You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

250 bøger til to skoler i Etiopien

Personale og lærere i EtiopienEleverne på de to skoler, Yelebe Fana og Berhane Zare, som begge ligger i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, fik en lidt bedre start på 2016 end ellers, da de mødte op til 250 nye skolebøger doneret af Projects Abroad i november 2015.

Donationen består af både fagbøger til forskellige fag som fysik, matematik og engelsk såvel som skønlitterære bøger til læsetræning og hyggelæsning.

”Skolerne i Etiopien har generelt behov for materialer som fremmer både undervisning og læring. Det er tydeligt, når man ser på skolernes mangelfulde biblioteker. Det er derfor, at vi yder netop denne type donation,” sagde Minassie Alemayehu, som er leder for vores lokale kontor i Etiopien.

Bogdonation i etiopienYelebe Fana og Berhane Zare har tilsammen omkring 5120 elever i alderen 7-15 år. De er begge offentlige skoler og er dermed finasieret af de lokale myndigheder. Eleverne får gratis undervisning og de kommer hovedsagligt fra fattige familier i Addis Abeba.

Staten betaler lærernes løn og de mest nødvendige materialer, men tilskud til biblioteker og supplerende undervisningsmaterialer er begrænset. Frivillige fra Projects Abroad har tidligere doneret bøger, legetøj, spil og andre undervisningsmidler til de to skoler.

Donationen af de 250 bøger foregik i samarbejde med skolernes ledelse, så de selv kunne vælge hvilke typer af bøger de skulle bruge i undervisningen. En af lærerne fra Yelebe Fabe sagde følgende: ”Vi har ikke fået dækket behovet for nye bøger de senere år fordi der ikke har penge til det, så denne donation er en positiv overraskelse.”

Donationen blev givet i forbindelse med en månedlig outreach, hvor frivillige og lokalt personale fra Projects Abroad tager ud på lokale skoler for at hjælpe til med praktiske opgaver.

Vil du gerne vide mere om vores arbejde i Etiopien, kan du læse mere her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲