You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Nyheder fra 2016

Følg med i hvad der sker i Projects Abroad-verdenen. Du får sidste nyt om vores mange spændende projekter, nye frivilligberetninger fra danske frivillige, nyt fra vores destinationer og meget mere.


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

19. december 2016
Projects Abroad partner åbner nye sovesale på migrantcenter i Mexico

Projects Abroads partner inden for international udvikling i Mexico, FM4 Paso Libre, har bygget og åbnet nye sovesale for migranter i Guadalajara. Som forberedelse til åbningen brugte Projects Abroads frivillige og ansatte weekenden forinden på at rydde op, der hvor sovesalene blev bygget. 

06. december 2016
Tidligere Projects Abroad frivillig donerer 14.000 € til børnehave i Rumænien

Arie Anton Van Oostveen, tidligere frivillig fra Holland, har netop doneret 14.000 € til en fritidsordning i Prejmer, Rumænien, hvor han deltog i et undervisningsprojekt i 2010. Hans donation blev overrakt i september 2016 og gør det muligt at ansætte mere personale, købe nye undervisningsmaterialer til børnene og give børnene den omsorg og støtte, de har brug for.

05. december 2016
Projects Abroad hjælper med at bygge nye huse til lærere i Tanzania

Personale og frivillige fra Projects Abroads Landsbyprojekt tog udfordringen op med at permanent huse lærere fra den lokale folkeskole i Esere Village. Efter en række større udfordringer gennem den lange og hårde byggeproces, overleverede de frivillige nøglerne til lærerne ved en ceremoni d. 29. september 2016. 

05. december 2016
Rejsedagbog fra praktikophold på Samoa

Jens læser til fysioterapeut i Aarhus. I sommer rejste han hele vejen til Samoa for arbejde i et praktikophold i 6 uger. Det lærte han en hulens masse af, både fagligt og personligt! Læs hans historie her.

23. november 2016
Spastisk lammet surfer i Sydafrika

Ashtan Davids, et velkendt ansigt blandt frivillige fra vores vandsportsprojekt i Sydafrika har sat ny rekord 1.6 oktober, da han selv og 14 andre surfere konkurrerede i landets første Surfing Mesterskab for Tilpasningsdygtige. Den unge surfer fra Cape Town er spastisk lammet, men dette har ikke stoppet ham fra hverken at nyde eller konkurrere inden for denne sportsgren. 

16. september 2016
Nyt udgravningssted i Peru tegner lovende

Frivillige og ansatte på arkæologiprojektet i Peru begyndte for nyligt at arbejde på et nyt udgravningssted i Cusco. 

14. september 2016
Taricaya forstærker sin status som globalt hotspot for biodiversitet

Vores projekt inden for Natur & Miljø i Peru, Taricaya Ecological Reserve, forstærker sin status som globalt hotspot for biodiversitet igennem identifikation af flere fuglearter i reservatet i Amazonas.

13. september 2016
Succesfuld kombination af læsning og fodbold i Ghana

Projects Abroad Ghana har startet nyt samarbejde med lokal fodboldklub, hvor børn og unge får hjælp til at lære at læse.

26. august 2016
Projects Abroad starter nyt samarbejde med NGO’er i Togo

I juli måned startede Projects Abroad et nyt projekt inden for International Udvikling i Togo op. Formålet med det nye projekt er at hjælpe med at bekæmpe de mange sociale og økonomiske udfordringer som hindrer Togos udvikling.

23. august 2016
Tinas rejse til Filippinerne

Jeg valgte, at jeg gerne ville ud og være frivillig, og jeg havde 4 uger til rådighed. Og det gode ved Project Abroad er, at man selv kan bestemme sin rejselængde. 

19. august 2016
Interview med ældre frivillige: Jill Streeten og Sheena Kelly

Hos Projects Abroad sætter vi stor pris på vores ældre frivillige, som besidder en lang række kompetencer og livserfaring, de kan dele ud af i de lokalsamfund, hvor der er brug for deres hjælp. Folk, på orlov eller pension, er tit i tvivl om, hvordan det fungerer at arbejde frivilligt i udlandet, så jeg besluttede mig for at interviewe to af vores tidligere frivillige for at finde ud af mere om deres oplevelser.

19. august 2016
Frivillige i Manila præsenterede Projects Abroads projekt inden for fysioterapi på national uge for forebyggelse og rehabilitering af handikap

Projects Abroad blev inviteret til den 38. forebyggelse- og rehabiliteringsuge, hvor filippinernes første frivillige på fysioterapiprojektet, Victor Lee, præsenterede vores arbejde med og stræben efter at etablere et forebyggelses- og rehabiliteringscenter i lokalsamfundet – det første af dets slags i den nordlige del af Cebu øen.

18. juli 2016
Projects Abroad med til international konference om naturbevaring i Asien

Projects Abroad Cambodja var inviteret med til international konference om naturbevaring i Asien. Her fortalte Sea Som om hvordan "ghost net" udgør en trussel for biodiversiteten i havene.

13. juli 2016
Frivillige donerer tøj til mere end 100 talibé børn i Senegal

Fien Ackerman fra Belgien vidste, at hun ville arbejde frivilligt i et fransktalende land. Efter en del overvejelser og efter at have læst beretninger fra tidligere Projects Abroads frivillige, besluttede hun sig for, at Senegal var hendes drømmedestination, og besluttede at tilmelde sig Undervisningsprojektet og et Humanitært projekt i april og maj 2016. I forbindelse med forberedelserne til sin tur, læste Fien om landet og opdagede de triste forhold, som Senegals ”Talibé børn” lever under. 

11. juli 2016
Signe var i praktik i Filippinerne

Signe læser Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, og i februar rejste hun til Filippinerne i forbindelse med et praktikophold på vores folkesundhedsprojekt.

22. juni 2016
Jeg kom med et smil – og fik 100 igen!

Efter studentereksamen begyndte jeg at tænke over, hvad jeg skulle bruge det næste år på. Eller det er faktisk løgn. Jeg har i mange år glædet mig til dette sabbatår, hvor jeg kunne gøre lige hvad jeg ville.

16. juni 2016
Annas argentiske eventyr

Jeg ankom til Argentina en grå dag i det Argentinske forår. Jeg forstod ikke et ord spansk og havde allerede hjemve. Det var nemlig første gang, jeg var ude i verden alene. Heldigvis blev jeg mødt af en utroligt sød koordinator (Agustin) som langsomt løftede mit humør.

16. juni 2016
Projects Abroad indgår samarbejde med international NGO om at hjælpe flygtninge og migranter i Italien

Europa står overfor en flygningekrise. Titusindevis af desperate mennesker fra Afrika, Mellemøsten og Asien krydser i øjeblikket kilometervis af farligt terræn og trodser Middelhavet under horrible forhold, alt sammen for at opnå bedre levevilkår for dem selv og deres familer. Mange dør på turen, ofte på tragisk vis på den sidste strækning over havet, inden de når den europæiske kyst.

15. juni 2016
Genopbygningsprojekt i Nepal har fortsat stor betydning et år efter katastrofen

Der er gået et år, siden frivillige fra Projects Abroad påbegyndte genopbygning af skolerne i Katmandu Dalen, Nepal.

08. juni 2016
Praktikopgave om Folkesundhed i Filippinerne

Projects Abroads public health-intervention havde i vores praktikperiode fokus på livsstilssygdomme på Filippinerne. Projektets fokus på livsstilssygdom skyldes at 7 ud af de 10 førende dødsårsager, ifølge WHO og sundhedsmyndighederne på Filippinerne, stammer fra ikke-smitsomme sygdomme. Dette forventes yderligere at stige i fremtiden (4)(5).

07. juni 2016
Frivillige på Humanitært Projekt i Madagaskar hjælper med at skaffe rent drikkevand til lokal skole

Frivillige fra Projects Abroads humanitære projekt bygger ovne at sten ved lokal skole for at koge vand til eleverne i Andasibe, Madagaskar 

03. juni 2016
Frivillige fra Menneskerettighedsprojekt i Argentina hjælper tidligere hjemløst par til at få handicaphjælp

Med hjælp fra Projects Abroads menneskerettighedskontor blev det d. 3. maj muligt for en tidligere  hjemløs mand at modtage sin første pensionscheck fra den argentinske stat. 

27. maj 2016
Tidligere frivillig Alice Bowman vinder Young Scot Award

Alice Bowman, tidligere frivillig med Projects Abroad, vandt frivillig-kategorien i Young Scot Awards, som fandt sted i Edingburgh d. 27. april 2016. Alice, som nu er 18 år gammel, er kontorelev og fra Blairgowrie, modtog prisen for hendes indsats på Projects Abroads Humanitære projekt i Cambodja, hvor hun bl.a. arbejdede frivilligt på et hjem for drenge og mænd med psykiske og mentale handdicap, nogle med HIV.

23. maj 2016
Om den nepalesiske kultur på godt og ondt

Jeg gik ned ad en smal gade i Chitwan, Nepal, hvor solen var på vej ned og børn legede i vejkanten, alt imens de voksne havde travlt med at sælge forskellige varer på det nærtliggende marked, da det gik op for mig, at jeg var glad. Ikke bare glad, som når man får en julegave, men gennemført lykkelig for første gang i mit liv. Ikke fordi jeg har haft et dårligt liv – tværtimod. Men jeg har aldrig før i mit liv gået ned af gaden på vej hjem efter en, i virkeligheden, helt normal dag og kunne føle helt ned i knoglerne at jeg var 100% tilfreds med tilværelsen. Intet vejede på mine skuldre, alle de trivielle first world problems, som jeg havde derhjemme var glemt. Alt var lige som det skulle være i det øjeblik, og alt andet var i virkeligheden irrelevant. 

23. maj 2016
Gratis engelskundervisning giver elever i Heredia et forspring

Hvert år i begyndelsen af februar måned forbereder skoleelever i Costa Rica sig på det nye skoleår. Sommerferien ligger ofte midt i den tropiske regntid fra midten af december til begyndelsen af februar. Denne ferie er derfor et godt tidspunkt til at udvikle de studerendes færdigheder. Frivillige fra Projects Abroad greb denne mulighed for at tilbyde gratis engelskundervisning til alle studerende, der har lyst til at deltage. 

27. april 2016
Undervisning, udvikling og sammenhold

Jeg valgte at tage til Ghana og undervise af flere årsager. Afrika har altid været et attraktivt kontinent for mig, og Ghana lød spændende, da dens udvikling går positivt fremad. Samtidig kunne jeg få lov til at undervise på en skole, hvor man virkelig kunne føle, at der var behov og lyst til ens deltagelse. Det var virkelig vigtigt for mig, selvom jeg selvfølgelig godt vidste, at jeg ikke kunne redde hele verden.

25. april 2016
Projects Abroad indgår nyt samarbejde med Soysambu Conservancy

I april 2016 blev vores afrikanske savanneprojekt i Kenya flyttet fra Kigio Wildlife Conservancy til Soysambu Conservancy. 

07. april 2016
For A Wiser Africa – bærbar til Tanzania

Som barn i en kernefamilie i Danmark, voksede jeg op med skolegang som en selvfølge. Ligeså var tøj på kroppen, mad på bordet og kærlighed og omsorg fra mine forældre.  For de 75 børn på Mwandaliwa børnehjem i Tanzania gælder en helt anden virkelighed. Da jeg ankom til børnehjemmet i februar 2015 for at arbejde frivilligt gennem Projects Abroad, blev jeg slået af den fattigdom, som børnene lever under. 

04. april 2016
Genopbygningsprojekt i Nepal

At beskrive mit ophold i Nepal er en længerevarende og utrolig svær proces. Hvordan kan man kort og godt beskrive hvor meget sådan et ophold gør for én som person? Hvordan kan man beskrive, hvilke udfordringer man møder? Og hvordan får man beskrevet hvor stor en del af ens liv, denne oplevelse bliver efterfølgende? Det er noget, jeg har overvejet længe. Og efter en del tanker og følelser, har jeg fundet frem til, at kontrasten står stærkest, hvis man kigger på starten og slutningen af min dagbog fra Nepal. 

30. marts 2016
Frivilligberetning Costa Rica og Peru – Ditte Søvad Humanitært arbejde og undervisning

I efteråret 2015 tog jeg af sted som frivillig til Costa Rica og Peru i sammenlagt 14 uger med Projects Abroad. Fire måneder forinden jeg tog afsted, gik jeg i 3.g. og jeg gik med en trang til at komme væk hjemmefra og komme ud og se nogle steder, møde nogle mennesker og lavet nogle ting, som var helt forskellig fra den trivielle hverdag herhjemme. 

28. marts 2016
Gade-konsultationer og helbredende basismedicin

Vores ankomst til Cambodia gik som smurt. Vi blev hentet i lufthavnen af personalet fra Projects Abroad og havde to gode og lærerige uger på omsorgsprojektet med Khemera. En dag kom Public Health Outreach-teamet (PHO) til børnehaven, hvor vi var frivillige. De skulle tjekke op på børnenes helbred, og herefter fik vi lov at komme med PHO ud i lokalområdet, altså hvor børnene fra børnehaven bor. 

21. marts 2016
Frivillige hjælper Cape Towns fattigste til sundere livsstil

Efter lang tids forberedelse og planlægning åbnede vores ernæringsprojekt i Sydafrika  dørene for de første frivillige i januar 2016.

09. marts 2016
Hesteterapi i Córdoba, Argentina

Uden helt at vide hvad jeg kunne forvente mig at mine tre måneder i Córdoba, Argentina, levede alt bestemt op til forventningerne og var bedre, end hvad jeg nogensinde havde turde håbe på!

07. marts 2016
Mikrofinans i Cambodja

Ulidelig varme, støj og stank. Sådan er hovedstaden Phnom Penh (der af de lokale udtales Pnom Pæng), og det var mildest talt en omvæltning efter godt 20 timers rejse fra -5 graders, mørketynget Danmark til 34 graders asiatisk tuk tuk-kaos. Men chokket fortog sig hurtigt, og Cambodja blev en fantastisk oplevelse, der gav mig uvurderlig indsigt i spændet mellem fattigdom og optimisme.

03. marts 2016
Familien Sundins - Undervisning i Fiji

Vi er en familie af to voksne på 43 og 46 samt to teenagebørn på hhv. 13 og 16 år, der havde besluttet os for at tage et halvt år ud af den lidt for proppede kalender.

24. februar 2016
Projects Abroad igangsætter samarbejde på sjette genopbygningsprojekt

En gruppe på 15 frivillige på genbygningsprojektet i Nepal er netop gået igang med at opføre en ny skolebygning i Patan, i Katmandu-dalen. Den nye skolebygning, nær Yashaswi Gurukul English Secondary School, er den sjette. skolebygning som færdiggøres siden vi begyndte vores genopbygningsarbejde i Nepal i april 2015. 

08. februar 2016
Conservation in Cambodia

In June 2015, I had my first conversation with the staff of Projects Abroad. They told me about the project, what to expect and the purpose of the project, after the first meeting I was persuaded. Six months later I was sitting on a small speedboat, which just took off from the mainland and was heading to Koh Sdach. 

02. februar 2016
Frivillige hjælper til med omfattende flagermusoptælling i Mellemamerika

Tilbage i december 2015 var vores frivillige på Natur & Miljøprojektet i Barra Honda i Costa Rica med til at udføre en omfattende undersøgelse af flagermusbestanden i Mellemamerika.

02. februar 2016
Mit eventyr på Filippinerne

I foråret 2015 besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget nyt i mit liv. Jeg ville gerne ud og rejse og jeg ville gerne ud og arbejde som frivillig. Jeg begyndte derfor at søge på nettet og fandt Projects Abroad. Jeg læste lidt om de forskellige lande og rejsebeskrivelserne og besluttede mig for at rejse til Filippinerne. Jeg tog 6 ugers orlov fra mit job som sygeplejerske og i oktober måned pakkede jeg tasken og tog afsted.

29. januar 2016
Hvorfor lige Costa Rica?

Jeg besluttede mig for at tage til Costa Rica, fordi jeg havde læst om deres livsfilosofi; ”Pura Vida”. Tanken om fire måneder væk fra hverdagens jag og mas virkede befriende. Derudover ville jeg så gerne forbedre det spansk, jeg havde lært over tre år i gymnasiet. 

29. januar 2016
Kenyanere er de gladeste mennesker!

Jeg har altid vidst, at jeg ville til Afrika og være frivillig men at det lige blev Kenya jeg tog til må jeg indrømme var en tilfældighed. Jeg vil dog aldrig fortryde, at jeg tog til Kenya, og jeg vil råde alle jeg kan til at gøre det samme, for kenyanere er de gladeste mennesker jeg nogensinde har mødt!

25. januar 2016
250 bøger til to skoler i Etiopien

Projects Abroad har doneret 250 bøger til to skoler i Addis Abeba i Etiopien.

19. januar 2016
Marinebiologi i Fiji og Thailand

Mit navn er Sebastian og jeg har, med enkelte undtagelser, levet hele mit liv i Aarhus og omegn. Før jeg tog afsted med Projects Abroad arbejdede jeg ikke, men fokuserede min tid på studie og fritidsaktiviteter som klatring, spejder og generelt venner.

19. januar 2016
13 misrøgtede dyr reddet i Peru

I de tidlige morgentimer tirsdag 8. december 2015 var frivillige og ansatte fra Natur & Miljøprojektet i Peru sammen med politiet, de lokale myndigheder og Animal Defenders International (ADI) med til at udføre en razzia mod en uofficiel zoo i Sandia i Peru, hvor 13 misrøgtede dyr blev reddet fra groteske forhold.

19. januar 2016
Esther på Galapagos

Jeg havde, en hel måned før min ankomst, rejst rundt i Peru og Ecuador og følte mig klar til at påtage mig den udfordring der ventede mig. Det betyder dog ikke, at jeg ikke var helt vildt nervøs. En masse spørgsmål meldte sig. Kan jeg klare det? Vil min familie kunne lide mig? Kan jeg spise maden? Kan jeg nok spansk? Er jeg virkelig god med børn?

18. januar 2016
Frivilligt arbejde på apotek i Sri Lanka

Der er efterhånden gået snart et halvt år siden jeg kom hjem fra mit ophold som frivillig på Sri Lanka og jeg tænker stadig tilbage på de oplevelser jeg fik og selvfølgelig også de fantastiske mennesker jeg mødte! Der er ingen tvivl om at jeg så snart jeg får tid og råd skal tilbage og besøge dem.

11. januar 2016
Josefine Huusom - Ernæring i Fiji

You might not know what exactly to expect from the nutrition program in Fiji before you arrive. But here are the main things you will work on while you are there.

08. januar 2016
6G lærte mig, at livet handler om de små øjeblikke

Min passion for livet er nemlig at hjælpe mennesker igennem frivilligt arbejde. Jeg har lavet en del frivilligt arbejde i Randers, hvor jeg kommer fra, men det var ikke nok. Jeg måtte ud i verden og føle, at jeg kunne være med til at glæde nogle børn med min tilstedeværelse. 

07. januar 2016
Genopbygning i Nepal

Da jordskælvet ramte Nepal og jeg så hvor hårdt det ramte de mennesker der boede i de hårdest ramte områder, ville jeg gerne give en hånd. 

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲