You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

World Heart Day markeres med hjælp til ældre i Bolivia

world heart dayI forbindelse med den internationale World Heart Day tog Frivillige i Bolivia for nyligt ud på en ’outreach’ for at assistere ældre mennesker med at få deres blodsukker og blodtryk målt.

Dette er Projects Abroad Bolivias første tiltag, hvor frivillige bliver oplært i hjertesygdomme, får færdigheder i forhold til at foretage en auskultation og at måle puls og blodtryk.


Disse færdigheder blev efterfølgende brugt til at undersøge mere end 40 ældre beboere på San Jose-plejehjemmet. Risikoen for at blive ramt af en hjertesygdom tredobbles hvert tiende år, så derfor er ældre mennesker særligt udsatte og de frivilliges besøg på plejehjemmet særligt værdsat.

”De ældre satte stor pris på besøget og det gjorde vores frivillige også. Vi blev spurgt om vi ville komme tilbage en anden gang, særligt for at måle blodtryk,” fortæller Mariel Torrez, communications officer for Projects Abroad Bolivia.world heart day

”Det var virkelig spændende. Jeg havde aldrig gjort noget lignende før, men da jeg først var kommet i gang, var det rigtig godt,” sagde Patrick Hebbert, en af de deltagende frivillige fra Storbritannien.

”Hjertesygdomme kan forebygges gennem regelmæssige undersøgelser, motion og sund kost. Det næste skridt er at uddanne vores lokalsamfund om dette, så vi kan reducere antallet af hjertekomplikationer i Bolivia,” uddybede Torrez.

Selvom der er måder hvorpå, man kan forebygge hjertesygdomme, så er det stadig, ifølge WHO, en af de fire mest hyppige dødsårsager blandt både mænd og kvinder over hele verden.

world heart dayLæs mere om alle vores projekter i Bolivia

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲