You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

25 år & 100.000 frivillige

Vi fejrer i år vores 25-årsjubilæum. I mere end to årtier har vi hjulpet over 100.000 dedikerede og entusiastiske frivillige med at finde et projekt som passer til dem og et lokalsamfund, hvor de kan gøre en forskel. Igennem årene har frivillige arbejdet side om side med lokale medarbejdere i 38 lande og de har ydet en formidabel indsats.

”Hvis du spørger mig, drømte jeg nogensinde om at vi ville sende 10.000 unge folk, fra overalt i verden, ud om året? - ja selvfølgelig gjorde jeg det, men jeg havde ingen idé om at det nogensinde ville blive så stort,” siger Peter Slowe, grundlægger af Projects Abroad.

Hvordan det hele begyndte

Peter Slowe grundlæggeren af Projects Abroad

Peter Slowe grundlagde Projects Abroad i 1992 som et deltids start-up i hjemmet, da han ville hjælpe en gruppe studerende, som ønskede at rejse til Øst-Europa for at undervise i engelsk. Indtil 1997 var organisationen en ret lille familieorganisation, som var baseret i Storbritannien, men med den stigende interesse i sabbatår og frivilligt arbejde i udlandet, udviklede organisationen sig. Nye kontorer blev åbnet rundt omkring i verden og inden år 2000 kunne man arbejde frivilligt med Projects Abroad i Asien, Afrika og Sydamerika.

Hvis vi spoler frem i tiden, til 2017, er nummeret af frivillige vokset til 100.000. I øjeblikket har vi over 600 medarbejdere, kontorer i 47 lande, og hvert år sender vi 10.000 frivillige ud på projekter på vores 30 destinationer

”Mange folk ser problemerne i verden, og de vil gerne finde en måde, hvor de kan bidrage, men de ved ikke hvordan. Vi har formået at skabe et link imellem drøm og virkelighed, og derved gjort det muligt for folk at hjælpe, og jeg tror at det er grundlaget for vores succes,” fortæller Peter.

Lokalt arbejde med global indflydelse

Som vores netværk af frivillige og samarbejdspartnere rundt omkring i verden er vokset, har vi været i stand til at have en endnu større indflydelse i de lokalsamfund, hvor vi arbejder. Vi har igennem årende udvidet vores felt og tackler nu mange forskellige problemer. Fra vores første Natur & Miljøprojekt som startede i Peru i Amazonas regnskoven tilbage i 2000, til vores første Mikrofinansprojekt i Senegal i 2010. Vi leder hele tiden efter nye måder frivillige kan arbejde med nye samfund på og måder, hvor frivilliges hjælp har en varig positiv indflydelse. 

De frivilliges indflydelse

medicinprojekt med Projects Abroad

Intet af dette ville have været muligt uden vores frivilliges fantastiske indsats. Alle har haft en indflydelse, fra frivillige på Ungdomsprojekter til praktikanter til professionelle.

Vi har de seneste år udgivet en Global Impact Report, Globale resultater, hvor man kan læse den indflydelse vores frivillige har. I 2017 har vi også lanceret vores Global Impact Database, hvilket er en database som samler al vores information og research fra vores projekter. Med denne database kan vi holde øje med udviklingen i samfundene, hvor vi arbejder og kan dele den indflydelse vores frivillige har. 

Frivilligt arbejde har derudover også en inflydelse på de frivillige. ”Jeg brugte fire fantastiske måneder i Nepal på Natur & Miljøprojekt i Annapurna Conservation Area. Min tid der var livsændrende og livsbekræftende, og jeg kan ikke anbefale at arbejde frivilligt i udlandet nok, på grund af de fantastiske oplevelser som følger med,” fortæller tidligere frivillige Miriam Lord fra Storbritannien. ”Frivilligt arbejde gav mig et indblik i, hvordan det er at give, uden at forvente noget til gengæld, og dette er noget jeg så overalt i Nepals kultur,” siger hun.

Hvad fremtiden bringer

Greg Thomson

I august 2016 fik Projects Abroad ny administrerende direktør da Greg Thomson overtog fra vores grundlægger Peter Slowe. Greg startede hos Projects Abroad som frivillig i 1999, hvor han brugte seks måneder i Kina på at undervise i engelsk. Han begyndte at arbejde for Projects Abroad i 2000, først i Indien som frivillig koordinator og derefter i Thailand som assistent manager. Senere tilsluttede han sig kontoret i Storbritannien, hvor han påtog sig forskellige roller. Greg har derudover været Projects Abroads Operations Director fra 2009 indtil han overtog rollen som administrerende direktør i 2016.

Hans planner for fremtiden er klare. Hans mål er at Projects Abroads netværk af frivillige skal vokse, hvilket vil betyde at vi kan udrette endnu mere rundt omkring i verden. ”Min vision er at 20.000 frivillige vil rejse med Projects Abroad, hvert år. Med dobbelt så mange frivillige vil vi være i stand til at have dobbelt så stor indflydelse i de lokalsamfund, hvor vi arbejder.”

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲