You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur og Miljø: Bevaring af Perus Regnskov - Amazonas

Bevaring af Peru´s Regnskov

Amazonas' regnskov er et af verdens rigeste økosystemer og rummer fantastiske ressourcer. Den er habitat for næsten halvdelen af verdens dyre- og planteliv. Regnskoven er desværre i fare for at forsvinde for at tilfredsstille behovet for tømmer, fødevarer og landbrugsjord.

Hvert år ødelægges mere end 7.000 kvadratkilometer regnskov i Amazonas alene. Med denne hast risikerer vi, at regnskoven helt forsvinder i løbet af de næste 40 år medmindre vi stopper udviklingen.

Der er heldigvis ildsjæle som hver dag arbejder på at vende udviklingen. Dette gælder ikke mindst frivillige og ansatte på Taricaya Lodge, Projekts Abroads Natur & Miljøprojekt i Peru. Dette projekt, som blev startet for godt 12 år siden, ligger i et område hvor skoven stadig er relativt intakt, men hvor flere arter er truede.

Igennem kortlægning af dyre- og plantelivet i området, videnskabelige undersøgelser og en målrettet indsat for at beskytte området arbejdes der på at vende udviklingen. Projektet har eksempelvis sit eget redningscenter for regnskovsdyr, og modtager aber befriet fra fangenskab, papegøjer som araer eller kakaduer forsøgt smuglet ud af skoven, flodskildpadder og mange andre dyr. Her plejes dyrene indtil de kan genudsættes i naturen.

Unikt projekt og flotte resultater

Projektet er det eneste af sin art i Peru og har vist banebrydende resultater indenfor dets avlsprogram og genudsætning af dyr. Eksempelvis har projektet med succes påbegyndt en genintroduktion af edderkoppeaben som ellers har været uddød i området de sidste 50 år.

Bevaring af Peru´s Regnskov

Projektet har indtil videre genudsat tre grupper af edderkoppeaber. Vi har også for første gang kunne observere at genudsatte aber begynder at yngle, da man tidligere i år observerede en lille unge hos en af de genudsatte grupper.

Taricaya har ligeledes et større genudsætningsprogram for flodskildpadden, som er truet af lokal jagt på deres eftertragtede æg. Dette projekt har indtil nu genudsat mere end 7000 skildpadder på flodstrækningen ved lejren. Edderkoppeaben og flodskildpadden er blot blot to ud af mere end 26 dyrearter som indtil nu er blevet genudsat. Disse resultater bevidner at projektets arbejde bærer frugt. Alt dette ville være umuligt uden de hundredevis af frivillige som hvert år hjælper til på projektet.

Selve kortlægningen af dyrelivet i området har allerede vist en diversitet over al forventning og indtil nu har de frivillige identificeret mere end 450 fuglearter, 86 arter af pattedyr, 61 forskellige krybdyr samt hundredevis af insekter. De fine resultater, og den megen viden som er kommet ud af forskningen i de enkelte aktiviteter i Taricaya, skaber forhåbning om at området med tiden kan komme under øget beskyttelse og arbejdet med at redde truede dyrearter nå nye højder. Du kan læse mere om projektet her.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲