You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

6G lærte mig, at livet handler om de små øjeblikke

skolepiger holder frikvarter i Fiji

Elev på muslimsk skole i Fiji

Drenge i Fiji læser eventyr

Julie og hendes fijianske søster

Fællesbillede i Fiji

Min passion for livet er nemlig at hjælpe mennesker igennem frivilligt arbejde. Jeg har lavet en del frivilligt arbejde i Randers, hvor jeg kommer fra, men det var ikke nok. Jeg måtte ud i verden og føle, at jeg kunne være med til at glæde nogle børn med min tilstedeværelse.

Jeg valgte derfor den 20. august 2015 at sætte kursen mod Fiji. Jeg havde aldrig vært så spændt før og havde ingen ide om, hvad jeg skulle forvente af de næste tre måneder. Det eneste som jeg var helt sikker på, var hvad min mission med denne rejse var - nemlig at komme ned og være med til at gøre en forskel og være der for nogen, som have brug for min hjælp.

Da jeg ankom til Fiji, blev jeg taget imod med åbne arme af min værtfamilie. Vi boede i et hus med ti mennesker, fordi jeg var så heldig af have to andre frivillige at bo med, hvor den ene kom fra Schweiz og den anden fra Frankrig.

Familien var super imødekommende, kærlig og omsorgsfuld. Der var også en lille pige i familien, som jeg blev rigtig glad for. Hun var en lille ballademager men altid klar på at lege, danse og hygge med os frivillige. 

Jeg var rigtig glad for familien og har i dag mange gode minder sammen med dem. Caroline og Marion var pigerne som jeg boede sammen med. De var søde, sjove og vi havde mange gode timer sammen, som jeg altid vil mindes, når jeg tænker tilbage på Fiji.  De var med til gøre min rejse til noget af det bedste.

I hverdagene var jeg hjælpelærer i 6G på en muslimsk skole, hvor der både gik muslimer og fijianske børn. Det var en fornøjelse hver dag og aldrig har jeg følt så meget kærlighed, som jeg fik fra disse børn. Jeg var klasselærerens ekstra hånd og det var super fedt. Jeg hjalp de børn, som læste langsomt, ikke kunne sidde stille, snakkede for meget eller skulle hjælpes i gang med skolearbejdet.

Sommetider var Mr. Valua syg og så måtte jeg overtage undervisningen i flere dage. Det var en stor udfordring og grænseoverskridende men samtidigt nogle af de bedste minder, og pludselig finder man ud af, at man kan mere end man aner.

6G var en helt fantastisk klasse, som lærte mig mere, end hvad jeg kunne lære dem. De lærte mig, hvordan livet handler om de små øjeblikke. Øjeblikke med familien, et smil, et grin og hvordan alle de materielle ting, som betyder alt for os danskere pludselig ingen betydning har.

At være hjælpelærer er den bedste beslutning, jeg nogen sinde har taget. Jeg nød hver dag i 6G og altid fik jeg smil og kærlighed fra dem. Det var tydeligt, de elskede jeg var der og satte pris på min tid.

En elev fra klassen som hed Mansha, fik jeg et meget nært forhold til. Hun blev næsten min lillesøster men samtidigt også og min bedste ven. Vi have rigtig meget sjovt og der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på hende. Jeg blev også en del af hendes familie og ved allerede nu, at jeg engang skal til Fiji for at besøge hende og familien.

At være frivillig i Fiji er den bedste beslutning jeg nogen sinde har gjort. Jeg har fået venner for livet, en ny familie, succesoplevelser, selvtillid som åbner nye døre og et andet syn på verdenen. Jeg har set de smukkeste øer, snorklet med hajer, hoppet ud fra et fly, kørt motocross i junglen og meget mere. Alt dette var helt fantastisk og jeg har fået minder for livet, men det bedste ved mine tre måneder var 6G.

Mit hjerte vil altid være i 6G og jeg tænker på dem hver dag. De gjorde mig til en ”bedre”

Julie og viste mig, hvad livet i virkeligheden handler om og det vil jeg altid være dem taknemmelig for. Min mission i Fiji var at gøre en forskel.  Jeg følte, at hver dag jeg var i 6G, var jeg med til at gøre en forskel for disse børn.

Julie Anhøj, Undervisning i Fiji

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲