You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Brillebjørnene i Taricaya går en lys fremtid i møde

Frivillige og medarbejdere på vores regnskovsprojekt i Peru har arbejdet hårdt for at beskytte den stærkt udrydningstruede brillebjørn. Efter tre succesfulde bjørneredninger i partnerskab med Animal Defenders International bød medarbejderne i Taricaya en fjerde brillebjørn velkommen til reservatet i februar 2017.

Den nyeste ankomne bjørn, Dominga, er en lille voksen hunbjørn, som blev reddet fra en zoo i Abancy. Da Dominga blev reddet, vejede hun kun 43 kilo, hvilket er 25% under, hvad en sund hunbjørn bør veje. Domingas liv har været præget af stress og afsavn, hvilket har ført til, at hun har mistet sin pels. Men blot efter få måneder i reservatet har Dominga det meget bedre. Hun har vænnet sig til sit nye hjem og har fundet en yndlingsplatform, hvor hun lægger og slapper af det meste af dagen. ”Det er for tidligt endnu at konstatere, om hun har taget på i vægt, men hun spiser som en bjørn tre gange hendes størrelse, og siden hendes behandling for parasitter er det forventet, at hun tager hurtigt på de næste par måneder” fortæller Stuart Timson, direktør for Projects Abroads Natur & Miljøprojekt i Peru.

I 2015 flyttede den første brillebjørn, Cholita, ind i reservatet. Hun blev før sin redning holdt ulovligt i et cirkus. Ligesom Dominga lider Cholita også af massivt hårtab på grund af stress, men de frivillige og medarbejderne i reservatet kan se, at bjørnene gennemgår fremskridt. ”I realiteten er det nærmest umuligt for dem at gro ny pels, men jeg er overbevidst om, at de pelstotter de har er blevet tykkere, og det som er tilbage, er helt sikkert mere skinnende” siger Stuart. Cholita vokser fortsat og har taget næsten 20% af hendes kropsvægt på, siden hun ankom til reservatet.

De to andre bjørne i reservatet, Lucho og Sabina, tilbragte tilsammen 15 år indespærret. Siden de blev reddet og flyttede ind i Taricaya, har bjørnene genvundet deres helbred og nyder nu deres frihed i fulde drag. Lucho og Sabina er langsomt blevet introduceret til hinanden og deler nu indhegning i forhåbningen om, at de vil få bjørneunger næste parringssæson.

”Avl af indespærrede brillebjørne er aldrig blevet gjort før, så vi håber at være de første til at opnå det. Fordelene vi har her, er at det er et stressfrit miljø for bjørnene, og det afspejler så vidt som muligt deres naturlige miljø,” siger Stuart. ”Vi presser for at få protokoller vedtaget af den peruanske regering, som vil tillade løsladelse af unge bjørne født i Taricaya. Brillebjørnen er stærkt udrydningstruet. Hvis vi kan pionere et genindførelsesprogram, vil det være en fantastisk præstation og det vil lægge fundamentet, for at andre kan prøve at gøre det samme, ikke kun i Peru, men hvor som helts, hvor disse storslåede bjørne findes.”

Selvom de nuværende brillebjørnene i reservatet aldrig vil være i stand til at blive sat fri i naturen, kan de nyde resten af deres tilværelse i et rummeligt naturmiljø med god mad og motion. Dette er muligt takket være vores frivillige.

 

Find ud af mere omkring vores regnskovsprojekt i Peru og se hvordan du kan bidrage, eller se hvordan du kan gøre en forskel ved at tilmelde dig et af vores andre Natur & Miljøprojekter

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲