You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillige starter skriveklub for piger på lukket institution i Sydafrika

I juli måned startede frivillige fra Journalistikprojektet, Cape Chameleon, et outreachprogram i samarbejde med Vredelus House i Elsie’s River, Sydafrika.

Vredelus House er en sikker, men lukket institution for unge piger med adfærdsvanskeligheder eller problemer i hjemmet. Pigerne er alle kriminelle og de bor på institutionen indtil de skal for retten.

Idéen til skriveklubben udspringer af Voices of the World, som er et journalistisk initiativ på alle Projects Abroads journalistikprojekter. I skriveklubben kan piger i alderen 13-18 år styrke deres skriftlige såvel som personlige kompetencer igennem forskellige aktiviteter og workshops.

Hver torsdag tager frivillige fra Cape Chameleon ud til Vredelus House hvor de laver en række sjove og lærerige journalistik-relaterede aktiviteter og workshops. Sammen med de frivillige og en lokal vejleder, lærer pigerne mere om skrivekunsten og hvordan man skriver både nyhedsartikler og mere kreative tekster.

pige i vredelus houseWorkshopsene giver ikke kun pigerne mulighed for at skrive deres egne tekster; de giver også pigerne andre kompetencer som kan bruges videre i livet.

Engelsk er et fremmedsprog for mange af pigerne, og derfor er skriveøvelser inden for poesi, improvisation og dagbøger gode til at forbedre kendskabet til engelsk. Udbyttet af workshopsene skal på sigt være et internt nyhedsbrev for beboere og ansatte i Vredelus House.

Den kulturelle udveksling mellem pigerne og de frivillige fra Projects Abroad er et vigtigt element i skriveklubben. Pigerne glæder sig altid til at møde de frivillige, som jo kommer fra lande i hele verden, og det er en god måde at lære om andre kulturer på.

De frivillige glæder sig også altid til at møde pigerne fra Vredelus House. ”Det er ret spændende at kunne tale frit med pigerne”, sagde den franske frivillige, Tina Meunier, under en af de første workshops.

frivillig i vredelus houseI sidste uge blev dispositionen til det nyhedsbrev lavet. Jasmine er med i skriveklubben, og hun glæder sig til at skrive en artikel om en socialrådgiver, som hun har stor respekt for. Et andet medlem af skriveklubben, Sasha-Lee, vil skrive en artikel om hvor vigtig undervisning på institutionerne er.

”Efter at have tilbragt tid med pigerne har jeg indset, at de er intelligente og sjove unge kvinder, som har en tørst efter viden”, sagde den engelske frivillige, Abbiramy Anpalagan.

”Nyhedsbrevet giver pigerne en mulighed for at udtrykke sig og dele deres tanker,” sagde den amerikanske frivillige, Mallory Haag. Nyhedsbrevet er stadig på begynderstadiet, men pigerne er ivrige efter at starte skriveprocessen.

Læs mere om projektet her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲