You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Gode råd til kvote 2-ansøgere

styrk-din-kvote-2-ansøgning

De seneste ni år har vi i Danmark set en stigning i antallet af ansøgninger til videregående uddannelser, men det tyder på, at vi nu har formået at knække kurven. Vi har for første gang i ni år, i år set en anderledes tendens, da færre har søgt ind på videregående uddannelser. Dette betyder også at færre ansøgere, to procent sammenlignet med sidste år, har fået afslag på deres ansøgning.

Denne nye tendens er dog en ringe trøst for de 21.395 ansøgere, som den 28 juli, fandt ud af at de ikke var kommet ind på deres drømmestudie. Og selvom kurven er knækket, er karakterkravene til mange uddannelser stadigvæk umådeligt høje. Mange må derfor fortsat satse på adgang til drømmestudiet gennem kvote 2.

Kampen om kvote 2-pladserne

Da uddannelsesstederne selv bestemmer, hvor mange kvote 2-pladser de tilbyder, er kampen om kvote 2-pladserne hård. Det er derfor utrolig vigtigt, at kommende ansøgere nøje researcher, hvad kvote 2-kriterierne er for deres drømmeuddannelse.

styrk-kvote2-ansøgningen

Kvote 2-kriterier består af en adgangsgivende eksamen og forskellige generelle og faglige aktiviteter, som tilsammen danner grundlaget for en succesful kvote 2-ansøgning. Da uddannelsessteder selv kan fastlægge deres kvote 2-kriterier, kan disse krav variere.

For at finde ud af, hvad kriterierne for en uddannelse er, og hvor mange kvote 2-pladser en uddannelse har, skal man kontakte det enkelte uddannelsessted. Det er derudover også en god idé at spørge uddannelsesstedet, hvordan de mener, at kvote 2-aktivitet skal dokumenteres.

Et eksempel på et kvote 2-kriterie kan være et udlandsophold på tre til seks måneder. Frivilligt arbejde i udlandet indenfor det studieområde, som man ønsker at læse kan derved hjælpe, når der skal sammensættes en stærk kvote 2-ansøgning. Netop derfor vælger mange unge at rejse til udlandet og arbejde frivilligt i deres sabbatår.

Frivilligt arbejde i udlandet

Styrk-kvote2-ansøgningen-med-et-udlandsophold

Forskellige projekter kan ofte blive kombineret, så man kan få præcis den erfaring, som man ønsker. Amanda Müller, en tidligere frivillig, tog til Mexico for at arbejde frivilligt indenfor både fysioterapi og humanitært arbejde, ”jeg synes begge projekter var utroligt spændende, og meget lærerige. De erfaringer jeg har fået derfra er helt sikkert noget jeg kan bruge fremover, også i forbindelse med min drømmeuddannelse som sygeplejerske,” fortæller Amanda.

Når man arbejder frivilligt i udlandet Med Projects Abroad får man dokumentation, som man kan tilføje til ens kvote 2-ansøgning. Josephine Borggaard er en af de frivillige, som benyttede sig af denne mulighed, ”for min deltagelse fik jeg både et bevis fra Projects Abroad og en udtalelse fra hospitalet. Begge dokumenter har jeg vedlagt min ansøgning til tandlægehøjskolen,” fortæller Josephine. 

Mange frivillige bruger derudover frivilligt arbejde til at afprøve om deres drømmefag, nu også er noget for dem. Dette var tilfældet for Caroline Alstine, ”jeg brugte mit ulandsophold som en "test" for at se om min passion for medicin kunne tåle et møde med den virkelige verden” fortæller Caroline, som arbejdede frivilligt i Tanzania.

 

Kan frivilligt arbejde i udlandet styrke din kvote 2-ansøgning? Læs mere om vores kvote 2-projekter.

 

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲