You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad arbejder for at forbedre levevilkårene for mennesker med handicap i Filippinerne

I 2017 fokuserede vi meget af vores arbejde i Filippinerne på at forbedre hverdagen for mennesker som lever med handicap. Frivillige spredt ud over landet på forskellige projekter, har alle arbejdet på at forbedre levevilkårene og mulighederne for at få medicinskhjælp. I vores Global Impact Report 2017, er mange af de resultater, som de frivillige har opnået fremhævet, hvilket viser, at deres arbejde har været utroligt vigtigt og gjort en massiv forskel.

En frivillige hjælper en lille dreng med hans øvelser på rehabiliteringscentret. I Filippinerne er det ofte svært for mennesker med handicap at få støtte eller hjælp, da meget få hospitaler og klinikker har rehabiliteringscentre. Derudover lever mange mennesker i huse, som ikke er handicapvenlige. Mange bor desværre også med ofte dårlige eller slet ingen toiletfaciliteter. Disse dårlige sanitære forhold kan medføre spredning af infektionssygdomme.

Vi har i samarbejde med lokale i Cebu arbejdet på at identificere, hvilke problemer denne gruppe mennesker kæmper med, og hvordan vi sammen kan forbedre deres levevilkår. Som resultat af dette begyndte fysioterapi-, ergoterapi- og byggefrivillige at arbejde mod de mål, som vi formulerede ud fra samarbejdet.

”Vi indså at for at gøre en varig forskel i livet, for disse mennesker, ville vi være nødt til at have et holistisk perspektiv,” fortæller Jenny som er Head of Programme Development hos Projects Abroad. ”Dette betyder at vi støtter mennesker med handicap i forskellige faser af deres liv. Ved at kombinere arbejdskræften fra forskellige projekter, arbejder flere frivillige mod de samme mål, hvilket betyder at de har en endnu større indflydelse.”

Fysioterapi- og ergoterapifrivilliges værdigfulde arbejde

Tilbage i 2016 åbnede vi det første fysioterapi rehabiliteringscenter i San Remigio, et område i den nordlige del af Cebu. Dette center tilbyder hjælp til mennesker som bor i området, og som ikke har råd eller mulighed for at få andre former for medicinskpleje.

En af dem som kommer i centeret er toårige Vincent, som har cerebral parese. Hans mor er enlig, og havde ikke råd til at gå til fysioterapibehandling med ham. Da hun hørte om centeret, begyndte hun at komme med Vincent to gange om ugen, og han kan nu udføre bestemte øvelser, med hjælp fra de frivillige.

Siden centrets begyndelse er det vokset, og kan nu facilitere mennesker med forskellige handicap såsom cerebral parese, hydrocephalus, muskeldystrofi, skoliose og klumpfod. Takket være vores frivillige, samarbejdet med den lokale regering og en medicinafdelingen på et lokalt universitet, tilbyder rehabiliteringscentret nu hjælp til folk, som bor i 27 landsbyer i San Remigio-regionen.

Byggefrivilliges sanitære sejr

Frivillige på byggeprojektet i fuld gang med at bygge toiletkummerUdover arbejdet i rehabiliteringscentret, har et af vores hovedpunkter i vores Global Impact Report 2017, været at byggefrivillige sidste år byggede 200 toiletkummer. Disse kummer blev bygget til mennesker med handicap, som ikke har anstændig adgang til toiletfaciliteter.

Rubelen, som har lidt af polio siden hun var syv år gammel, er en af dem som har fået et nyt badeværelse og toilet. 

”Vores familie består af 16 mennesker, og det at have vores eget badeværelse giver en form for lettelse og komfort. Vores børn vil være i stand til at bruge et rent og sikkert toilet. Ordenlige sanitære forhold er meget vigtige for vores familie,” fortæller Rubelen.

Toiletterne giver disse familier den komfort som de fortjener. Toiletter med skyld hjælper også mod spredning af sygdomme, hvilket specielt er vigtigt for familier, som ikke har råd til lægehjælp.

Find ud af, hvordan du kan hjælpe på et af projekterne i Filippinerne, og vær med til at forbedre levevilkårene for mennesker med handicap.

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲