You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Rasmus i Costa Rica

Rasmus Callsen, Humanitært arbejde i Costa RicaHej, jeg hedder Rasmus, er 20 år og bor på nuværende tidspunkt i Århus. Jeg er lige gået i gang med at læse spansk på Århus Universitet. Jeg søgte et land, hvor det officielle sprog var spansk for at forberede mig på mit påbegyndte spanskstudie. Jeg er super interesseret i latinamerikanske kulturer, derfor var valget ikke så svært. Grunden til, jeg valgte Costa Rica var dels klimaet og landets pratiske størrelse ift. weekendturer osv., men også fordi jeg havde hørt meget fra min biologi og geografilærer fra gymnasiet, om kulturen og ikke mindst naturen i Costa Rica.

Der er ikke noget mere livsbekræftende
Rasmus Callsen, Humanitært arbejde i Costa RicaGrunden til, at valget faldt på humanitært arbejde var, at jeg selv har arbejdet med børn i Danmark som henholdsvis pædagogmedhjælper og fodboldtræner. Jeg havde selvfølgelig nogle forventninger til det arbejde, jeg kom over til med børnene i det man kan kalde en SFO/fritidsklub/børnehjem i et af de fattigste områder i byen Heredia. Men jeg blev alligevel emotionelt ekstremt positivt overrasket. Der er ikke noget mere livsbekræftende end at opleve, hvor glade små børn, som ikke har meget at glæde sig over, bliver af blot at se een om morgen eller at spille fordbold sammen med en "voksen", som jeg var i deres øjne.

Et bedre liv for børnene
Rasmus Callsen, Humanitært arbejde i Costa RicaHele tiden oplevede jeg ting, der bekræftigede mig i at dette var det rette. Ikke desto mindre er det noget af en mundfuld i første omgang at træde ind i institutionen og fra den ene dag til den anden, være en del af personalet. Selvom man på mange punkter har en lidt fri rolle også ift. arbejdstider. Det kan også være lidt af en udfordring sprogligt, at vænne sig til at skulle kommunikere med børn, som kun taler spansk. Jeg taler selv spansk ligesom mange af de frivillige, der arbejdede på stedet, så jeg havde derfor en fordel ift. hvor hurtigt, jeg følte mig tilpas.

Alt dette kan måske godt virke lidt stressende og ukomfortabelt, men det er utroligt så hurtigt, man vænner sig til forholdene og hurtigt begynder at glæde sig over at være med til at skabe et bedre liv for børnene, som respekterer een som en ven.

Costa Rica og costaricanerne

Det sociale liv ved siden af arbejdet er også en stor del, af det at være afsted. Dels ift. samværet med de andre frivillige, men ikke mindst også med costaricanerne. Weekenderne skal jo også bruges på noget og jeg faldt også meget hurtigt til på den front. Costa Rica har nogle af de flotteste strande i verden. Og på trods af landets størrelse er det imponerende, hvor mange forskellige landskabstyper man kan rende ind i, og ikke mindst dyrearter i de enorme nationalparker.

Costaricanerne (Los Ticos) er et lille, ydmygt men også stolt og fredeligt folk, som har masser af godt humør og livsglæde, hvilket sommetider også smitter af på trafikken og det politiske og den organisatoriske scene i landet, nemlig at tingene godt kan gå lidt langsomt nogle gange.

Rasmus Callsen, Humanitært arbejde i Costa RicaSom min værtsfar, så godt beskrev det efter en længere frustrationsprædike til mig omkring infrastrukturen: "...pero somos felices, somos pura vida, no nos preocupa mucho." (Men vi er lykkelige, vi lever livet. Det bekymrer os ikke så meget)

Rasmus Callsen, Humanitært arbejde i Costa Rica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲