You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

“Remember, Mie, it's nice to be nice”

Mie Laugesen - Undervisning - Ghana

It's nice to be nice. Det var noget at det første jeg hørte da jeg landede i Accra lufthavn i Ghana.

Jeg havde spontant besluttet mig for, at jeg ville rejse til Afrika og bruge min SU opsparing på at opleve noget nyt inden jeg skulle videre i mit uddannelsesforløb. Derfor valgte jeg at rejse til Ghana, hvor jeg skulle tilbringe min tid på Project Abroads Fodboldprojekt i hovedstaden Accra i 5 uger. Jeg havde læst min jobbeskrivelse nøje igennem, men var på ingen måde klar over hvad jeg skulle forvente eller hvad jeg gik ind til.

Jeg ankom til Ghana lørdag aften, hvor jeg blev kærligt modtaget af min chauffør. Under min køretur fortæller han mig alt omkring Ghana og at han ofte oplevede at når man en gang havde besøgt Ghana kom man altid igen. Ghana er fuld af liv og kærlighed, der er plads til alle her.  Han sagde efterfølgende ”Remember, Mie, it's nice to be nice.”

Velkommen

Mie Laugesen - Undervisning - Ghana

Samme aften som da ankom jeg hos min værtsfamilie, mødte jeg de andre frivillige i huset. Min værtsfamilie var meget åben og god til at tage hensyn. Jeg blev taget godt imod og allerede første aften var jeg med i byen, hvor jeg mødte de andre frivillige som også boede i byen. Det føltes som om jeg blev suget ind i en anden verden og lige pludselig tænkte jeg ikke længere på at jeg var langt væk hjemmefra eller hvem jeg savnede derhjemme for den sags skyld.

Min første arbejdsuge foregik på en fodboldbane, hvor vi var 3 forskellige hold som trænede samtidigt. Her blev jeg modtaget med kys og kram. De var alle sammen glade for at se mig og havde glædet sig til at se mig.

Jeg havde forstået mit job som om at jeg skulle være en ”medløber” på holdet. En der skulle hente vand, stå for opvarmningsøvelserne, opmuntre børnene til at tage spillet seriøst, og hjælpe træneren hvis han havde brug for hjælp.

“Mie. You are the coach now. This is your team.”

Jeg fik mig mildt sagt mig en stor overraskelse da min træner fortalte at mit hold stod derovre og ventede på mig, hvor han pegede på 30-40 børn som var i alderen fra 6-12 år og klar til at spille fodbold. Jeg spurgte derefter min træner om vi ikke skulle træne holdet sammen, hvor han dertil svarede ”No, Mie. It's you. You are the coach now. This is your team.”

Mie Laugesen - Undervisning - Ghana

Herefter fik jeg uddelt 4 fodbolde og 4 kegler til dagens træning, det var alt hvad jeg havde til rådighed. Jeg måtte derfra, ud fra de redskaber jeg havde fået udleveret, være kreativ og finde på forskellige øvelser.

Flere af mine spillere havde ingen fodboldstøvler på, eller bar i det hele taget sko. De spillede i bare tæer. Jeg var på mange måder rørt. Dette ville aldrig nogensinde ske i Danmark.

De her børn render rundt med det største smil på læben, selvom de ingen ting har.

Ny samarbejdspartner til Project Abroad - Amen International School.

Fredag morgen kørte vi ud til denne fattige skole - Amen International School - om ikke havde råd til at komme til os. Vi trænede børnene på skolen i fodbold svarende til idrætsundervisning herhjemme i Danmark. Efter træningen trak Mama Julia (som havde skolen) mig til side og tilbød mig et job som underviser for en børneklasse for børn i alderen 3-6 år.

Jeg tvivlede lidt i starten, men efterfølgende gik vi ned og mødte børnene, som alle løb hen til mig. Flere af børnene græd da de så mig. De hoppede op ad mig, de ville alle sammen kysse mig og røre ved min hud. De kaldte mig allesammen for Brownie.

Efter at have mødt alle børnene, var jeg solgt. Jeg takkede derfor ja tak til Mama Julias tilbud om et samarbejde. Mine to projektkoordinatorer. Fynn og Michael, støttede mig fuldt ud omkring at jeg ville skifte arbejde og starte et samarbejde med denne skole.

Pigerne græd når jeg havde fri fra arbejde

En normal dag på skolen var hvor vi sang/bad til Gud. Derefter havde vi undervisning hvor jeg lærte dem alfabetet og 2-3-stavelsesord. Jeg kørte alle mine elever igennem, det vil sige at de allesammen kom op til tavlen og kørte dagens lektie igennem, hvorefter de andre gentog den elev som var oppe ved tavlen.

Mie Laugesen - Undervisning - Ghana

I vores pauser havde jeg altid 10 børn omkring mig, som alle ville kysse mig eller holde mig i hånden. Jeg oplevede flere gange når jeg havde fri fra arbejde, at pigerne græd når jeg skulle gå i frygt for at jeg ikke kom igen.

Vores sammenhold

Hos min værtsfamilie boede vi under hele mit ophold 5 piger i huset. Hver aften mødtes vi med de andre frivillige som boede i samme by. Vores weekender bruger vi på at rejse rundt i Ghana for at opleve noget mere. Vi oplevede de sjoveste ting sammen, som at bo i en dyrepark, hvor der var aber der brød ind på dit hotelværelse og stjal maden - til at bo på en strand sammen i en hytte af blade. Project Abroad sørgede også for at hver uge at der var en aktivitet for os som at lære sproget eller komme til madlavning.

Lille dig kan sagtens gøre en forskel

Mit ophold har været med til at udvikle mig på alle områder. Inden jeg rejste til Ghana troede jeg ikke så meget på mig selv, det gør jeg i dag. Det har givet mig noget som er svært at forklare - det skal opleves.

Hvis alle mennesker tænkte at lille mig, jeg kan ikke gøre en forskel så tager du fejl.  Du alene som menneske kan sagtens gøre en forskel for et barn eller flere. De vil kunne huske dig for evigt. Jeg har aldrig været så ulykkelig, som da jeg skulle forlade Ghana og hjem til København igen.

Jeg kan helt klart anbefale alle til at rejse med Project Abroad der er styr på tingene og de sørger for du får dit livs bedste oplevelse. Lige så snart muligheden byder sig, skal jeg helt sikkert besøge Ghana igen og jeg fortryder ikke et sekund at jeg brugte hele min SU opsparing på denne rejse. Har I lyst til at høre mere om min historie er I velkomne til at finde mig på Facebook.

Mie Laugesen, Undervisning i Ghana

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲