You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Katarina arbejder med forældreløse børn i Kenya

Katerina Kammann er 19 år og kommer fra Roskilde. Katerina besluttede i sommer at bruge fem måneder af sit sabbatår på rejse ud som ulandsfrivillig. Hun rejste derfor til Kenya med Projects Abroad for at arbejde på et børnehjem i byen, Nakuru.

Det er dog ikke Katerinas første besøg i det store land i Østafrika. ”Jeg var på ferie i Kenya for nogle år siden, hvor jeg så hvilke forhold indbyggerne levede i, og jeg fik stor lyst til at hjælpe dem. Efter jeg blev færdig på gymnasiet vidste jeg, at jeg havde tid til at opfylde mit ønske,” siger Katarina.

I tre måneder har Katarina arbejdet på et stort børnehjem, Sure 24, som har mere end 150 børn boende. Det er hovedsagligt gadebørn, forældreløse eller forladte børn som bor på Sure 24. Børnehjemmet har også en stor skole hvor børnene får undervisning. Det er frivillige som Katarina som giver Sure24 mulighed for at række ud til så mange børn.

”Det lokale personale yder en stor indsats, men de har brug for frivilliges hjælp. Vi hjælper med at holde styr på børnene i klasserne, vi lærer dem nye ting som de lokale lærere ikke kan, og så leger vi med dem i pauserne og giver dem en masse opmærksomhed.” Katarina hjælper også med at rette opgaver, og hun hjælper især de svage elever så de ikke falder bagud.

Katarina arbejder ikke kun med børnene, hun har også et godt samarbejde med de lokale lærere. De udveksler idéer, og hun fortæller om undervisningsformerne i Danmark i håb om at inspirere dem til at ændre deres egen undervisningsstil.

Arbejdet på Sure 24 minder Katarina om hvor heldig hun er ved at bo i Danmark. ”Hele klassen kan deles om et viskelæder, men selvom de mangler så mange ting, er de lokale alligevel de gladeste og gæstefrie som jeg nogensinde har mødt. Fremmede mennesker på gaden siger hej og spørger mig hvordan jeg har det,” tilføjer Katarina.

Katarina bor hos en lokal værtsfamilie, og det har kun bidraget yderligere til hendes oplevelser. ”Jeg har lært at lave lokal mad; det er nemmere når der er en til at lære mig hvad der er i maden, Min værtsfamilie gjorde mig til en del af familien uden at tøve.”

Samværet med værtsfamilien og oplevelserne med eleverne har givet Katarina minder for livet. Hun har også lært lidt at det lokale sprog, som hun betragter som svært men sjovt.

Udover at starte på studie forventer Katarina at fremtiden byder på en ny tur til Kenya. ”Jeg skal helt sikkert tilbage til Kenya.”

Katarina Kammann, Humanitært arbejde i Kenya

Denne nyhedshistorie indeholder referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲