You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Samarbejdet med El Tortugario Conservation centre fejrer et-årsfødselsdag

 

 På vores Havskildpaddeprojekt tæt på Stillehavskysten i Mexico, kunne vi fornyligt fejre at vi har samarbejdet med El Tortugario Conservation centre i et år.

havskildpaddeunge

Skildpaddeprojektet i Mexico var i 11 år lokaliseret i El Chupadero, men grundet strand erosion var vi nødt til at flytte projektet. Projektet blev flyttet til Cuyutlán, en lille by omkring 50 kilometer nord fra El Chupadero. ”Årsagen til denne forandring var den geografiske zone, hvor vi var lokaliseret,” siger Rene Diaz, en lokal medarbejder på projektet. ”Hvert år blev strandbredden skubbet og forstyrret, der forsvandt i gennemsnit tre til fire meter stand om året.” I 2015 forsvandt hele seks til syv meter strand da orkanen Patricia hærgede. Både kystosion og superstorme er desværre konsekvenser af global opvarmning.

Trusler for havskildpadderne

Projects Abroad frivillige befrier havskildpaddeunger

På projektet tager vi det alvorligt at beskytte havskildpadder og deres æg. En af de største trusler for havskildpadderne, udover kystosion, er ulovlig indsamling af havskildpaddeæg i Mexico. Jægere samler æggene og sælger dem på lokale markeder. For at beskytte havskildpadderne patruljerer frivillige, hver nat på strandende, og indsamler æg og laver nye reder for dem i beskyttede områder, hvor de kan klække i fred og ro og derefter blive befriet i havet. Siden vi åbnede projektet for 12 år siden i El Chupadero, har frivillige indsamlet omkring 30.000 reder og befriet over to millioner havskildpaddeunger.

”Jægere er normale mennesker, som ikke nødvendigvis har andre muligheder økonomisk, og de forstår ikke den indflydelse de har på vores økosystem,” fortæller Maddie Bolduc en frivillig fra USA. ”Så en vigtig del af bevarelsen af havskildpadder er at uddanne folk som bor i området. Hvis de tror på at de ressourcer de har er vigtige og beskytter dem, vil det have en positiv indflydelse for os allesammen i sidste ende.”

Ingen bevarelse uden forståelse

Projects Abroad frivillige reder havskildpaddeæg

”Der findes ikke bevaring uden forståelse,” siger Maricruz Rivera, direktør for El Tortugario de Cuyutlán. På grund af dette fokuserer centret ikke kun på at bevare havskildpadderne, men også på at skabe opmærksomhed, ikke kun omkring havskildpadder, men omkring miljøet og lokalsamfundet.

”lokalsamfundene er nødt til at være en del af diskussionen omkring indflydelsen på miljøet,” siger Rivera. ”Hvis vi ikke har en fælles forståelse og tro på at vi kan bevare vores naturlige ressourcer, hvordan skal vi så forsvare dem?” Derfor arbejder El Tortugario sammen med lokale skoler, pensionister og turister for at promovere havskildpadden og dens betydning. ”Du er nødt til at forklare folk, hvorfor det her er vigtigt,” siger Rivera.

Det er nu det gælder

Samarbejdet med El Tortugario har også betydet at de frivilliges arbejde har en endnu større indflydelse på økosystemet. ”Den data vi indsamler, hjælper os med at forudsige, hvad fremtiden kan bringe og derved ved vi, hvor vi skal bruge vores kræfter,” siger Pablo Lobera, manageren på Miljø & Naturprojektet med havskildpadder. ”Det tyder på at antallet af Olive Ridley [havskildpadder] vil stige, hvilket er godt. Men, hvis vi ikke ændrer måden vi bevarer vores have på, vil læderskildpadden sandsynligvis uddø om 20 til 25 år."

 

Find ud af, hvordan du kan gøre en forskel og være med til at beskytte og bevare havskildpadder på vores Natur & Miljøprojekt i Mexico, eller læs om vores andre Natur & Miljøprojekter rundt omkring i verden.  

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲