You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Vores Globale Database: Hvordan frivillige på kort tid har langsigtet indflydelse

Projects Abroad lancerede for nyligt vores Globale Database, hvilket er en database, hvor vi indsamler information så vi kan evaluere og identificere, hvor mest hjælp behøves i de lokalsamfund, hvor vi arbejder. Vi kan derved fastlægge vores langsigtede mål. Vi indsamler også data om lokalsamfundene vi arbejder i, som hjælper os med at identificere, hvad der virker bedst, og hvad vi behøver at forbedre. ”Det er vores ansvar at researche, hvilken indflydelse vores frivilliges arbejde har, og hvordan vores frivilliges arbejde kan have mest betydning,” siger Jessi Warner Head of Operations for Projects Abroad.

Databasens oprindelse

Medicin & Sunhedsprojekt i Nepal

Vi startede med at arbejde på databasen i 2014, da Projects Abroad medarbejdere intensivt begyndte at undersøge og identificere præcis, hvad de lokalsamfund som vi arbejder i, har af behov. Jessi startede et tæt samarbejde med en af vores samarbejdspartnere i Khemara, Cambodja. De udarbejdede sammen en tjekliste, som frivillige skulle bruge når de indsamlede data. Frivillige og medarbejdere har siden brugt denne tjekliste, hvilket udgør, hvad vi i dag kalder vores Humanitære Database.

Da vi kunne identificere potentialet og betydningen sådan en database kunne have for vores fremtidige arbejde, begyndte vi at udvikle databaser for alle vores projekter. Alle disse databaser udgør tilsammen vores Globale Database. ”Det er utroligt, hvad der er sket på så kort tid,” siger Jessi. ”På tre korte år, er vi gået fra at have en Humanitær Database til databaser for både Humanitære projekter, Medicin, Natur & Miljø og vores outreaches.”

Et vigtigt evalueringsredskab

Undervisningsprojekt i Marokko”Vi bruger databasen til at identificere hvilke områder, der har mest brug for hjælp og derefter kan vi guide de frivilliges arbejde,” siger Jenny Puyo, Projects Abroads Head of Programme Development. Især for frivillige, som er afsted i en kortere periode, er det vigtigt at få udviklet specifikke planner og målsætninger, så de kan generere resultater på kort tid. Minassie Alemayehu, Direktør for Projects Abroad Etiopien, har bemærket at de frivillige nu lettere kan fokusere deres arbejde. ”Frivillige er begyndt at forstå værdien af deres arbejde, da de kan se en langsigtet plan, og de får derved et langsigtet perspektiv,” fortæller Minassie.

Databasen guider de frivillige

Databasen giver os mulighed for at have en klar plan med målsætninger for hver enkelt frivillig. ”Når en frivillig ankommer er de introduceret til databasen den første dag, og på førstearbejdsdag er de derved allerede klar over, hvilket arbejde de skal udføre, hvad end dette er at indsamle data, udarbejde diagrammer, lave plakater, flash cards, lege, synge, hjælpe med at sætte etiketter på tandbørster eller finde på nye sange og lege om hygiejne,” siger Sanikia Powel-Morgan en af vores Programme Development Officers. ”De frivillige er i stand til at se håndgribelige resultater indenfor dage eller uger.”

Vi arbejder mod langsigtede mål

Ernæringsprojekt i Fiji

Med en klar oversigt over det arbejde tidligere frivillige har udført, sikrer databasen at frivillige bygger på hinandens arbejde. ”Tidligere ville frivillige ankomme til et land og begynde deres arbejde med en bestemt gruppe elever eller et bestemt mål, men der var ikke nogen deciderede former for noteringer som tillod andre frivillige at bygge ovenpå,” siger Sanikia. ”Databasen tillader nuværende frivillige at notere deres arbejde og deres fremskridt, og fremtidige frivillige kan let se disse resultater og fremskridt, og se hvad der skal arbejdes videre på for at nå målet.”

Vi kan allerede se den forskel de frivillige har, takket være den Globale Database. På Fiji kunne de for eksempel se at der skulle fokuseres mere på ernæring. Vi har derfor i år udført 36 ernærings outreaches på Fiji, og 663 mennesker har deltaget. Vores frivillige har på disse outreaches indsamlet data. Alle patienterne har en anonym profil inde på databasen, som bliver opdateret med information omkring deres helbred. Databasen generer letforståelige grafer, så de frivillige let kan identificere hver patients behov, og derved give patienterne den information de behøver eller henvise dem til en professionel. Det er vigtigt at understrege at vi har specifikke fortrolighedsforanstaltninger, som sikrer at databasen er sikker og at alle patienter er anonyme.

Hvad fremtiden bringer

Vi vil fortsætte med at udvide databasen så flere af vores projekter såsom Mikrofinans kan blive en del af den. Det vil for eksempel give os mulighed for at se, hvordan de lån vi tilbyder kan være til mest mulig gavn for virksomhederne. ”Jeg vil gerne have, at vi altid sikrer, at vores modtagere er i centrum, og at alt det arbejde, vi udfører, bidrager lokalsamfundene,” afslutter Jessi.

 

Læs mere om vores Globale Database og den betydning frivilligt arbejde har, og find ud af hvordan du kan hjælpe.

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲