You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Stor succes: Edderkopaber genudsat i Peru

Holdet af frivillige og eksperter på naturbevaringsprojektet i Perus regnskov har med succes sporet og overvåget en gruppe edderkopaber, der er blevet genudsat ud i naturen.

Edderkopabe”Det er fantastisk at se at disse dyr, har formået endnu engang at indgå i deres naturlige habitat,” siger Stuart Timson, naturbevaringsdirektør for Projects Abroad. De otte aber var den fjerde gruppe af disse primater, der er blevet genudsat fra Taricaya Ecological Reserve, der ligger i den peruvianske amazonas-jungle. Reservatet og projektet er siden 2010 blevet drevet af Projects Abroad.

Projektet har blandt andet arbejdet hårdt for at reintroducere den lokalt uddøde dyreart i naturen. Med forøget tab af levesteder, lang drægtighed og salg af edderkopaber som kæledyr, har set antallet af dem falde drastisk.

”Vi måler succesen af en genindførelse ved at kigge på hvordan disse aber, efterligner de vilde abers adfærd, ” siger Stuart. ”Denne specifikke gruppe er blevet genforenet med en tidligere gruppe, hvilket er en god indikator på hvor godt de har tilpasset sig livet i naturen.”   

Projects Abroads naturbevaringsprojekt er det eneste af sin art, der er anerkendt af den peruvianske regering. Projektets mål er at få rodet bod på beskadigelser af Amazonas, gennem økologiske processer, beskyttelse af biodiversiteten og promovering af bæredygtig udnyttelse af ressourcer. Find ud af hvordan du kan blive en del af arbejdet her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲