You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Fra Filippinerne til Kvote 2

Frivillig på arbejde på folkesundhedsprojektet

For at være helt ærlig så valgte jeg at arbejde frivilligt med folkesundhed i Bogo City på Filippinerne, fordi jeg håbede at det ville øge mine chancer for at komme ind på min drømmeuddannelse, nemlig Folkesundhedsvidenskab.

At have relevant frivilligt arbejde på CV’et, er en rigtig god idé, hvis man søger kvote 2 og derfor valgte jeg at bruge min sommerferie på Filippinerne.

Jeg havde ikke ret mange forventninger til denne rejse, men tænkte at det ville blive en sjov oplevelse. Det viste sig til gengæld at være ud over alle forventninger. Aldrig havde jeg forventet at skulle få så mange erfaringer og få følelsen af rent faktisk at hjælpe lokalbefolkningen.

Måling af blodtryk

Vi tog ud til landsbyerne omkring Bogo og lavede hus-til-hus survey-undersøgelser, hvor vi adspurgte de lokale omkring deres livsstil, målte og vejede dem samt målte deres blodtryk, blodsukker, kolesteroltal.

Derudover lavede vi madlavningsdemonstrationer, hvor vi opstillede et udendørs køkken rundt omkring i byen og i forstæderne. Her demonstrerede vi overfor de lokale, hvordan man kan lave sundere mad til en realistisk pris.

Dog lavede vi ”sunde donuts”, hvilke absolut ikke er sunde, da grøntsagernes vitaminer forsvinder idét de bliver friturestegt. Men vi fik heldigvis også lov til at lave vores egen ret, hvilket var salat og æggekage.

Frivillige med sunde fødevarerJeg har lært at en sund livsstil ikke kun handler om information og viden, men også om overskud, hvilket mange mennesker i et uland som Filippinerne ikke har.

Anna, frivillig i Filippinerne

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲