbejde, hvor vi arbejder med grupper af kvinder samt virksomhedsgrupper. Vi følger jævnligt op på deres fremskridt.


Du bor hos en lokal værtsfamilie i Nadi, som er en by på den største ø i Fiji. Vi opfordrer dig til at gribe chancen for at lære mere om fijiansk kultur og at udforske det smukke ørige.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med ernæring i Fiji det rigtige for mig?

Hvis du brænder for ernæring og sundhed og gerne vil hjælpe og opfordre andre til en sund livsstil, er vores erfaringsophold med ernæring i Fiji det rigtige for dig. Det er også et perfekt projekt for ernæringsstuderende, som gerne vil have erhvervserfaring, vil på praktikophold og ønsker at få praktisk arbejde.


Projektet er åbent for alle, der gerne vil have erhvervserfaring inden for ernæring. Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Du kommer også til at udvikle færdigheder som teamwork, problemløsning og planlægning. Du kan tilføje dine nye kompetencer til dit CV og bruge dem til hvad end, du søger mod i fremtiden.


Vores erfaringsophold med ernæring i Fiji er åbent hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Dit ophold varer i mindst to uger, og du kan blive, så længe du vil.

A young intern is pictured with an elderly local lady discussing her medical experience whilst she is on her nutritional internship in Fiji with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på projektet?

På dit erfaringsophold i Fiji, får du muligheden for at få erhvervserfaring og at lære af professionelle. Samtidig hjælper du andre mennesker med at forstå vigtigheden af en sund livsstil.  


Her er nogle af de aktiviteter og opgaver, som du kan deltage i på dit ophold. Du kan:


 • Arbejde med kvindegrupper, virksomhedsgrupper og skoler på ernæringskurser
 • Hjælpe med sundhedstjek for at føre tilsyn med udviklingen for deltagerne
 • Afholde madlavningskurser og idrætslektioner for at opmuntre til en sund livsstil
 • Støtte produktionen og forbruget af lokale afgrøder ved at lave køkkenhaver
 • Fremme en sundere livsstil for skolebørn

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Afholde lærerige workshops


Fiji har et højt antal tilfælde af livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme blandt voksne. Du kan hjælpe os med at sprede viden omkring ernæring og en sund livsstil ved at afholde lærerige workshops i lokalsamfundet. Du kan dække en lang række emner, blandt andet faren ved tobaksrygning og indtag af alkohol. Vi opfordrer dig også til at tale om almindelig hygiejne og tilberedning af mad for at forhindre eller mindske madrelaterede sygdomme som madforgiftelse og diarré.


Hjælpe med sundhedstjek


Du arbejder tæt sammen med dårligt stillede lokalsamfund, som deltager i vores tre-måneders ernæringsprogrammer. Her hjælper du beboerne med at få en sundere livsstil, hvilket inkluderer at måle deltagernes blodtryk, blodsukker, hjerterytme og vægt jævnligt. Derefter fører vi tilsyn med deres fremskridt og vurderer effekten af programmet.


Vi uploader disse data til vores Global Impact Database for at samle informationen. På den måde kan vi sikre, at deltagerne fra lokalsamfundet modtager opfølgning på deres forløb. Vi får også mulighed for at forberede personligt tilpassede sundheds- og kostplaner til hver enkelt deltager, så vi kan hjælpe dem på længere sigt.


Afholde madlavningskurser og idrætslektioner


En anden praktisk måde, som du kan hjælpe på, er at afholde madlavningskurser, hvor du kommer med eksempler på sunde retter.


Du kan bruge din kreativitet til at finde på sunde og billige måltider til familierne, hvor du bruger råvarer fra køkkenhaverne i lokalsamfundet for at opfordre folk til at spise mere frugt og grønt.


En sund kost går hånd i hånd med en aktiv hverdag. Du hjælper med at afholde sjove idrætslektioner for at få voksne og børn i bevægelse. Vi afholder jævnligt Zumbatimer for de kvindegrupper og virksomhedsgrupper, vi arbejder med, og også for skoler. Vi opfordrer dig til at tage initiativ og tilbyde at tage en gruppe med på en vandretur i området, lave udstrækningsøvelser med børnene eller afholde yogatimer, hvis du har erfaring som yogainstruktør.


Fremme en sundere livsstil for skolebørn


Barndommen og ungdommen er kritiske perioder for at udvikle sunde vaner, som støtter et menneskes langsigtede udvikling. Gennem vores indsats i Fiji, håber vi at kunne skabe disse forandringer.

Du besøger skoler for at engagere eleverne i sjove, fysiske aktiviteter og at lære dem om sunde madvarer.


Eleverne deltager også i at lave køkkenhaver for at forstærke ideen om at spise hjemmedyrkede fødevarer.


Hvor i Fiji skal jeg bo og arbejde?

Nadi

Dit erfaringsophold inden for ernæring i Fiji finder sted i Nadia, som er en by på vestkysten af Fijis største ø, Viti Levu. Nadi er øens midtpunkt og knudepunkt for transport, og byen modtager turister året rundt.


Viti Levu er den største ø i øriget, men Fiji består faktisk af over 330 øer, hvoraf 110 af dem er permanent beboede.


Fiji føles helt sikkert som et tropisk paradis med enestående, palmefyldte sandstrande og tropisk klima. I weekenderne har du rig mulighed for at udforske dine nye omgivelser sammen med andre frivillige og praktikanter.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Fiji


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med ernæring i Fiji ud?

På din første arbejdsdag modtager du en grundig introduktion til projektet. Introduktionen inkluderer baggrundsviden om Fijis sundhedsstatus, tidligere resultater fra sundhedstjek, og hvad de nuværende frivillige og praktikanter arbejder på.


Personalet giver dig oplæring i at udføre sundhedstjek, og du får information om de mest udbredte livsstilssygdomme.


Derefter arbejder du i hverdagene fra omkring klokken 8.00-17.00, afhængig af åbningstiderne på den lokale klinik.


Dit daglige arbejde varierer, hvilket giver dig mulighed for at få erfaring i forskellige rammer. Du kan arbejde på folkeskoler, med kvindegrupper, i virksomheder og i lokalsamfund. Du får et ugentligt skema med information om, hvor og hvornår du skal arbejde.


Hver morgen starter du med et møde med alle frivillige, praktikanter og ansatte, hvor I får information om dagens aktiviteter og den forberedelse, du behøver for at blive klar til dagen.


Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske øen og endda deltage i kurser omkring den lokale kultur og sprog.

Two interns from Projects Abroad pictured teaching Zumba to a school class as part of their nutrition internship in Fiji.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at hjælpe med at mindske udbredelsen af livsstilssygdomme i Fiji.


Overvægt er et stigende problem i Fiji på grund af en usund livsstil med dårlig kost og mangel på motion. Derfor er følgesygdomme til den slags livsstil steget drastisk i landet, for eksempel diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Disse sygdomme er dødsårsag til 80% af dødsfald i Fiji i dag.


Gennem vores erfaringsophold inden for ernæring, hjælper du os med at opfordre lokalsamfund til at forbedre deres livsstil. Vi arbejder på denne udvikling ved hjælp af aktiviteter som:


 • Workshops
 • Tale om sunde vaner og kost
 • Idrætslektioner


En anden del af projektet i Fiji er at forbedre madsikkerheden på øen. Madsikkerhed er, når alle mennesker har fysisk og økonomisk adgang til sikker og næringsrig mad og til et aktivt og sundt liv. Grundet ændringer i både livsstil og klima, er der sket en formindskning af forsyningen af friske råvarer i Fiji. Befolkningen er derfor begyndt at spise mere forarbejdet mad.


Vi laver køkkenhaver for at fremme produktionen og forbruget af lokale madvarer, og for at forbedre adgangen til friske råvarer. Denne aktivitet opfordrer derudover også til fysisk aktivitet og motion.


Vi har defineret fem prioriteter i vores Nutrition Management Plan:


 • Mindske overvægt og ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre madsikkerheden
 • Forbedre grundlæggende madsikkerhed og oplysning om hygiejne
 • Fremme en sund livsstil og miljø for skolebørn
 • Støtte produktionen og forbruget af lokale madvarer


Få vigtig erhvervserfaring inden for ernæring i Fiji, mens du hjælper dem, der lever i fattige lokalsamfund, med at få en sundere livsstil.

Projects Abroad nutrition interns plant seeds with local residents during their nutritional internship in Fiji.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Nadi. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Du kan også bede om at blive indkvarteret hos en lokal værtsfamilie. På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du deler værelse med mindst én anden frivillig på samme alder og af samme køn som dig. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Opdag det sydlige stillehavs smukke natur, mens du arbejder frivilligt sammen med os i Fiji. Det tropiske ørige har masser af aktiviteter og must-see seværdigheder, som du kan nyde godt af i din fritid.


Vi kan ikke tale om Fiji uden at nævne strandene, som er det perfekte sted at slappe af efter en arbejdsdag på projektet, med blødt, hvidt sand og klart, blåt vand. Strandene byder også på en masse andre spændende aktiviteter som vandsport og snorkling.


Hvis du vil have en kulturel oplevelse i din fritid, kan du tage på opdagelse i det farvestrålende, regnbuefarvede Sri Siva Subramaniya tempel. Du kan også tilbringe tid på kunstudstillinger, eller kigge på smuk, håndlavet keramik i Nadi.


Kula Eco Park giver dig mulighed for at se lokale planter og dyrearter, og hvis du er eventyrlysten, kan du zipline gennem parken.


Du kan udforske alle disse forskellige seværdigheder på egen hånd eller i en gruppe sammen med andre frivillige. Vi har et stort antal frivillige på Fiji hvert år, så du er sikker på at møde nye venner, som du kan rejse rundt med. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer