You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

”Det har været den bedste beslutning i mit liv”

Karen Pedersen

”Det har været den bedste beslutning i mit liv” 

Jeg vågner af lyden af en motorcykel, og når kun lige at se lyset fra lygterne oplyse vores simple værelse. Vi har en seng og en kommode hver, andet har vi egentlig ikke brug for. Mirjam, min hollandske roommate sover stadig. Vi står normalt op kl.7, hvor vi klæder os på til dagen og spiser morgenmad. Vi er så heldige at bo lige ved siden af Dakit Elementary School, som vi er i gang med at genopbygge i øjeblikket, så vi kan gå til arbejde kl.8 og stadig komme før de andre frivillige. Vi har været der en uges tid, og er i gang med at male tagplader og bjælker. Børnene, især drengene fra den ældste klasse (dvs. 6.klasse) er ivrige for at hjælpe os, da det er deres klasseværelse der blev total ødelagt af tyfonen Haiyan.

Børnene på de to skoler, hvor jeg har arbejdet, har helt klart været med til at gøre mit 6 ugers ophold som frivilligKaren Pedersen fantastisk. Børnene dømmer dig ikke på hvor gammel du er, hvordan du ser ud, eller hvor godt dit engelsk er. De er derimod nysgerrige og glade hvis du er villig til at snakke og lege med dem. På en dag kunne jeg snildt høre 50 forskellige børn sige: ”Hi Karen”, og hvis man så også kunne deres navn, kunne man straks se glæden i deres ansigt. I vores frokost pauser på den første skole, Bung-Aw Elementary School, har vi spillet basketball, fodbold, hoppet i sjippetorv, eller kastet med frisbee med børnene. På den anden skole er børnene bedre til at aktivere sig selv, så vi har slappet af i skyggen det meste af tiden mens vi så på børnene rende rundt og lege i varmen. Desværre gik børnene på sommerferie kort efter vi startede på Dakit Elementary School, så skolen virkede stille og tom, og der var kun et par enkelte børn som kom forbi skolen derefter.

Karen PedersenMin værtsfamilie

Derudover er det vigtigt, når man er langt væk hjemmefra, at have en god værtsfamilie. Min værtsfamilie har været helt igennem fantastisk. Jeg er virkelig taknemmelig over hvordan de har åbnet deres hjem og gjort alt hvad de kunne for at vi (Mirjam og jeg) kunne føle os hjemme. Udover at lave lækker mad, har vores værtsmor altid sørget for at vi aldrig gik sultne fra bordet, hun gav os dagligt komplimenter, og har generelt behandlet os som hendes egne børn. Og selvom vores værtssøskende (på 16, 19 og 25) har været generte i starten, så har de virkelig åbnet op og været nysgerrige angående livet udenfor Filippinerne. Derudover har vi alle haft en fælles interesse i musik, så en aften sad vi hjemme og sang diverse sange med vores søskende (ja, de er endt med at blive vores familie). Generelt har vi været gode til at sidde og snakke med vores værtsfamilie, deres nærmeste familie (de boede alle på den samme store grund), og de nærmeste naboer, hvilket også har bidraget til, at jeg har fået en stærk lokal følelse, og derved den ultimative kultur oplevelse.

Karen Pedersen”Work and play”
Og når vi ikke arbejdede skete der ofte en masse, enten kunne man blive hjemme hos sin værtsfamilie, eller deltage i sociale arrangementer såsom quiz aften, introduktion til filippinsk kultur eller hænge ud med øl og karaoke. Det skal siges at karaoke er et must i Filippinerne, og det gør ikke noget om man er god eller dårlig, alle har det sjovt og man er sammen med de andre frivillige på en anden måde end på arbejde. Derudover har man i weekenderne mulighed for at rejse rundt og se mere af Filippinerne, eller i hvert fald steder rundt omkring Cebu. Vi har blandt andet været i Cebu City, Malapascua (en kendt dykker-ø), og Bohol (en mere turistet ø med masser af seværdigheder). Det er en perfekt balance mellem ”work and play”.

Mine råd til dit ophold

Karen PedersenDet praktiske:

1) tag tøj med du ikke har noget yderlig kærligheds forhold til, det vil blive beskidt i forbindelse med arbejdet.

2) undersøg på forhånd hvilken sæson du ankommer i, det kan være utrolig varmt i Filippinerne, men det kan også regne meget.

3) tag ikke for mange kontanter med, du kan hæve penge i de fleste penge automater i byen.

4) medbring eventuelt en gammel mobil som du kan sætte et udenlandsk SIM-kort i, det er din livslinje til at få informationer fra de andre frivillige og diverse koordinatorer.

5) utrolig vigtigt er en kasket og masser af solcreme, solen er meget stærk og du vil blive solbrændt hvis du ikke passer på.

Karen PedersenGenerelt:

1) Vær åben; du skal huske på at du kommer til en anden kultur, og selvom filippinere er utrolige gæstfrie, så skal du også selv gøre en indsats.

2) Tilbring tid med din værtsfamilie; de prøver virkelig hårdt på at få dig til at føle dig som en del af deres familie, og du kan måske få et bedre indblik i deres liv.

3) Du møder mennesker af alle aldre og nationaliteter blandt de andre frivillige, lær dem at kende, og de ender måske med at blive venner for livet.

4) Sidst men ikke mindst: NYD DET!

 

Karen Pedersen, Genopbygning i Filippinerne

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲