You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

”Alle elsker Ghana”

Nynne Halkjær - Medicin & Sundhed - Ghana

”Jeg vil vædde med, at når du skal hjem om to måneder, så har du ikke lyst at forlade Ghana. Alle elsker Ghana.” Dette var noget af det første jeg fik at vide ved min ankomst i landet. Jeg skulle afslutte en otte måneders lang rundrejse med to måneder i Ghana, min første gang i Afrika. Jeg skulle tilbringe min tid på Projects Abroads HIV/AIDS-projekt i hovedstaden Accra, og der gik ikke længe før, man begyndte at elske landets farverige og glade mennesker.

Før jeg ankom til Ghana havde jeg rejst rundt og arbejdet i New Zealand og Australien, som ligner meget Vestens kultur, og jeg glædede mig til at opleve en rigtig kulturforskel. Det fik jeg lige fra ankomsten. De lokale bar alt hvad der kunne tænkes på hovedet og ikke i hænderne. Derefter blandt andet at se geder rende frit rundt på gader, eller se småbørn blive båret rundt på ryggen af deres mor eller storesøster ved hjælp af et tørklæde. Folk på gaden brugte lyden ”sssshhh” for at få ens opmærksomhed. Hver eneste dag lærte og opdagede man flere og flere traditioner og forskelle.  

Nynne Halkjær - Medicin & Sundhed - Ghana

Min arbejdsuge foregik med tre dage på Accras største hospital, hvor jeg i løbet af mine otte uger på projektet skulle rotere rundt på de forskellige afdelinger, der hørte til Fevers Unit, som behandlede HIV/AIDS-patienter. Jeg hjalp til i labotoriet, målte og vejede patienters blodtryk og vægt, testede gravide kvinder, assisterede sygeplejersker og læger på stuegangen og deltog under konsultationer.   

Selvom det til tider var svært at se om ens hjælp gjorde den store forskel på hospitalet, når man kom som student uden erhvervserfaring, blev alt dette hurtigt glemt, når man mødte nogle patienter på gaden, hvor man fx skulle mødes deres kone, og få et stort tak for hjælpen med på vejen, eller når man på stuegangen, modtog smil og et ”God bless you” fra en patient, når man kom med deres medicin.

De to andre arbejdsdage foregik udenfor hospitalet, hvor vi tog ud og besøgte skoler og børnehjem. En af dagene brugte vi på at behandle sår, ringorm og andre småskrammmer på skolebørnene, som altid var utrolig glade for vores besøg, og selv den mindste lille skramme skulle gerne have et tjek. Den anden dag brugte vi på at holde foredrag om HIV/Aids til skoleklasser, hvor der skulle af- og bekræftes børnenes mange fordomme om HIV-smitte.

Nynne Halkjær - Medicin & Sundhed - Ghana

Hos min værtsfamilie boede vi under hele mit ophold omkring fire-fem piger i huset. Der var også mange andre frivillige i byen, som alle var gode til at mødes om aftenerne eller rejse ud sammen i weekenderne. Vi oplevede alt fra små landsbyer, vandfald, flygtningelejr, markedspladser, slaveforter, solstrande og vandreture sammen. Det var fantastisk at kunne dele sine oplevelser med så mange andre frivillige samt høre deres oplevelser de kunne tage med sig hjem. Min værtsfamilie var omsorgsfuld og introducerede os for lokal mad, og jeg oplevede også at blive inviteret med til at overvære en begravelse af et familiemedlem.

Projects Abroad arrangerede også en gang om ugen arrangementer for os, som undervisning i det lokale sprog, madlavning samt tromme og dans. Derudover lavede de projekter, hvor vi fx tog ud og malede en skole eller arrangerede fodboldkampe, hvor de frivillige spillede imod et lokalt hold, hvilket alt var super sjovt at få med sig. Alt sammen har været med til at udvikle mig, skabt mig en større familie, man altid kan besøge igen hvis lejligheden opstår, ved både ens nye venskaber i Ghana og alle de andre frivillige fra resten af verdenen, der gjorde mit ophold uvurderligt.

Nynne Halkjær, HIV/AIDS-projekt i Ghana

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲