You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

25 år med global frivillighed

Vi tog en snak med Peter Slowe for at høre mere om hans oplevelser i Projects Abroad, og hvordan frivilligt arbejde har vokset igennem årenes løb.

Projects Abroad er verdens førende frivilligorganisation med et hovedkontor i England og kontorer i mere end 50 lande. Med projekter spredt ud over hele verden har vi stort udbud af lande og projekter, hvor vores dedikere, lokale medarbejdere står klar 24-7 til at hjælpe frivillige med at yde den bedste indsats.

I 2017 fejrer Projects Abroad at vi i 25 år har bidraget til global frivillighed. Siden 1992 har vi sendt mere end 100.000 frivillige til 38 lande, hvor de har bidraget til en positiv udvikling i udsatte lokalsamfund.

I 2016 påbegyndte Projects Abroad en ny rejse, da vi fik ny administrerende direktør, Greg Thomson, da han overtog roret fra Projects Abroads stifter, Peter Slowe.

Greg Thomson har et stærkt team af erfarne medarbejdere i ryggen såvel som støtte fra dedikerede teams på rekrutteringskontorer og destinationskontorer i Afrika, Asien, Latinamerika, Europa, Oceanien og Stillehavet.

Projects Abroad er en multinational organisation på tværs af sproglige, kulturelle og geografiske forskelle. Vores hjerte banker for kulturel udveksling og er udgangspunktet for alt hvad vi gør.

Vi støtter langsigtet økonomisk udvikling og udvikling af kompetencer i alle vores lande, og derfor har vi en række vigtige kontorer netop i udviklingslande, lige fra en IT-afdeling i Rumænien til en økonomiafdeling i Mongoliet til et stort team af frivilligkoordinatorer i Sydafrika.


Hvor det hele startede

I begyndelsen af 1990'erne ville nogle studerende i England have en pause fra studiet, et "sabbatår", selvom begrebet slet ikke var kendt i England. De henvendte sig til deres geografilærer for at høre om mulighederne for at rejse og arbejde i Østeuropa.

Deres lærer, Peter Slowe, havde svært ved at finde nogle muligheder for denne kombination af arbejde og rejse, så han satte sig for selv at løse problemet: han arrangerede, at hans elever kunne tage til Moldova og undervise, hvor han selv havde nogle kontakter.

Det var sådan Projects Abroad begyndte i 1992. Indtil 1997 var vi en lille organisation bestående af få deltidsansatte, der sendte universitetsstuderende af sted for at få erhvervserfaring ved at undervise i Østeuropa. Men da flere og flere efterspurgte en arbejdsrelateret pause fra studierne - og siden mange udviklingslande har stærkt brug for selvfinansierende frivillige - er vores organisation vokset over hele verden.

I dag er Projects Abroad en global organisation med mere end 600 ansatte i 50 lande.

Tidslinje over Projects Abroads udvikling

De næste 25 år

Vi er kommet langt siden den beskedne start i 1992. Vores fremragende frivillige har været vigtige bidrag til store resultater, men der er stadig et stort stykke arbejde forude.

Vi arbejder konstant på at udvikle nye projekter i vores lande, såvel som at etablere partnerskaber i nye lande hvor frivillige kan gøre en forskel.

I år har vi allerede lanceret vores globale database, som er et vigtigt instrument når vi skal følge udviklingen i vores frivilliges indsats i hele verden.

Projects Abroad i Danmark

I begyndelsen af 2010 åbnede vi vores danske kontor i København. Her fortæller vi danskerne om Projects Abroads projekter og på at besvare spørgsmål fra kommende ulandsfrivillige. Du er altid velkommen til at kontakte vores rådgivere for rådgivning og projekter og lande.

 

Bemærk venligst at Projects Abroad Denmark kun er et informationskontor. Køb af ophold i vores destinationer sker via vores hovedkontor, Projects Abroad i England (Projects Abroad Europe Ltd). Projects Abroad er dermed ikke dækket af Rejsegarantifonden.

Projects Abroad-gruppen

Projects Abroad har været med til at grundlægge og er stadig medlem af associationen ‘Year Out Group’ (England) samt medlem af NGO’en ‘International Volunteer Programs Association – IVPA’ (USA). I Frankrig er vi blandt partnerorganisationerne i ‘Tour de France de l’Humanitaire’ og i England samarbejder vi med Nepal Youth Foundation UK. Vi arbejder derudover sammen med rigtig mange lokale NGO'er som vi støtter i deres arbejde for at forbedre dagligdagen for nogle af verdens fattigste mennesker.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲