You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mette i Sri Lanka:  ”Et meget givende karrierebreak”

Mette AndersenJeg var 28 år, havde rejst en masse som backpacker rundt omkring i verden, men havde et stort ønske om at komme ud og arbejde som frivillig - og da jeg pludselig stod mellem to jobs, tænkte jeg, at det var nu, det skulle være. Nedenfor er nogle af mine oplevelser, overvejelser og erfaringer, som jeg håber, kan være til nytte for folk, der overvejer at tage af sted.

Valg af location
Jeg var sikker på, at jeg gerne ville arbejde med børn, men præcist hvilket land, jeg skulle til, var af mindre betydning. Derfor havde jeg god hjælp fra guiderne hos Projects Abroad, som fik mig til at vælge fire lande samt nogle kriterier for stedet så som størrelse af by, placering på landet eller ved vandet mv. På den måde fik vi sammen fundet frem til en rigtig god løsning og et sted, der opfyldte mine kriterier, og som samtidig ville tage imod mig, nu jeg kun kunne være der i 2 uger.

Arbejdet på et børnehjem
Mette AndersenDet var et fantastisk ”arbejde” med børnene i alderen 2-5 år, for mest af alt var det bare leg og sjov og ballade J Børnene var utroligt lette at komme ind på, og fra dag ét kastede de sig over mig og konstant råbte ”Akke, akke”, som betyder storesøster. Man finder hurtigt ud af, hvor ens børn er på tværs af verden – på trods af deres svære situation set udefra, vil de bare gerne lege, grine og have knus og kram, hvilket i høj grad blev en del af mit arbejde. Lidt sværere var det at komme ind på personalet på stedet – jeg havde fået fortalt hjemmefra, at man selv skulle være opsøgende ift. sit arbejde, da de ikke rigtig sætter én i gang. Så de første par dage gik en del med at observere deres rutiner og hjælpe til, hvor det lige gav mening, men man kom hurtigt ind i opgaverne og blev en del af personalet. Jeg var alene frivillig på Mette Andersenbørnehjemmet i de to uger, hvilket faktisk endte med at være en rigtig god oplevelse og gav meget mere, da jeg på den måde også fik et godt indblik i deres verden også. Så selvom de virker lidt generte og tilbageholdende først, åbner de meget gerne op, hvis de mærker ens interesse i dem og deres liv. Alt i alt tog jeg fra børnehjemmet med en følelse af glæde over, at der var et så godt sted for disse forældreløse børn, og at det havde været fantastisk at kunne gøre en lille forskel for nogle få børn.

At bo hos en lokal familie
 Jeg boede hos den sødeste familie i stort dejligt hus med eget værelse og badeværelse. Da mit arbejde var kl. 8-12 og igen kl. 15-17, kom jeg hver dag hjem til frokost. Der havde jeg mulighed for at slappe lidt af og tage et bad, få en god snak med min værtsmor, læse lidt bog og eventuelt tage et smut ud og shoppe med hende eller på den eneste lokale cafe med aircondition og virkelig gode kager J Mette AndersenUdover den fantastiske mad, jeg fik serveret, var min familie og i særlig grad min værtsmor i meget høj grad med til at gøre det til en fantastisk oplevelse – også selvom jeg rejste alene. Jeg følte mig meget hurtigt hjemme i familien, og det var dejligt at have nogen at komme hjem til og kunne fortælle om sin dag. De hjalp mig også med at arrangere turene i weekenderne og ønskede på alle måde at give mig den bedst mulige oplevelse.

Rejser i weekenderne
Sri Lanka er et fantastisk smukt land med både smuk natur, kultur, strande, god mad og ikke mindst en meget behagelig befolkning. Heldigvis er landet ikke så stort, så det er (relativt) hurtigt at komme rundt. Jeg var af sted i begge mine weekender og nåede både at se templer og buddha’er, være på elefantsafari og slappe af ved stranden.

Mette AndersenAlt i alt vil jeg klart anbefale folk at tage af sted – arbejdet på et børnehjem i Sri Lanka var en fantastisk oplevelse, men det afgørende var at komme tæt på en kultur på en helt anden måde, end det er muligt, når man blot rejser rundt i landet.

Mette Andersen, Humanitært arbejde i Sri Lanka

 

 

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲