You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Hesteterapi i Córdoba, Argentina

Uden helt at vide hvad jeg kunne forvente mig at mine tre måneder i Córdoba, Argentina, levede alt bestemt op til forventningerne og var bedre, end hvad jeg nogensinde havde turde håbe på!

Efter en lang rejse ankom jeg om aftenen til Córdoba, hvor jeg blev hentet i lufthavnen af en Projects Abroads medarbejdere i lufthavnen. Jeg blev kørt ud til min nye familie bestående af Alicia og hendes 28-årige datter, Florencia. Ingen af de to snakkede engelsk, hvilket selvfølgelig var en udfordring, men samtidig lige som jeg havde ønsket mig, da et af målene med denne tur, og valget af Argentina som destination, netop var at forbedre mit spansk.

Karoline WellingInden for de næste 48 timer blev jeg præsenteret for det, der skulle blive min hverdag de næste tre måneder.

Allerede morgenen efter min ankomst blev jeg hentet af en medarbejder, som viste mig det centrale Córdoba, Projects Abroad kontor, hvordan jeg skulle komme rundt i byen med offentlig transport og afsluttede intro-dagen af med en typisk argentinsk frokost suppleret med tips og tricks til at færdes i Córdoba.

Dagen efter mødte jeg min koordinator/kontaktperson, som tog med mig ud til min arbejdsplads, ”Fundación Cordobesa de Equinoterapia”. Jeg har redet hele mit liv, men hesteterapi var ikke noget, jeg nogensinde havde prøvet før, og jeg var derfor meget spændt på, hvad det var for noget, og om jeg ville kunne finde ud af det. Der gik dog ikke mange minutter, før Veronica, ejeren af stedet, som mødte mig med et kæmpe knus, fik fjernet denne nervøsitet. Lige fra start følte jeg, at jeg var ”hjemme”, når jeg var på arbejde og glædede mig hver dag - ikke mindst fordi Veronica og hendes mand og børn behandlede mig som en del af deres familie, men også fordi alle elever, forældre og kollegaer mødte mig med stor tillid og åbne arme.

I løbet af mine tre måneder blev jeg en del af familien og sammenholdet på arbejdet. På trods af min ikke-eksisterende erfaring med arbejdet og sprogbarriere (alt på stedet foregår på spansk), fik jeg lov at deltage i lektionerne med alle eleverne og fik lov at opleve, hvordan hesten påvirker sin rytter. Kontakten mellem hest og rytter er vigtig, uanset om rytteren har fysiske handikap, hvor ridning kan hjælpe med at forbedre motorikken eller andre udfordringer, hvor samværet med hesten har en beroligende effekt.

Især arbejdet med én elev, Consuelo på 2½ år, gjorde et stort indtryk på mig. Da Consuelo startede hos os, kort inden jeg startede, snakkede hun ikke, havde svært ved at gå og ville ikke spise (hun fik mad gennem en tube i maven). Efter tre måneder hvor jeg sad med hende på hesten, og uge efter uge gjorde ridningen til noget sjovt med (danske) sange, lege, øvelser foran spejlet og yoghurt-spisning med hesten, gennemgik hun en utrolig udvikling. På min sidste dag på arbejde løb hun grinende op og ned af rampen i ridehuset, sad alene på hesten, mens vi gik ved siden af, og hendes forældre fortalte, at hun var begyndt at spise lidt derhjemme.

Karoline WellingEn typisk arbejdsdag startede kl. 15, hvor vi først fik klaret staldarbejdet og gjort hestene klar, red selv, hvis vi kunne nå det, hvorefter resten af eftermiddagen gik med cirka fire elever, hvor vi enten red på hesten sammen med de helt små. De der ikke selv kunne sidde på hesten, gik ved siden af, klar til at hjælpe, eller underviste de elever, som kunne ride selv. Efter arbejde ville Veronica oftest forsvinde et stykke tid, hvorefter hun kom tilbage med lækker ”merienda” (eftermiddagsmad) og kaffe/te til os frivillige. På trods af at arbejdsdagen egentlig kun var fire timer, mødte vi gerne på arbejde tidligere og havde bestemt heller ikke noget imod at komme på arbejde på dage, hvor vi egentlig gerne måtte holde fri - det var altid en fornøjelse at møde op derude!

Dog var det ikke kun arbejde det hele - det sociale fyldte også meget. Projects Abroad kontoret i Córdoba var rigtig gode til at få samlet alle os frivillige, og sørge for at vi fik muligheden for at lære hinanden at kende, og hver uge var der enten ”social event”, hvor der gerne blev arrangeret noget, der kunne give os et indblik i den argentinske kultur (fx tango-undervisning eller madlavningsundervisning) eller ”community day”, hvor jeg blandt andet har været med til at male en børnehave, interviewe hjemløse og hjælpe til i en slum - alt sammen spændende ting!

Derudover brugte os frivillige gerne weekenderne sammen - enten på diskoteker og barer om aftenen (Córdoba er blandt andet kendt for sit natteliv, som fortsætter til den lyse morgen og bestemt skal opleves!) eller på dags- og weekendture, hvor jeg blandt andet besøgte mange dele af provinsen Córdoba, Buenos Aires og Iguazu vandfaldene.

Alt i alt havde jeg en helt fantastisk og mindeværdig rejse med Projects Abroad til Argentina og jeg vil klart anbefale alle, der overvejer at rejse afsted, at springe ud i det - du kommer ikke blot hjem med en masse utrolige oplevelser i baggagen men også med nye venner i hele verden!

Hesteterapi i Córdoba, Argentina - Karoline Welling

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲