You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Nye finansielle muligheder for entreprenører i Ghana

Vores Mikrofinansprojekt i Ghana flytter fra Akuapem Hills til Cape Coast i april 2017 for at støtte entreprenører i en lejr for spedalske og hjælpe forretningskvinder i et lokalt fiskersamfund.

Vores Mikrofinansprojekt har haft nogle travle år, alene i 2016 modtog 80 ansøgere i Akuapem Hills finansiel støtte og træning, så de havde mulighed for at starte egne virksomheder. Grundet den fortsatte succes, som virksomhedsejerne og samfundet i helhed i Akuapem Hills oplever, vil Projects Abroad Mikrofinansprojekt skifte fokus og støtte andre samfund i Ghana, som er i nød.

Et af de samfund som har brug for vores hjælp og støtte er en lejr for spedalske, som lægger i udkanten af Cape Coast. Spedalskhed er en kronisk men helbredelig sygdom, som påvirker huden og nerverne og smitter igennem tæt, gentaget kontakt med en ubehandlet person. ”På trods af fremskridt inden for forståelse af hvordan sygdommen bliver overført, er der stadigvæk et stigma omkring spedalskhed i Ghana, og mange tror stadigvæk at spedalskhed er meget smitsomt og at det er et tegn på varsel. De spedalske bliver derfor fjernet fra samfundet” siger Jenny Puyo fra Projects Abroads hovedkontor i Ghana. 

Livet kan være en udfordring i lejren, og der er ikke meget hjælp at hente fra regeringen, velgørende organisationer eller hjælpeorganisationer. Det betyder derfor at medlemmerne af lejren er nødt til at finde løsninger selv. 

Folk i lejren er ivrige efter at blive mere selvforsynende og mange har derfor startet deres egne virksomheder. Men da spedalskhed er betragtet som et handicap, kæmper iværksætterne med at optage finansielle lån, hvilket er nødvendigt for at deres virksomheder kan blomstre. De lån Projects Abroad tilbyder giver virksomhedsejerne mulighed for at købe råmateriale og lagerprodukter, og de har derfor mulighed for at forbedre deres virksomhedspotentiale.

John er leder i lejren for spedalske, og har været deres talsmand de sidste 30 år. Han forstår, de udfordringer beboerne i lejren kæmper med, og velkommer derfor også den assistance Projects Abroad tilbyder. ”Mange af disse folk har virkelig brug for hjælp, og Mikrofinansprojektet er den bedste mulighed for dem, da det er utrolig svært for dem at optage lån. Det er svært at bo her, og projektet vil hjælpe med at bringe mad på bordet, hvilket ellers er en daglig kamp,” siger John.

”Når nogen køber kunst fra mit galleri, deler jeg overskuddet op. Jeg giver en procentdel til lejren for spedalske, så de kan få mad på bordet, og hjælper samtidig mig selv,” fortæller James, som ejer et galleri på stranden. 

Hovedmålet for Mikrofinansprojektet er at give folk fra underprivilegerede samfund en chance for at sikre sig en bæredygtig fremtid. ”Dette er en god måde at skabe nye jobmuligheder, og det styrker samtidig lokalbefolkningen. I det lange løb vil dette opmuntre iværksætterisme og hjælpe med at udvikle og opløfte samfundet og fremtidsudsigterne for lokalbefolkningen,” siger Jenny.

Projects Abroad støtter ikke kun lokale virksomhedsejere. Projects Abroad Medicin & Sundhed i Ghana har også forsøgt at skabe opmærksomhed omkring spedalskhed, og frivillige hjælper med at bekæmpe sygdommen ved at skabe adgang til gratis lægebehandling. 

 

 

Læs mere om vores Mikrofinansprojekt i Ghana for at se hvordan du kan bidrage, eller find ud af hvordan du selv kan gøre en forskel ved at tilmelde dig et af vores mange Mikrofinansprojekter.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲