You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Oplysningskampagne om pest i Madagaskar

 

Frivillige tager del i forebyggende arbejde mod nyt pestudbrud.


I forbindelse med det udbrud af pest, som ramte dele af
Madagaskar i efteråret sidste år, har
frivillige på projektet med folkesundhed lavet oplysningsarbejde, som skal virke forebyggende på et nyt udbrud. Det stod hurtigt klart, at ingen af de områder af Madagaskar, hvor vi sender frivillige til, var blevet ramt. Alligevel er det vigtigt, at lokalbefolkningen er opmærksom på tidlige tegn på smitte.

 

Oplysningskampagne i lokalområdet

Hvad angår udbruddet af sygdommen, er situationen i dag stabiliseret, men for at være med til at forebygge et nyt udbrud - som ikke er ualmindeligt i landet i især regntiden - udarbejdede de frivillige en oplysningskampagne.
De frivillige på folkesundhedsprojektet lavede plakater, der forklarer årsagerne til et pestudbrud, så lokalbefolkningen har en bedre forståelse af sygdommen og bliver klædt på til at kunne genkende symptomer og dermed søge behandling i tide.

Førtehjælpskasser til skolebørn

Udover oplysningskampagnen har de frivillige sammensat førstehjælpskasser og uddelt dem til skoler i lokalområdet. I den forbindelse blev lærerne tilbudt at deltage i workshops, hvor de kunne lære at bruge førstehjælpskasserne som et værktøj til at genkende tidlige symptomer på pest hos skolebørn.

 

Du kan læse mere om folkesundhedsprojektet i Madagaskar her.

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲