You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Christopher lærte om medicinfaget i Togo

Efter at 19-årige Christopher Voigt Carstensen blev student fra Øregård Gymnasium sidste sommer, rejste han til Togo for at arbejde som ulandsfrivillig i tre måneder.

”Jeg rejste til Togo fordi jeg gerne ville være bedre til at tale fransk, så Togo var oplagt for mig. Jeg vidste heller ikke noget om Vestafrika inden afrejse, så jeg ville gerne lære noget nyt om verden. Jeg valgte at arbejde på et medicinsk projekt fordi jeg gerne vil være læge. Begge mine forældre er læger, så jeg ved en del om hvordan tingene foregår i Danmark og jeg ville gerne se hvor forskelligt det var i Togo,” forklarer Christopher.

Projects Abroad sender frivillige til lokale hospitaler i Togo for at assistere det lokale personale. Christopher arbejdede på hospitalet, CSM JERUSALEM, som er et lille hospital med få læger og sygeplejersker.

En typisk arbejdsdag for Christopher inkluderede at tilse patienter som havde været involveret i forskellige slags ulykker. Når han havde afsluttet en arbejdsdag gik han hjem og havde en times fransk undervisning hver dag med en privat fransklærer. ”Fransklektionerne var meget vigtige for mig fordi jeg var nødt til at forbedre mit franske så jeg bedre kunne tale med personalet på hospitalet.”

”Mit arbejde på hospitalet gik mest ud på at observere. Jeg kom direkte fra gymnasiet og havde ingen uddannelse eller erfaring, men jeg fik faktisk lov til mere end forventet, for eksempel at give indsprøjtninger.  Jeg følte faktisk at jeg gjorde noget og hjalp folk.”

”Jeg kan ikke udpege en enkeltstående oplevelse for det hele har været mindeværdigt: at ofre et par måneder af dit liv til at blive en del af en verden hvor der er brug for hjælp er belønnende og når lokale indbyggere vil trykke din hånd for at sige tak, så giver det en god følelse, og det er i sig selv belønnende.”

Christopher startede dog opholdet i Togo med et kulturchok. ”En af de ting som jeg kunne lide var at folk virkede mere åbne og overalt bød mig velkommen. Maden var meget anderledes, men det var virkelig godt at prøve noget andet end hvad jeg var vant til. Familiens betydning i Togo var meget anderledes end i Danmark. Hver aften spiste jeg sammen med værtsfamilien. Folk kunne lide at være sammen og nyde hinandens selskab.”

Christopher finder oplevelsen i Togo meget nyttig. ”Når man gerne vil være læge kan man ikke være bange for at se blod og slemme sår, og jeg så helt sikkert mere i Togo end jeg ville i Danmark. Jeg føler mig mere tryg ved at søge ind på medicinstudiet nu.”

Christopher Carstensen, Medicin & Sundhed i Togo

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲