You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillige fra Menneskerettighedsprojekt i Argentina hjælper tidligere hjemløst par til at få handicaphjælp

En gruppe frivillige fra Projects Abroad deltager i vores ugentlige outreach program for Cordobas hjemløse i forbindelse med deres arbejde på Menneskerettighedsprojektet i Argentina.

 Med hjælp fra Projects Abroads menneskerettighedskontor blev det d. 3. maj muligt for en tidligere  hjemløs mand at modtage sin første pensionscheck fra den argentinske stat.

Frivillige fra vores menneskerettighedsprojekt i Cordoba har i adskillige måneder arbejdet med Gabriel og hans partner med det formål at blive tilkendt handicaphjælp fra den argentiske stat. De frivillige lærte parret at kende gennem en række ugentlige outreach-programmer for hjemløse i byen Cordoba, hvor frivillige tilbyder juridisk hjælp til alle interesserede. Menneskerettighedskontoret hjalp Gabriel og Viviana med at indsamle og indsende papirene, så parret kunne ansøge om handicappension fra staten.

“De kom som regel for at spise ved Ganas Foundation” fortæller projektlederen fra Menneskerettighedsprojektet, Victoria Marton, da hun fortæller om det suppekøkken, de frivillige fra projektet besøgte en gang om ugen. ”Op til flere gange så vi dem gå afsted med alle deres ting i en indkøbsvogn. De havde ikke noget sted at bo, så de sov på torvepladsen.”

Gabriel, 38 år gammel, lider af en udiagnosticeret psykisk sygdom og har boet på gaden i mange år. Hans kone Viviana, 49, er mor til syv børn, men er ikke længere i kontakt med dem. Disse forhold gør, at de er berettigede til støtte fra den argentiske stat, men ingen af dem var klar over, hvordan de skulle få deres pension.

Det var her, at frivillige fra Projects Abroads Menneskerettighedsprojekt var i stand til at hjælpe. For at kunne få statsstøtten, skulle Gabriel og Viviana have deres identifikationsdokumenter fra staten i orden. Derefter skulle de bevise, at deres handicap var grunden til, at ingen af dem kunne arbejde. I Gabriels tilfælde betød det, at han havde brug for et bevis på sin psykiske tilstand i form af et underskrevet certifikat fra en professionel psykiater, der kunne bekræfte Gabriels tilstand. I Vivianas tilfælde, var der brug for lægeerklæringer, der kunne bevise hendes fysiske tilstand de syv gange, hun har født. Efter at have indsendt ansøgningen om pension vedlagt den rette dokumentation og efter et interview med en socialrådgiver, gennemgik Gabriel og Viviana en venteperiode på 10 måneder, hvorefter deres dokumenter blev evalueret. Deres pensionsansøgning blev derefter  godkendt.

En gruppe frivillige fra Projects Abroad deltager i vores ugentlige outreach program for Cordobas hjemløse i forbindelse med deres arbejde på Menneskerettighedsprojektet i Argentina

Viviana begyndte at modtage sin pension for fire måneder siden, og Gabriel modtog sin første pensionscheck d. 3. maj. For første gang i deres liv, har de begge en fast indkomst og de er begge garanterede at modtage pension resten af deres liv. Med denne indkomst er parret nu i stand til at leje et værelse hos et familiemedlem, og behøver dermed ikke længere bo på gaden.

“Du kan kun forestille dig, hvad det betyder for et menneske, der aldrig har haft penge til at leve for, pludselig at have en regelmæssig indkomst hver eneste måned resten af sit liv,” tilføjer Marton. ”Det er en uddannelsesproces at finde ud af, hvordan man håndterer penge og at leve under bedre forhold end tidligere.”

Frivillige fra Menneskerettighedsprojektet vil løbende følge op med Gabriel og Viviana for at være sikre på, at alt kører som det skal, og at de er i stand til at administrere deres penge. Gabriel og Vivianas historie er blot en af mange. Det første skridt i en sådan sag er at hjælpe ydelsesmodtager med at indse, hvad personen finansielt er berettiget til. Det næste skridt er at hjælpe med den lange juridiske vandring, hvor man starter helt fra begyndelsen og slutter af med, at personen modtager sin betaling. Til slut skal der følges op på de enkelte sager, for at sikre, at alt fortsat kører som det skal.

Ansøgningsprocessen i forbindelse med at modtage pension fra staten kan være en indviklet proces, også for almindelige mennesker. For den del af befolkningen, der bor på gaden uden støtte fra familie, uden uddannelse og måske ramt af psykiske lidelser, kan det være næsten umuligt at finde hoved og hale i reglerne for pension. Formålet med Projects Abroads Menneskerettighedskontor er at hjælpe disse mennesker, som systemet burde yde særlig beskyttelse, men som alt for ofte kommer til at stå uden hjælp.

Læs mere om vores frivillige arbejde med Menneskerettigheder i udlandet

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲