You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillige kan nu arbejde med fysioterapi for børn og ældre i Costa Rica

Projects Abroad er glad for nu at kunne tilbyde muligheder for frivillige, som ønsker at arbejde med fysioterapi i Costa Rica.

Vi tilbyder fremover to forskellige projektmuligheder i Heredia, hvor de frivillige vil få mulighed for at assistere de professionelle fysioterapeuter i deres arbejde med enten ældre borgere eller børn med handicaps. Hvert projekt giver muligheder for en række praktiske opgaver for de frivillige – tilpasset patienternes forskellige behov.

Den ene projektmulighed hos Asociación Centro de Atención al Anciano Francisca Valerio Badilla er et privat ældrecenter i Heredia, som behandler ca. 35 lokale ældre. Centret er et tilbud for de ældre, hvor de kan komme og socialisere, spise et måltid mad med de andre og modtage fysioterapeutisk behandling fra den lokale fysioterapeut.

Frivillig arbejder med fysioterapi i Costa RicaFormålet med centret er at skabe et lokaltilbud, hvor de ældre borgere kan tilbringe dagen, mens de får adgang til diætrådgivning, kan blive udfordret fysisk og psykisk og høre præsentationer fra studerende læger og sygeplejersker.

”Vi har seniorer, som førhen altid var stillesiddende og som ikke ønskede at deltage i noget som helst”, fortæller Karla Sequeira, den ledende fysioterapeut på stedet. ”Deres familiemedlemmer fortæller dog, at der er sket store ændringer efter at de (de ældre red.) er begyndt at komme på centret”.

Ældre som kommer på centret vil i begyndelsen blive evalueret ud fra deres fysiske tilstand. Ud fra denne evaluering vil de blive givet en individuel behandlingsplan for at vedligeholde deres evne til at være selvstændige og forbedre deres livskvalitet.

Vores mål er at give de ældre en højere levestandard og et længere liv” siger Karla og fortsætter: ”Vi vil gerne have, at de når at opleve de 100 år og stadig være i stand til at gå, være funktionsdygtige og i det hele taget selv kunne udføre deres daglige aktiviteter. Der er intet bedre for dem end at kunne være selvhjulpne”.

Frivillige på centret arbejder side om side med Karla og får indblik i de forskellige former for terapi, som man bruger for at vedligeholde og forbedre seniorernes mobilitet. ”De frivillige hjælper mig bl.a. med at tjekke patienternes blodtryk og blodsukker og med at udvikle forskellige øvelser for de ældre.”

Frivillige kan også få mulighed for at arbejde direkte med de ældre som eksempelvis via kreative aktiviteter, som er med til at forbedre de finmotoriske færdigheder og med udførelsen af div. fysiske øvelser, som fokuserer på balance, koordinering, muskeltræning og stabilitet.

”Som terapeut er udfordringen altid at finde personens individuelle grænser. At kunne hjælpe et andet menneske til at opleve selv de mindste fremskridt er et bevis på, at du har opnået noget og dét er altid enormt tilfredsstillende”, tilføjer Karla.

Fra én ende af fysioterapiens målgruppe til en anden – børn. Modsat fysioterapi for voksne, hvor fokus er på at vedligeholde de fysiske evner, så er fokus for fysioterapi for børn at udvikle musklerne og forbedre musklernes funktionalitet. På vores andet fysioterapiprojekt, Centro de Enseñanza Especial de Heredia, har man som frivillig mulighed for at arbejde side om side med et team af fysioterapeuter, som er specialiseret i pædiatrisk fysioterapi (fysioterapi for børn).

Der er tale om et regeringsstøttet undervisningscenter, som underviser ca. 375 børn og unge under 21 år med særlige behov. Centret har inddelt børnene i 3 områder; multihandicaps, kognitive handicaps og adfærdsudfordringer. Eleverne modtager én til én behandling og gruppebehandling af skolens team af professionelle inden for fagområderne: fysioterapi, ergoterapi, psykologi og socialrådgivning.

Hver enkelt elev modtager behandling, indtil de når deres personlige maksimale udviklingsniveau og derefter vil de modtage opfølgende behandling og blive observeret efter behov. ”Vi arbejder ud fra en funktionelt tilgang” forklarer ledende fysioterapeut Ludmila. ”Vi fokuserer på, hvad barnet er i stand til og derudfra forsøger vi at skabe positiv udvikling.”

Fruvillige på fysioterapiprojekt i Costa RicaSkolen modtager jævnligt lokale fysioterapistuderende fra omkringliggende universiteter og som gerne vil have praktisk erfaring og lære om de forskellige handicaps, som børnene er udfordret af og hvordan man bedst muligt kan håndtere disse. Det er et fysisk krævende job og et job, hvor ung energi virkelig bliver værdsat.

“Har arbejder vi med børn, som har svære handicaps, så vi foretager en vurdering af, hvilken slags kørestol som børnene har behov for, hvilken slags justeringer der kan gøres for deres holdning og hvad vi i det hele taget kan gøre for at gøre deres liv lettere derhjemme eller for at gøre dem mere aktive”, fortsætter Ludmila.

Frivillige som deltager på et fysioterapiprojekt i Costa Rica kan vælge at arbejde på ét af disse to projekter eller de kan vælge at arbejde på begge projekter, så de kan opnå erfaring i bådet arbejdet med børn såvel som med seniorer. På trods af forskellene i behandlingstilgangene er begge projekter meget åbne for at tage imod nye idéer, som et internationalt samarbejde kan tilbyde.

”Enhver som kommer her har et nyt perspektiv og det er med til at berige vores arbejde” siger Ludmila. ”Vi har endda, som tiden er gået, ændret vores syn på fysioterapien… Vi gør hvad vi kan med få midler og fokuserer mere på koncepter.”

Ved at arbejde side om side med de lokale professionelle har praktikanter og frivillige mulighed for at få dels praktisk erfaring og en praktisk forståelse for fysioterapi dels mulighed for at hjælpe deres patienter tage små skridt hen imod at forbedre deres liv. 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲