You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillige i Jamaica bygger et veltrængt badeværelse for 71-årig mand

Projects Abroad byggefrivillige i Jamaica færdiggjorde fornylig et veltrængt badeværelse for en ældre mand, Smith, som bor under fattige forhold. Dette var en del af en kampagne, som Projects Abroad har kørt fra februar til april 2018, for at skabe opmærksomhed omkring sanitære vandforhold og infektionssygdomme. Denne kampagne har haft en stor indflydelse på Smith og for Marc-Olivier Melet, en byggefrivillig, som har haft en vigtig rolle under konstruktionen af badeværelset.

Marc, Stacy og Smith på byggeprojektet i Jamaica 71-årige Smith boede under ekstremt fattige forhold i en etværelseslejlighed, uden køkken eller bad. ”Der er mange nætter, hvor jeg har haft brug for et toilet, men vejret gjorde at jeg ikke kunne gå udenfor,” fortæller Smith.  Han var tit syg, led af mavepine og var ofte indlagt på hospitalet. Smith blev også smittet med leptospirose, en smitsom sygdom, som han sandsynligvis har fået på grund af dårlige hygiejniske forhold.

En lokal kirkegruppe indså at det var på grund af mangel på gode hygiejniske forhold at Smith var blevet syg, og de besluttede sig derfor, for at bygge et badeværelse til ham.

Dårlige hygiejniske forhold er desværre et generelt problem i fattige områder i Jamaica. Mange har ikke adgang til rene toiletter, hvilket tvinger dem til at bruge gaden.

Badeværelset, som blev bygget, ville give Smith nem adgang til et hygiejnisk toilet, hvilket kunne have en positiv indflydelse på hans helbred. Derudover kunne det også give ham den bekvemmelighed og værdighed, som han fortjener.

Da kirkegruppen desværre ikke havde tilstrækkelig finansiering, var de ikke i stand til at færdiggøre projektet. Flere af kirkemedlemmerne havde hørt om Projects Abroad, og det arbejde som frivillige gør for både unge, ældre og børn i samfundet, og kontaktede os derfor. De foreslog at vores byggefrivillige kunne hjælpe med at færdiggøre projektet.

En frivillig på byggeprojekt i JamaicaVores byggefrivillige og lokale medarbejdere har på fire uger færdiggjort projektet. Ved hjælp fra lokale byggeeksperter færdiggjorde de frivillige væggene til badeværelset, byggede en gang mellem badeværelset og Smiths værelse og et tag. De installerede også vinduer, en dør, bruser, gulvfliser, en håndvask, et toilet og al det nødvendige VVS arbejde.

En af de frivillige, Marc-Olivier Melet, fra Frankrig, brændte især for projektet for Smith. Marc tilmeldte sig byggeprojektet i forbindelse med et praktikforløb. Hans mål var at tilegne sig erfaring i forbindelse med hans lærlingeuddannelse inden for bygning og håndværk.

Marc arbejdede nærmest dag og nat på projektet. ”Det var simpelthen fantastisk at se Marc så engageret i det her projekt,” fortalte Kay Hendricks, Projects Abroad Country Director for Jamaica. ”Han gjorde, hvad han kunne, for at færdiggøre projektet før han forlod Jamaica. Han ville gøre det færdigt og sikre sig at Smith vil være okay.”

Dagen, hvor badeværelset blev færdiggjort og vist til Smith var følelsesladet for de frivillige, medarbejderne og alle, som havde været indblandet i projektet, og for Smith. ”Dette nye badeværelse vil have stor værdi for mig. Det kan forbedre min levevis, og giver mig det privatliv, som en mand i min alder bør have i sit eget hjem,” sagde Smith. Marc var også dybt rørt ”det her er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme,” fortalte han.

Vores arbejde med Smith var en del af vores kampagne for sanitære vandforhold og infektionssygdomme, som vi har kørt fra februar til april i 2018. I løbet af kampagnen har medicin- og byggefrivillige samarbejdet og skabt opmærksomhed omkring sund livsstil. Dette er blevet gjort, ved at skabe mere opmærksomhed omkring vigtigheden af god hygiejne, bygge toiletter og ved at installere vandhaner.

Det færdige resultat af badeværelset til Smith”Sanitære vandforhold er hovedingrediensens i global sundhed og bæredygtig udvikling,” fortæller Jenny Puyo, Projects Abroad Head of Programme Development. ”Det påvirker så mange aspekter af vores liv, herunder sundhed, uddannelse, et lands økonomi og meget mere. Smittefarlige – men forebyggelige – sygdomme forbliver en stor byrde for mange udviklingslande og enkle løsninger, som fokuserer på forbedring af hygiejne og sanitet kan gøre en betydelig forskel i folks liv.”

Det arbejde de frivillige udførte for Smith i Jamaica er blot ét eksempel, på hvordan tilsyneladende enkle løsninger kan have stor indflydelse på individers liv i de lande, hvor vi arbejder. Vi vil fortsætte vores arbejde med Smith, og fortsat hjælpe ham med at få et sundere liv. Medicinfrivillige vil foretage regulære undersøgelser, og derved holde øje med Smiths helbred, og vil kigge på skadedyrsbekæmpelse omkring hans hus. Vi har også planner om at installere en regnvandsbeholder for at give Smiths nye badeværelse en stabil og bæredygtig vandforsyning.

 

Se, hvordan du kan hjælpe til på vores byggeprojekt og have en positiv indflydelse for folk som Smith. Du kan også læse mere om vores arbejde i Jamaica.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲