You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold på Filippinerne

praktikanter på folkesundhedsprojektetI forbindelse med med mit 6. semester på bacheloruddannelsen: Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet havde jeg 10-ECTS valgfrie point til rådighed. Jeg valgte at rejse til Filippinerne med Projects Abroad og anvende disse ECTS-point på et erhvervsorienteret praktikforløb.

Efter en lang rejse fra Danmark stod Projects Abroads ansatte, Aquiles, klar i ankomsthallen i Cebu City. Aquiles stod klar med smil, vand samt gode råd og allerede her fik jeg indtryk af filippinernes imødekommenhed, gæstfrihed samt den trykkende varme sammenlignet med Danmarks 2 °C i februar måned. Jeg blev indlogeret på et hotel tæt på lufthavnen og næste morgen blev jeg kørt til Bogo City, som ligger et par timers kørsel fra Cebu City.

Da jeg ankom til Bogo City fik jeg en rundtur i byen, mødte resten af personalet på Projects Abroad-kontoret og de andre frivillige, som også var tilmeldt folkesundhedsprojektet. Senere på eftermiddagen mødte jeg Ellen og Ruben, som skulle være min værtsfamilie de næste fem uger. Igen blev jeg overvældet af imødekommenhed og åbenhed, og min værtsfamilie fik mig til at føle mig hjemme trods at jeg var 10.496 kilometer fra Danmark.

Praktikopholdet gjorde indtryk

praktikant i arbejde i filippinerneI mit fem ugers praktikophold blev jeg koblet på et allerede eksisterende folkesundhedsprojekt: Healthy Lifestyle Programme i Bogo City på øen Cebu. Hovedformålet med dette projekt var at mindske antallet af ikke-smitsomme sygdomme (livsstilsygomme) i og omkring Bogo City. Projektets fokus på livsstilssygdomme skyldes at 7 ud af de 10 førende dødsårsager, ifølge WHO og sundhedsmyndighederne på Filippinerne, stammer fra livsstilsygdomme. I vores daglige arbejde med de lokale beskæftigede vi os med screenings, ernæringsundervisning, interventionsplanlægning og kampagneudarbejdelse.

Vores primære mål med folkesundhedsinterventionen var at undersøge de lokale indbyggere med symptomer, der relaterer til livsstilsygdomme, italesættelse af risikofaktorer af livsstilsygdomme samt udarbejdelse af kampagner herom. I det daglige arbejde mødte vi lokale filippinere i alle aldre, som alle var meget interessede i os og vores arbejde og derudover var meget taknemmelige for, at vi frivilligt brugte vores arbejdskraft i netop deres land.

Det lokale personale var utrolig fleksible og vi havde som frivilige stor medbestemmelse og indflydelse på de daglige arbejdsopgaver. Jeg fik blandt andet lov til at besøge Bogo City hospital, hvilket gav mig mulihed for at observere og få indsigt i arbejdsrutiner- og metoder som personalet på hospitalet havde.

Mere end arbejde

Hver torsdag arrangerede Projects Abroads personale sociale arrangementer for de frvillige. Til disse arrangementer fik vi danset zumba, fortolkede kærlighedsdigte og ikke mindst spist en masse pizzaer, udvekslet oplevelser og planlagde kommende weekendture.

lækkert strandbilledeI weekenderne besøgte jeg de omkringliggende øer med flere af de andre frivillige på Filippinerne. Vi besøgte blandt andet de nærliggende øer: Malapascua og Bantayan og var på en længere tur til Cebu City, Bohol og Oslob, hvor vi svømmede med hvalhajer. Det var en stor oplevelse at rejse som turist i weekenderne, samtidig med at jeg igennem det frivillige arbejde og ophold hos værtsfamilien havde en stor forståelse og indsigt i den fillipinske kultur.

Det har været en stor oplevelse at være i praktik på Fillippinerne og jeg vil varmt anbefale det til studerende som savner praktisk erfaring fra studiet. Mit praktikophold  har givet mig en unik indsigt og erfaring med den praktiske del af forebyggelsesarbejdet inden for folkesundhedsvidenskabsarbejdet. Det har været lærerigt at kunne anvende teori fra studiet på et konkret forebyggelsesprojekt i praksis. Derudover er et praktikophold i udlandet en enestående mulighed for at kombinere teori fra studiet, få indsigt i andre kulturer og lande samtidig med at rejse.

Signe Westh Christensen - Folkesundhedsvidenskabsstuderende fra Københavns Universitet

 

Du kan læse mere om vores praktikophold i udviklingslande her.

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲