You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Vores kamp mod plastik i havet

Plastik er blevet en del af vores hverdag. Vi snupper en to-go-kaffe med plastiklåg, drikker (soda)vand af plastikflasker og bærer vores varer hjem i plastikposer. 50 procent af det plastik bliver brugt én gang og så smidt væk. 
Skræmmende meget af det plastik ender i vores ellers smukke verdenshave. 80 procent af det skrald, der findes i havene, kommer fra land og det meste er plastik.  

En aktiv indsats i Thailand

Frivillig indsamler skrald på strandenProjects Abroads naturbevaringsprojekt i Thailand har fået bevis på dette igennem deres strandoprydninger og deres specielle dyk, ’Dives Against Debris.’ Målet med disse tiltag er at fjerne skrald fra strandene rundt omkring Krabi og de omkringliggende øer, samt dykkersteder rundt om Ao Nang og Koh Phi Phi. 
Dette data bliver indsamlet og analyseret for at vise, hvilken effekt affaldet har på miljøet omkring kysten, i havet og dennes koralrev. 
Resultaterne er blevet indsamlet gennem et år, fra september 2013 til september i år. 3120 kilo skrald blev samlet fra kystområder og 456 kilo fra dykkersteder – det meste var af plastik. 

Ødelæggende konsekvenser  

Plastik er ikke bare noget, der nedbrydes. Det tager 500 til 1000 år før plastik opløses. Alt imens og efterfølgende, har det stor indvirkning på havet. En million søfugle og 100.000 havpattedyr dør hvert år netop på grund af plastik i havene. Havskildpadder og et voksende antal fisk er blevet fundet med plastik udenpå og indeni kroppen. 
 
Inspektion af revetVi er alle sammen forbundet og påvirket af plastikkens ødelæggende effekt. Den fisk vi spiser, bliver ikke ved med at være sund, frisk og fri for kemikalier. Samtidig med at det ødelægger økosystemerne og dræber fisk, fugle og pattedyr. Det kan have store konsekvenser. 
Du kan reducere omfanget af plastik ved f.eks. at genbruge plastikposer (eller bruge stofnet!), medbring egen kop til morgenkaffen og mange andre småting, der i det lange løb kan formindske verdens plastikoverforbrug. 
 
Og ja, du kan blive frivillig i Thailand (og andre af vores naturbevaringsprojekter) og ikke bare være med til at gøre en aktiv forskel, men også oplyse børn og voksne i lokalsamfundene om de ødelæggende konsekvenser. Det er vejen frem. 
Samtidig får du lov til at bo og arbejde i det paradis, som vi prøver på at bevare og som stadig byder på utrolig skønhed og smukke dykkeroplevelser. 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲