You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad samarbejder med Animal Defenders International om at genudsætte cirkusdyr

Vi er stolte af at kunne meddele, at vi i Peru har startet et samarbejde med Animal Defenders International (ADI) med det formål at sætte reddede cirkusdyr fri i Taricaya, Peru.

ADI er en dyrevelfærdsorganisation som har arbejdet for dyrs beskyttelse siden 1990. Igennem lovgivning, oplysning og redningsaktioner har ADI hjulpet og beskyttet især cirkusdyr fra mishandling og frygtelige levevilkår.

en af de nye gæster i peruVores samarbejde med ADI udspringer af en diskussion om hvad de skulle stille op med nogle af de senest reddede dyr, nemlig en puma og to brillebjørne.

Efter at have besøgt vores faciliteter i Taricaya var ADI’s formand Tim Phillipis, og næstformanden, Jan Cramer, overbeviste om, at dette var det helt rigtige sted for dyrene, og det blev besluttet at dyrene skulle flyttes til vores regnskovsprojekt.

På vores regnskovsprojekt i Peru etablerede vi et redningscenter for dyr i 2004. Siden da er det af Perus regering blevet udnævnt som det bedste og mest effektive center i hele Peru. Det var også en af årsagerne til, at ADI henvendte sig til Projects Abroad for at diskutere et samarbejde om genudsættelse af dyr i Taricayas 476 hektar store reservat.

Taricaya ligger i hjertet af Amazonas, og har et af de mest diverse økosystemer i verden og er hjem for tusindvis af dyrearter, heraf den nyligt opdagede Stribet Dværghejre. Med tilføjelsen af de nye dyr til Taricaya bliver Projects Abroad ansvarlige for dyrenes videre færd.

Nye hjem til mishandlede dyr

Den ene bjørn, Cholita, er en ældre hunbjørn som blev holdt ulovligt fanget af et cirkus, og hendes fysiske tilstand bærer desværre præg af mishandling. Hendes fingre blev klippet ned for at undgå at hun fik kløer, og hendes tænder blev slået i stykker for at undgå bid. Hun var med andre ord fuldstændig forsvarsløs. Hun lider nu også af massivt hårtab på grund af stress. Normalt har brillebjørne en tyk, sort pels, men Cholita er næsten skaldet.

vi er i gang med at lave nye hjem til dyrenePumaen Mufasa har været i ADI’s varetægt siden april i år, hvor han blev reddet efter en razzia i et cirkus. Mufasa er en ældre herre nu, men han blev sandsynligvis taget som unge og tvunget til at tilbringe livet i et cirkus. Da ADI fandt ham, var han bundet til bagenden af en pickup, og havde hjemme sammen med gammelt cirkusudstyr på et metalunderlag.

Siden ADI reddede disse skønne dyr har de boet på et af ADI’s centre og fået behandling og opmærksomhed døgnet rundt. Sammen vil ADI og Projects Abroad gå i gang med at bygge nye hjem til dyrene i Taricaya, så de kan få habitater som er næsten magen til dem, som deres frie artsfæller lever i. Når de nye hjem er klar, vil dyrene blive flyttet dertil.

Flere gæster til Taricaya

mufasa er en pumaCholita og Mufasa er dog ikke de eneste nye gæster i Taricaya. Vi vil inden længe byde velkommen til en sjælden soldaterara, to brune uldaber, to edderkopaber (som skal genudsættes i naturen), samt den anden brillebjørn, Dominga som ankommer i november.

I Projects Abroad er vi stolte af at kunne bidrage til at give disse dyr en bedre og sikker fremtid. Vi glæder os også til at fortsætte samarbejdet med ADI og til at være med til at skabe en bedre fremtid for flere mishandlede dyr.

 

Nysgerrig efter at vide mere om dette projekt? Så læs mere her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲