You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad partner åbner nye sovesale på migrantcenter i Mexico

Teamet bag community day på migrantcenteret FM4 Paso Libre i Mexico.Projects Abroads partner inden for international udvikling i Mexico, FM4 Paso Libre, har bygget og åbnet nye sovesale for migranter i Guadalajara. Som forberedelse til åbningen brugte Projects Abroads frivillige og ansatte weekenden forinden på at rydde op, der hvor sovesalene blev bygget.

Et midlertidigt helle for migranter

Sovesalene vil give midlertidige boliger for op til 100 personer, og er en udvidelse af FM4 nuværende tjenester, som omfatter et suppekøkken, juridisk-, og psykologisk rådgivning, samt medicinsk hjælp.

FM4 Paso Libres formål er at give migranter som er i transit fra Mellemamerika og Mexico til USA en midlertidig sikker plads på rejsen. Krisecentrerne er etableret langs de primære ruter for at yde midlertidig hjælp til migranterne.

Migranterne følger primært to ruter gennem Mexico. Den mest trafikerede rute hedder Ruta del Golfo og den anden rute, som hedder Pacific Route, er længere, men også mere sikker.

Migranter spiser i spisesalen på FM4 Paso Libre, Mexico.Byen Guadalajara i Mexico er et af de centrale stop langs Pacific Route, og frivillige fra FM4 Paso Libre sørger for mad, tøj samt juridisk og lægelig hjælp til de migranter, der ønsker det.

Frivilliges indsats har en betydning

”Vi ønsker både at være et fysisk og socialt rum for migranter, hvor de kan føle sig trygge og rolige”, siger Elisa Guerra, frivillig koordinator på FM4. "Migranter fortæller os, at de bliver mindet om, at de er mennesker, når de er her.”

FM4 er startet af en gruppe universitetsstuderende i 2007 og er et af de eneste centre for migranter i Mexico, som fungerer uafhængigt og som ikke er under opsyn af den katolske kirke eler den mexicanske regering.

"Frivillige er rygraden i FM4 fordi at det blev startet af frivillige, der gjorde det på eget initiativ," udtaler Guerra og fortsætter. "Det startede som en gruppe på 15-20 mennesker, der gjorde det, fordi de gerne ville. Vi havde ikke den strukturelle støtte fra starten, som andre migrantcentre har. "

Næsten ti år senere er FM4 en velfungerende organisation, der arbejder inden for et netværk af migrantcentre i hele Mexico.

Frivillige og ansatte maler væggene på migrantcenteret FM4 Paso Libre før indvielse. Drømme der bliver til virkelighed

Med syv fuldtidsansatte medarbejdere og 140 frivillige kan FM4 tage imod omkring 30-40 migranter om dagen. Efter åbningen af de nye sovesale vil FM4 være en del af ​​et lille antal migrantcentre som er tilknyttet UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees), som udover at hjælpe migranter på deres rejse også leverer tjenesteydelser og midlertidige boliger til dem med flygtningestatus.

Det er med støtte fra UNHCR, samt den australske ambassade, at FM4 har været i stand til at bygge de nye sovesale og udvide tjenesterne, som de udbyder.

"Da FM4 startede, var alt dette bare en drøm," siger Guerra og tilføjer:"At have en migrantcenter og blive taget lige så alvorligt som de andre migrantorganisationer, som har været vores rollemodeller, er en drøm.”

Projects Abroads frivillige på FM4 arbejder sammen med lokale frivilige. De kan blive involveret i en række forskellige aspekter af arbejdet med menneskerettigheder der spænder fra at hjælpe og interagere med migranter, bistå i den daglige drift af centeret til at hjælpe med at sikre donationer fra lokale velgørere.

"Formålet med FM4 er at forsvare menneskerettighederne for migranter, så de kan passere gennem Guadalajara frit og med værdighed," siger Guerra afsluttende. 

Du kan læse mere om de internationale udviklingsprojekter i Mexico her.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲