You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Spastisk lammet surfer i Sydafrika

Surfer inden mesterskabet begynderAshtan Davids, et velkendt ansigt blandt frivillige fra vores Vandsportsprojekt i Sydafrika har sat ny rekord d. 16 oktober 201, da han selv og 14 andre surfere konkurrerede i landets første Surfing Mesterskab for Tilpasningsdygtige. Den unge surfer fra Cape Town er spastisk lammet, men dette har ikke stoppet ham fra hverken at nyde eller konkurrere inden for denne sportsgren.

Ashtan udviklede en kærlighed til vandet og surfing for fire år siden, da han begyndte at surfe med sin storebror. ”Min bror var surfer. Da jeg var yngre, ville jeg være på surfbrættet sammen med ham. Jeg var på stranden med ham hver dag og nu udlever jeg mine egne drømme”, fortæller Ashtan.

Spænding før starten på surfing konkurrencenI løbet af det sidste halvandet år, har Projects Abroads leder for Vandsportsprojekt, Chrisjan Bredenkamp, arbejdet sammen med Ashtan for at hjælpe med at opfylde hans drømme. ”Ashtans træningsplan består af træningslektioner tre gange om ugen: mandage, tirsdage og fredage”, forklarer Chrisjan. ”I forbindelse med hver lektion indgår stimulering af kropsvæv, massage og udstrækning. Efterfølgende varmer vi op på stranden og træner muskelhukommelsen. Vi øver faktisk bare bevægelserne, vi kommer til at bruge i vandet, på stranden.”

Ashtan har fået lavet et specielt surfbræt med fire håndtag, så han har mulighed for at holde fast i brættet, imens Chrisjan hjælper. ”Ashtans surfbræt er helt specielt. Det blev slebet tyndt og formet efter hans kropsform for at hjælpe ham med at holde balancen og for at få mere ud af brættet. Herudover har det fire finner, der giver fart og bedre kontrol.”

Ashtan rider en bølge helt til vandkanten Adskillige frivillige på Surfingprojektet har allerede haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Ashtan. ”De frivillige arrangerer egentlig træningslektionerne med Ashtan. Jeg træner dem i at blive surfetrænere og derefter arbejder de direkte med Ashtan. De kører fysioterapilektionerne og Ashtans søster viser de frivillige de forskellige øvelser,” forklarer Chrisjan. Frivillige vil også lære at assistere surfere med Asperger’s og Downs syndrom gennem terapidelen af vandsportsprojektet. ”De frivillige er gode til at støtte op og er meget positivt indstillede og spændte. Jeg er glad for at arbejde sammen med dem, fordi jeg også får nye venner,” siger Ashtan. Vandsportsprojektet i Sydafrika fokuserer også på at arbejde med handikappede børn fra lokalsamfundet og lære dem at svømme og surfe.

Efter en vellykket konkurrence, endte Ashtan med at score en flot sølvmedalje i sin kategori. Han blev også valgt til at være en af atleterne, der skal repræsentere Sydafrika i La Jolla, San Diego i konkurrencen Stance World Adaptive Surfing Champs, der finder sted fra d. 8.-11. december 2016. Chrisjan er helt sikker på, at dette kun er begyndelsen for Ashtans surfing-karriere. ”Hvis surfing nogensinde bliver en paralympisk sport, vil vi gøre vores bedste for at få ham med der også!”

Find ud af mere om vores Vandsportsprojekt i Sydafrika og hvordan du kan blive involveret i arbejdet med handikappede i forbindelse med vores projekter med Fysioterapi og Ergoterapi i hele verden. 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲