You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

10 års arbejde i tsunamilejr i Sri Lanka

Frivillig i Dutch Anne Preschool2. juledag 2004 blev Sri Lanka ramt af den store tsunami som endte med at koste over 250.000 mennesker livet. I Sri Lanka døde mere 30.000 og tæt på 1,5 mio. indbyggere mistede deres hjem. Sri Lanka blev hårdest ramt på de sydlige og østlige kyster, men også Panadura på vestkysten så store ødelæggelser.

Myndighederne oprettede lejre for srilankanerne så de kunne bo i nogenlunde trygge omgivelser, og en af disse lejre var Modrawila Housing Scheme i Panadura. Lejren blev etableret i 2005 for at huse familier som havde mistet deres hjem.

Projects Abroad startede umiddelbart kort tid efter med at arbejde lejren. Hvad der i dag er en række betonbygninger var dengang en teltby. Familierne i Modrawila var i starten noget tøvende over for vores internationale frivillige, men det blev bedre da de så de frivillige yde en stor indsats for at give børn og unge en stabil adgang til undervisning i lejren.

De fleste børn og unge i lejren gik på det tidspunkt ikke i skole, for det var svært for forældrene at prioritere børnenes undervisning når de lige havde mistet deres hjem og ejendele. Det var her at Projects Abroads frivillige kunne hjælpe bedst, nemlig ved at sikre at børnene stadig fik undervisning, og de havde et sted at være imens forældrene fokuserede på at komme på fode igen.

Efter fire års arbejde i Modrawila var mange børn og unge vendt tilbage til deres almindelige skolegang, men lejren manglede stadig en børnehave til de yngre børn. To tidligere frivillige fra Holland fik samlet mere end 30.000 kr ind til at bygge en børnehave for, og i 2009 blev Dutch Anne Preschool grundlagt, og her arbejder vi den dag i dag.

FrivilligSiden 2009 har Dutch Anne Preschool været en kilde til stabilitet i Modrawila. Der har været mange ændringer i Modrawila siden starten i 2005, men Dutch Anne var startet op før der f.eks. kom vvs i lejren.

Da tsunamilejren blev etableret i Modrawila var de lokale indbyggere fuldt med fortvivlelse. Projects Abroad var hurtigt til stede og har de sidste 10 år hjulpet til med humanitært arbejde og undervisning, og i dag kender børnene ikke til andet end sikre hjem og sikker adgang til undervisning.

Takket være midlerne fra vores udviklingspulje kan alle børnene i Modrawila gratis modtage undervisning i Dutch Anne Preschool.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲