You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ny legeplads til skole i Jamaica

 

På mange af Jamaicas udkantsskoler sidder børn i overfyldte klasselokaler, og har ikke adgang til udendørsarealer, hvor de kan lege. Frivillige hos Projects Abroad begyndte derfor at bygge en legeplads for børnene på Christiana Leased Primary School i Sedburgh i Jamaica. Legepladsen vil blive den største i området, og er også den første legeplads her, som tager hensyn til børn med handicap. Den vil være færdig i slutningen af juli måned 2017, og vil give 300 børn mulighed for at lære igennem leg.

Frivillige på Jamaica

Projects Abroad besluttede sig for at bygge legepladsen for at give børn, som har svært ved at koncentrere sig om undervisningen på grund af overfyldte klasselokaler, et sted, hvor de kan løbe rundt, lege og bevæge sig i sikkerhed. ”Mange udkantsskoler i Jamaica har ikke legepladser, og selvom nogle børn har tilladelse til at lege udendørs, er det omgivende miljø ikke sikkert for dem,” fortæller Kay Hendricks, Direktør for Projects Abroad i Jamaica.

Den Jamaicanske regering besluttede, efter at nogle børn kom til skade mens de legede udenfor i disse miljøer, at stramme reglerne omkring tid til udendørs leg på skoler. Mange skoler på Jamaica har som følge af dette besluttet, at børn ikke kan lege udendørs længere. "Dette har resulteret i, at undervisningen ikke længere er så interaktiv, som den burde være. Børnene er ikke engagerede og fysisk aktivitet er blevet meget begrænset, hvilket betyder at vi nu står overfor udfordringer relateret til stigende overvægt blandt børn” siger Hendricks. Den nye legeplads kan forhåbentlig hjælpe med at overkomme nogle af disse problemer.

Legepladsen på Christiana Leased Primary School lever op til tre punkter i Projects Abroads Care Management Plan. Den promoverer børns tidlige udvikling, forøger niveauet af stimulation for hvert barn og kan forbedre livet for børn med handicap. Leg er en vigtig del af et barns udvikling, da det giver dem sociale kompetencer, men er også utrolig vigtigt i forhold til deres fysiske og motoriske udvikling. 

Frivillige på byggeprojekt i Jamaica

Legepladsen vil have gynger, en rutsjebane, en sandkasse, en forhindringsbane, en klatrevæg, et legehus, et klatrestativ, vipper og en hinkebane. Legepladsen vil fortrinsvis være tilegnet børn i alderen tre til seks år, men andre børn vil også få muligheden for at benytte sig af den.

Frivillige på vores Byggeprojekt, står hovedsageligt for bygningen af legepladsen, men frivillige fra andre projekter har også hjulpet til, når de har haft mulighed for det. ”De frivillige har taget en lederrolle for projektet angående design, opmåling, udgravning, konstruktion (træ, beton og metal) og de frivillige vil også male efter færdiggørelsen,” fortæller Hendricks. 

Børnene på Christiana Leased Primary School ser frem til slutningen af juli, hvor projektet og legepladsen er færdigt. ”Legepladsen er ved siden af skolen, så børnene er godt klar over, at den er ved at blive bygget, og er derfor super spændte på, at den bliver færdig” siger Hendricks. Der vil blive afholdt en officiel åbningsceremoni for legepladsen i september, når skolen åbner efter ferien.

Find ud af mere om vores Byggeprojekt i Jamaica, eller læs mere, om hvordan du kan arbejde frivilligt i Jamaica

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲