You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Danske frivillige donerer legeplads til børnehjem i Togo 

danskefrivillige
Tatiana og Anna begge fra Løgstrup rejste i sidste måned med Projects Abroad på deres første Afrika-eventyr til det lille fransktalende land, Togo i Vestafrika. Da de landede i lufthavnen i hovedstaden Lomé, havde de ingen forventninger eller idéer om, hvad der i virkeligheden ventede dem. 
 
De to danske piger skulle i seks uger arbejde på børnehjemmet Centre d'Orphelinat la Renaissance (COR), der har været en af vores faste samarbejdspartnere i mange år. De overkom hurtigt den franske sprogbarriere og påtog sig en del af ansvaret for de 23 forældreløse børns velbefindende. 
 
Børnene på COR er blevet taget ind af Soeur Jocelyne, en togolesisk nonne, der har sat sig for at hjælpe udsatte og forældreløse børn i Sanguera-området i Lomé. Og trods hendes hårde arbejde og store indsats, er bygningen stadig kun halvfærdig og derfor må børnene sove i samme rum på ramponerede madrasser. 
 
Derudover er der næsten intet børnene kan lege med og stimuleres af; intet legetøj, ingen legeplads. Alle penge går til mad, vand og elektricitet. De basale nødvendigheder. 
 
Børn har ret til at lege

danskefrivillige

Men det skulle vise sig at Tatiana og Anna ville ændre på dette. De danske piger gav en masse omsorg til børnene, men grundet, at de jo var nødsaget til at rejse hjem til Danmark igen, ønskede de at efterlade et fysisk indprent. Noget børnene kunne få glæde af i mange, mange år og som ville bringe tiltrængt latter og glæde til deres allerede hårdtprøvede liv. 
 
Derfor donerede og byggede pigerne en personlig, farverig og stimulerende legeplads midt i gårdhaven på børnehjemmet. Nu er der både rutsjebane, gynger, en vippe og en sandkasse og børnene har fået deres eget lille frirum, hvor de for en gangs skyld bare kan have lov til at være børn!  
Takket være Tatiana og Annas hårde arbejde, dedikation og empati har de forældreløs børn på COR, fået lidt mere lys, farve og leg ind i deres hverdag.

Læs mere om humanitært arbejde i Togo.  
danskefrivilligetogo

Denne nyhedshistorie indeholder referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲