You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Nyheder fra 2014

Følg med i hvad der sker i Projects Abroad-verdenen. Du får sidste nyt om vores mange spændende projekter, nye frivilligberetninger fra danske frivillige, nyt fra vores destinationer og meget mere.


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

30. december 2014
Amalie og hajerne i Fiji

Ever since I was a kid I have been fascinated by the ocean and everything in it. As a child, I dreamt that one day I would become a mermaid and swim along with sharks, orcas and dolphins, in the deep blue sea.

22. december 2014
Stor succes: Edderkopaber genudsat i Peru

Holdet af frivillige og eksperter på naturbevaringsprojektet i Perus regnskov har med succes sporet og overvåget en gruppe edderkopaber, der er blevet genudsat ud i naturen. 

11. december 2014
Frivillige deltog i de bolivianske olympiske lege

Den bolivianske regering henvendte sig til Projects Abroad med en forespørgsel om at deltage i åbningsceremonien til landets olympiske lege. Regeringsmedlemmer havde set frivillige fra vores hesteterapi-projekt deltage i en parade i forbindelse med Bolivias uafhængighedsdag. 

05. december 2014
Samarbejde mellem WWF og Projects Abroad er gode nyheder for hajerne

Læs denne meget interessante artikel og interview med Ian Campbell, hvor han forklarer om sin rolle for Projects Abroad, sit syn på vores hajprojekt og det tiltagende samarbejde med WWF og han svarer på spørgsmål, han tit bliver stillet angående hajbevaring. 

04. december 2014
Ny super-tyfon har kurs mod Filippinerne

Det forventes at en tyfon, der har fået navnet Hagupit, vil ramme Filippinerne nu på lørdag. Vi har i øjeblikket 23 frivillige i Filippinerne i netop nu – heriblandt fire danskere – alle er de blevet evakureret i god ro og orden i tråd med vores ’Crisis Management Plan’ og indkvarteret på et tyfon-sikkert hotel

26. november 2014
En oplevelse for livet

Jeg var slet ikke i tvivl, da jeg valgte at læse til sygeplejerske, om at jeg skulle have en af mine praktikker i Afrika. Valget faldt på at blive min næstsidste praktik (modul 11) og i Ghana – et valg jeg på intet tidspunkt har fortrudt. 

24. november 2014
Jeg savner børnene og jeg savner Ghana

Lørdag morgen d. 21. juni 2014 begav jeg mig ud på en af de mest fantastiske og mindefulde rejser nogensinde. Jeg havde længe før ønsket at gøre en forskel og udforske alternative kulturer. 

21. november 2014
Heidi i Nepal: Børnene, sammenholdet og oplevelserne

Jeg hedder Heidi og jeg er 22 år gammel. Jeg er ved at uddanne mig til pædagog og brænder for at hjælpe andre mennesker. Lige siden jeg startede på min uddannelse som pædagog har jeg drømt om at komme ud og opleve verden og arbejde med udsatte børn.

19. november 2014
Jacobs tid som frivillig i Tanzania

Da jeg nærmede mig slutningen på min studentereksamen, begyndte jeg at tænke på, hvad dælen jeg nu skulle bruge mit sabbatår på. Skulle jeg tage på den næsten ”obligatoriske” rundtur i Asien med fest og farver – hvilket helt sikkert også ville være sjovt og spændende. 

18. november 2014
Se de flotte resultater fra sommerens ungdomsprojekter

Se de fantastiske resultater som vores frivillige på sommerens ungdomsprojekter har udrettet.

18. november 2014
Se de flotte resultater fra sommerens ungdomsprojekter

Se de fantastiske resultater som vores frivillige på sommerens ungdomsprojekter har udrettet.

17. november 2014
Se de flotte resultater fra sommerens ungdomsprojekter

Vi vil gerne takke de mere end 500 frivillige mellem 16-19 år, der deltog i sommerens ungdomsprojekter. Sammen har de skabt nogle utroligt flotte resultater. Læs i artiklen hvilke.

17. november 2014
Frivilligberetning fra Saint-Louis, Senegal

Egentlig havde jeg besluttet, at jeg ville til Frankrig og lære fransk gennem frivilligt arbejde efter gymnasiet. Jeg havde undersøgt en del om muligheden for frivillige projekter i Frankrig, men det eneste jeg fandt, som passede til mig, var det europæisk støttede projekt EVS. Der fik jeg enten afslag eller intet svar, så det opgav jeg og stod nu på bar bund.

10. november 2014
Og så var jeg pludselig engelsklærerinde i Phnom Penh

I april og maj 2014 arbejdede jeg som engelsklærerinde på en lille skole i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, som Projects Abroad samarbejder med.

10. november 2014
Og så var jeg pludselig engelsklærerinde i Phnom Penh

I april og maj 2014 arbejdede jeg som engelsklærerinde på en lille skole i Cambodjas hovedstad Phnom Penh, som Projects Abroad samarbejder med.

05. november 2014
Vores kamp mod plastik i havet

Plastik er blevet en del af vores hverdag. Vi snupper en to-go-kaffe med plastiklåg, drikker (soda)vand af plastikflasker og bærer vores varer hjem i plastikposer. 50 procent af det plastik bliver brugt én gang og så smidt væk.  Skræmmende meget af det plastik ender i vores ellers smukke verdenshave. 80 procent af det skrald, der findes i havene, kommer fra land og det meste er plastik. 

29. oktober 2014
Sita arbejdede med HIV-ramte børn i Nepal

Jeg går lidt foran de andre på vejen. Den er støvet - ikke sådan lidt støvet, men sådan ubeskriveligt meget støvet og fyldt med skrald og gadehunde, som løber rundt. Vi nærmer os hovedvejen, hvor der for det første kører mange biler og for det andet ikke er nogen færdselsregler. Vi har lige været på hospitalet, fordi nogle af børnene skulle have taget en blodprøve. 

24. oktober 2014
Projects Abroad lancerer hajbevaringsprojekt i Sydafrika

Vi er meget stolte og begejstrede for at kunne fortælle, at vi har indgået et samarbejde med NGO’en, South African Shark Conservancy (SASC). Dette samarbejde vil øge indsatsen inden for dette ekstremt vigtige område. 

23. oktober 2014
Min tid på en retshjælpsklinik i Cape Town

I januar og februar 2014 arbejdede jeg som ’professional intern’ på Projects Abroad Human Rights Office  (PAHRO) i Cape Town. 

17. oktober 2014
Vigtigheden ved korrekt ernæring

I går, torsdag d. 16. oktober, var det World Food Day. I følge World Food Programme er der mere end 805 millioner mennesker, der ikke får tilstrækkeligt at spise, så at de kan leve et sundt liv. Hos Projects Abroad prøver vi gennem vores forskellige ernæringsprojekter, at adressere den globale ulighed, når det angår mad.

10. oktober 2014
Et sandt paradis

Mine seks uger på Fiji, som frivillig på hajprojektet, var uforglemmelige. Jeg nød hver eneste dag sammen med de mange andre frivillige fra hele verden. 
Fiji, bountystrande, kokospalmer, turkisblåt hav, koralrev, farvede fisk, hængekøjer og hajerne var bare nogle af de ting, der gjorde oplevelsen helt unik. 

09. oktober 2014
Rasmus i Costa Rica

Hej, jeg hedder Rasmus, er 20 år og bor på nuværende tidspunkt i Århus. Jeg er lige gået i gang med at læse spansk på Århus Universitet. Jeg søgte et land, hvor det officielle sprog var spansk for at forberede mig på mit påbegyndte spanskstudie. Jeg er super interesseret i latinamerikanske kulturer, derfor var valget ikke så svært. 

08. oktober 2014
Projects Abroad modtager pris ved stor rejsekonference

Projects Abroad er blevet tildelt Extraordinary Experience Award, en eftertragtet pris ved dette års Global Youth Travel Awards. 

06. oktober 2014
World Heart Day markeres med hjælp til ældre i Bolivia

I forbindelse med den internationale World Heart Day tog frivillige i Bolivia for nyligt ud på en ’outreach’ for at assistere ældre mennesker med at få deres blodsukker og blodtryk målt. 

01. oktober 2014
Projects Abroad opretter legat for Utøya-offer

Projects Abroad har oprettet et legat til ære for Tore Eikeland, som blev dræbt på Utøya i 2011. 

24. september 2014
Der er brug for fysioterapeuter i Cambodja

Home of Hope er et center for børn og voksne, der lever med forskellige handicap. Centret er beliggende i udkanten af Phnom Penh og er en af tre partnerorganisationer for vores projekter inden for fysioterapi –og ergoterapi.

22. september 2014
Fiji: Mit andet hjem

Min første uge: Jeg stod i Kastrup lufthavnen mandag den 3. februar, og kunne ikke vente på at stige ombord på flyet mod Fiji - 15.622 km væk. Jeg var lige fyldt 18 år og havde aldrig været væk hjemmefra mere end to uger ad gangen, så det var med blandede følelser at jeg stod foran min mor parat til at sige farvel. 5 måneder foran mig, ung og usikker men også nysgerrig på hvad, der gemte sig ude i den store verden.  Efter mange tårer fik jeg sagt farvel til min mor, og var nu på vej til mit livs oplevelse. 

17. september 2014
Kreativ frihed hos Cape Chameleon

Jeg var egentlig ret sikker i mit valg, da jeg gennem Projects Abroad fik arrangeret, at jeg skulle bo tre måneder i Cape Town og være hos magasinet Cape Chameleon. Med en bachelorgrad i litteraturvidenskab med kommunikation og en forkærlighed for det sydlige Afrika var jeg meget motiveret for at prøve kræfter med journalistfaget, som på det tidspunkt var et uudforsket område for mig.

16. september 2014
Byggeprojektet i Jamaica: Ét lokum ad gangen

Projects Abroad Jamaica har indset nødvendigheden ved at trække i arbejdstøjet og gøre noget ved de forældede og uhygiejniske toiletforhold skolebørn må leve med. Derfor har de påtaget sig den kæmpestore opgave at bygge 40 nye toiletfaciliteter.

12. september 2014
Projects Abroad fejrer naturen hver dag

Søndag d. 14. september er det Naturens Dag. Vi fejrer og kæmper for naturen hver dag og har heldigvis oplevet, at rigtig mange af vores frivillige også brænder for naturen og miljøet. Vores projekter inden for naturbevaring oplever en stadigt stigende popularitet og det med god grund.

10. september 2014
Mobilt bibliotek inspirerer cambodjanske børn til at læse

Omkring 35 børn fra et slumområde i Phnom Penh blev begejstrede og overraskede, da et mobilt bibliotek pludseligt dukkede op i deres lokalområde.
Projektet blev arrangeret af Projects Abroad Cambodia i anledningen af FN’s Internationale Læsedag d. 8. september.

04. september 2014
Babygiraf født på vores naturbevaringsprojekt i Kenya

Vi er helt vildt begejstrede for at kunne annoncere fødslen af en girafunge i Kigio Wildlife Conservancy, Kenya. Den lille ny blev spottet af en gruppe frivillige.Vi er særligt glade for denne fødsel, da ungen er en bevaringstruet Rothschild-giraf, der er en art, Projects Abroad har investeret megen tid og bestræbelser på at beskytte.

02. september 2014
Beskæftigelse i sabbatår

På trods af en afgrænset medicinsk erfaring var sidstnævnte type opgaver med til at give følelsen af, at arbejdet man udførte, var essentielt. Som en stor bonus fik jeg desuden også lov til at assistere ved en fødsel på RHU II. En kæmpe oplevelse, som jeg alene af stemningen i fødestuen blev helt høj af. At få lov til at hjælpe et nyt barn til verden, var helt bestemt noget af det største jeg oplevede igennem arbejdet, netop fordi jeg fik lov til at deltage aktivt under fødslen.

29. august 2014
Mød kvinderne fra mikrofinansprojektet i Ghana

I Ghana er vores projekter og frivillige med til at skabe økonomisk udvikling og bedre jobs til lokale kvinder. Et af projekterne i 2014 har været at låne penge til landsbyen Obuotumpan i det østlige Ghana. Mikrolånet er blevet brugt til at bygge og etablere en sæbefabrik. På den måde er der blevet skabt nye og bedre arbejdsmuligheder for landsbyens kvinder og i fremtiden vil det kunne gøre dem selvstændige erhvervsdrivende.

27. august 2014
Min rejse til Costa Rica

Jeg havde kun haft omkring 20 spansktimer hjemmefra inden min rejse. Det tog mig derfor nogle uger (også med privatundervisning i spansk dernede) at lære sproget nogenlunde. Jeg arbejdede i en børnehave i San Rafael med børn i alderen 1-7 år. Her skulle jeg blandt andet undervise de ældste børn i engelsk. Jeg har altid haft det nemt med børn – og jeg har altid kunne lide at arbejde med børn. (Jeg havde inden min rejse, også arbejdet i en børnehave i Kokkedal.)

26. august 2014
Nye projekter: Hjælp gadebørn i Uganda

I weekenden rejste de første frivillige til vores nyeste destination Uganda. Her skal de arbejde frivilligt med humanitært arbejde og på undervisningsprojekter. Det bliver en kæmpe udfordring, da landet er enormt fattigt og midlerne derfor er få. Omkring 2.7 millioner ugandiske børn har mistet én eller begge forældre.  I weekenden rejste de første frivillige til vores nyeste destination Uganda. Her skal de arbejde frivilligt med humanitært arbejde og på undervisningsprojekter. Det bliver en kæmpe udfordring, da landet er enormt fattigt og midlerne derfor er få. Omkring 2.7 millioner ugandiske børn har mistet én eller begge forældre.  For nyligt indgik vi et samarbejde med to centre for gadebørn. 

22. august 2014
Sidste nyt fra den peruvianske regnskov

Vores regnskovsprojekt i Peru er enormt populært hos de frivillige og med god grund. Der bliver nemlig skabt nogle utrolige resultater og gjort en værdifuld forskel for områdets dyr, natur og økosystemer.  Hver anden måned får vi en udførlig opdatering fra Conservation Director, Stuart Timson. Her forklarer han, hvor langt teamet af eksperter og frivillige er kommet i forbindelse med det arbejde, der bliver udført i Taricaya-reservatet – på både redningscentret og forskningscentret.

20. august 2014
Er du blot nysgerrig, er der intet, der bør holde dig tilbage

I Córdobas gader høres endnu blot en monoton summen. Byen bliver malet i gult af taxaernes færden og evige jagt efter nye kunder. Mine sko forstyrrer den sagte morgen, da de klaprende bevæger sig hen over brostenene. Hvis jeg ser bort fra de mægtige, katolske kirker, der knejser mod himmelen og uden ord beder om at blive fotograferet, kunne jeg lige så godt være på vej ned ad strøget i Aarhus.

19. august 2014
Naturelskeren Maria på eventyr i Galapagos og Peru

Efter 3 års gymnasietid, var jeg klar til at lægge bøgerne på hylden for en tid. Jeg havde længe vidst, at jeg ville ud at rejse og at jeg gerne ville gøre en forskel i form af frivilligt arbejde.

18. august 2014
Ta’ afsted, jo før jo bedre

Det har taget mig noget tid at skrive denne frivillig beretning og give indblik i mine oplevelser fra Cochabamba… dels fordi jeg lige selv skulle fordøje alle indtrykkene og dels fordi tanken om, at jeg bare med én side skal fortælle, hvad denne store oplevelse har haft af betydning for mig, virkede umulig. Jeg vil nu prøve alligevel…

15. august 2014
Interview med uddannet fysioterapeut-frivillig i Cambodja

26-årige Mette Breinbjerg fra København er uddannet fysioterapeut og i efteråret 2013 besluttede hun sig dog for at tage til Cambodja for at arbejde som frivillig på et projekt inden for sit fag. Hun ønskede at udnytte sine professionelle kompetencer og hjælpe folk, der virkelig var i nød. Samtidig ønskede hun at dele ud af sin viden og erfaringer til de lokale fysioterapeuter. 

14. august 2014
Eventyr i Argentina

Jeg havde på mit 3. år i gymansiet hørt et oplæg om Projects Abroad, så da jeg en dag befandt mig på deres projektside, var det svært at få øjenene væk fra abeprojektet. Nogle praktiske ting faldt på plads og jeg kunne endeligt få bestilt og planlagt min rejse. En uges tid før afrejse fik jeg bestilt en måned som frivillig på aberehabiliteringscenteret i Argentina samt en hjemrejse fra Lima, Peru, 3 måneder senere - og så var min første store rejse alene defineret!

13. august 2014
”Det har været den bedste beslutning i mit liv”

Vi er så heldige at bo lige ved siden af Dakit Elementary School, som vi er i gang med at genopbygge i øjeblikket, så vi kan gå til arbejde kl.8 og stadig komme før de andre frivillige. Vi har været der en uges tid, og er i gang med at male tagplader og bjælker. Børnene, især drengene fra den ældste klasse (dvs. 6.klasse) er ivrige for at hjælpe os, da det er deres klasseværelse der blev total ødelagt af tyfonen Haiyan.

08. august 2014
Projects Abroad får ros af Fijis premierminister

Ernæringsprojektet i Fiji har skabt nogle flotte resultater siden det startede op tidligere på året. Faktisk er det blevet så anerkendt og indflydelsesrigt at landets premierminister heller ikke kunne undgå at få øjnene op for vores frivilliges arbejde.

06. august 2014
Projects Abroad Danmark lancerer stolt vores nye rejseblog

De sidste par uger har vi stille og roligt sat vores nye tiltag på hjemmesiden i stilling. Og nu føler vi os klar til endeligt at annoncere vores nye rejseblog.    Der er allerede fire virkelig spændende (hvis vi selv skal sige det) indlæg om fantastiske Filippinerne, mørk turisme i Cambodja, et fotoessay fra Henrik i Peru og Bolivia og de fem vildeste dyreoplevelser.

04. august 2014
Nepal, fysioterapi og en fortryllende oplevelse rigere

I slutningen af januar 2014 begav jeg mig alene af sted mod Nepal som et led i min uddannelse til fysioterapeut. Med bagagen fyldt til randen med motivation for at bruge mine fysioterapeutiske kompetencer til at hjælpe, hvor behovet var stort, men ressourcerne små, glædede jeg mig til at ankomme og møde op på den arbejdsplads, der skulle blive min de kommende seks uger.

01. august 2014
Det blev slet ikke som forventet

For at begynde ved begyndelsen sad jeg hjemme i kolde Danmark i november og skulle til at bestemme, hvad jeg ville bruge resten af mit sabbatår på. Jeg havde altid vidst, at jeg ville arbejde frivilligt, men hvor og med hvad? Jeg har rejst meget, men det var første rejse alene og jeg ville prøve noget, der var helt forskelligt fra det, jeg før har oplevet. Derfor bestemte jeg, at jeg ville til Vietnam.

31. juli 2014
Fra The Reporter i Addis Ababa til Journalisthøjskolen i Århus

Efter sit ophold i Etiopien, søgte Teis Gregersen ind på både Journalisthøjskolen i Århus og journalistlinjen på SDU i Odense. Han blev optaget begge steder, men startede på skolen i Jyllands hovedstad i februar i år.
For nyligt interviewede jeg Teis om oplevelserne som journalist i Etiopien og om, han føler, at de var med til at få ham i gennem nøleøjet og ind på drømmestudiet. 

28. juli 2014
Danske frivillige donerer legeplads til børnehjem i Togo

Tatiana Hall og Anna Olesen tidligere elever på Viborg Handelsgymnasium og begge fra Løgstrup rejste i sidste måned med Projects Abroad ud på deres første afrikanske eventyr til det lille fransktalende land Togo i Vestafrika. Da de landede i lufthavnen i hovedstaden Lomé, havde de ingen forventninger eller idéer om, hvad der i virkeligheden ventede dem.

25. juli 2014
Min nepalesiske sjælerejse

Jeg tror først det gik op for mig, hvad jeg havde kastet mig ud i, da jeg stod i lufthavnen i Kathmandu. Varmen - jeg havde prøvet at forberede mig hjemmefra, men efter tre skridt med en tung kuffert var jeg allerede gennemblødt af sved. Sådan startede mit fire ugers eventyr i Nepal. 

23. juli 2014
Jeg gjorde faktisk en forskel!

Jeg sad i februar 2013 og skulle beslutte hvad der skulle ske efter 3.g, jeg vidste, at jeg ville rejse men havde forskellige muligheder – skulle det være som frivillig? Skulle det være adventure? Skulle det være backpacker? Rigtig mange spørgsmål poppede op i hovedet på mig, så jeg startede fra en ende af.

22. juli 2014
Læs tidskrift om vores menneskerettighedsarbejde i Ghana

Vores menneskerettighedskontor PAHO i Ghana er en selvstændig, ikke-politisk eller religiøs NGO, der blev grundlagt for at fremme og beskytte den ghanesiske befolknings menneskerettigheder.

Dette arbejde bliver dokumenteret og publiceret i det månedlige tidskrift Human Rights Journal, udgivet af PAHO og skrevet, redigeret og koordineret af vores frivillige og lokale personale.  

18. juli 2014
Byggeprojektet i Sydafrika får international anerkendelse

Projects Abroads byggeprojekt i Cape Town er blevet tildelt den højeste vurdering inden for urban bæredygtighed af Cape Towns borgmester. Samt fået en fornem plads i en portefølje over de bedste initiativer, der udvikler og forbedrer områder i byen.  

17. juli 2014
Tanzania var det helt rigtige for mig

”Er det mon det rigtige for mig?”, ”tør jeg tage helt alene til store Afrika?”, ”Er det pengene værd?” og ”vil jeg fortryde, når jeg står midt i det?” det var blot nogle af de spørgsmål, som jeg stillede mig selv, inden jeg drog 2,5 måneder til Tanzania. 

16. juli 2014
Iben og hajerne

Efter at have ventet spændt i flere måneder, tog jeg en tidlig kold januar morgen afsked med min familie i Københavns lufthavn. Da jeg gik op ad trapperne mod security checket vidste jeg, at jeg sagde farvel til den danske sikkerhed, min familie, venner og det kolde danske vejr for de næste fire måneder. Men hvad jeg var på vej til at opleve, havde jeg ingen fantasi til at forestille mig. 

15. juli 2014
Frivillige uddeler mad og god stil til hjemløse i Jamaica

I Jamaica gik vores frivillige og ansatte på gaden iført det helt rigtige tjener-outfit. Missionen var at uddele mad til så mange hjemløse i Montego Bay som muligt.

09. juli 2014
Frisurer, flåter og fodbolde

Rundt omkring på vores 29 destinationer arbejder vores frivillige hårdt på deres forskellige projekter. Men cirka en gang om måneden arrangerer vores lokale personale en dag, hvor de frivillige gør en ekstra indsats i og for lokalsamfundet. Det kan være at male en skole eller udgrave grøfter for at undgå oversvømmelser. Det kalder vi en Dirty Day.

07. juli 2014
Frivillige underviser hinanden i Rumænien

I Rumænien kører vi for tiden en serie af workshops, der bliver arrangeret af de tilstedeværende frivillige. Idéen er, at frivillige der har lyst, underviser både deres medfrivillige og lokalt personale i et område, de har ekspertise inden for. På den måde bliver alle bedre til at tackle udfordringerne i det frivillige arbejde, de udfører på deres respektive projekt. 

04. juli 2014
Fysioterapi på brandsårsafdeling i Bolivia

Jeg er uddannet fysioterapeut og havde på afrejsetidspunktet været uddannet i 1½ år. Jeg havde mit første længere udlandsophold under én af mine praktikker og jeg var ikke i tvivl om, at jeg også ville ud at rejse for at bruge fysioterapien, når jeg blev færdiguddannet. Jeg tog både af sted for at se hvordan fysioterapien bliver anvendt i et udviklingsland, for at afprøve mine kommunikations kundskaber i andre kulturer og med andet sprog.

04. juli 2014
Jeg elsker Afrika

Store ord, men sande ord. At tilbringe tre måneder i en afrikansk kultur, som er så forskellig fra den hverdag man er vant til herhjemme, er på samme tid både skræmmende og fantastisk! Folk siger altid at man enten elsker eller hader Afrika og den afrikanske kultur, når man møder den første gang, og jeg kan med hånden på hjertet sige at jeg virkelig ELSKER den.

02. juli 2014
Etisk arbejde med vilde dyr

Vi har en etisk og moralsk forpligtigelse overfor alle involverede i vores projekter, dette gælder også de dyr, vi gerne vil hjælpe. Det vil sige, at vi kun arrangerer frivilligt arbejde på projekter med dyr, hvor der er et reelt behov for hjælp og som tjener et specifikt mål og tilbyder bæredygtige løsninger.

01. juli 2014
Fortsat mulighed for en helt unik sommerferie

Hvis du ikke har andre planer i sommerferien end at blive i Danmark og kæmpe med det ustadige sommervejr, så frygt ej.
Er du mellem 16-19 år gammel har du nemlig en oplagt mulighed for at få den fedeste sommerferie- helt uden forældre! Det er stadig muligt at komme med os ud i verden på et af vores mange to-ugers ungdomsprojekter. 

25. juni 2014
Kreative industrier blomstrer i udviklingslande

Hos Projects Abroad har vi projekter, der kombinerer lokal kultur og kreativitet, som musik, dans og håndværk, med et ophold som frivillig i et udviklingsland. 
FN har for nyligt givet udtryk for, at kreative industrier er en del af kapacitetsopbygningen og den bæredygtige udviklingt. Flere steder iværksætter FN derfor kreative initiativer blandt den unge generation.  

24. juni 2014
Folkesundhed og fantastisk værtsfamilie i Ghana

Det at rejse ud i verden er en stor og spændende ting. Jeg har altid rejst meget, på flere forskellige måder. Men jeg synes, at det var på tide jeg skulle af sted alene og ud og lave noget frivilligt arbejde. Jeg valgte at rejse med Project Abroad, fordi de havde lige det projekt jeg gerne ville arbejde med. Ghana var på daværende tidspunkt den eneste destination med et Folkesundhedsprojekt. Så hvorfor ikke tage et smut til Afrika i to måneder.

23. juni 2014
Tilbage til Kenya

I sommeren 2010 var jeg på safari i Kenya med min familie, og mellem de fantastiske parker vi kørte rundt i, og det fantastiske dyreliv vi oplevede, så vi også slummen og hvordan folk levede på gaden eller under noget plastisk som gav dem lidt ly for natten.

20. juni 2014
En fortælling om hesteterapi i Bolivia

Jeg havde i lang tid vidst, at jeg ville ud at rejse, når jeg blev færdig på gymnasiet. Jeg vidste bare ikke hvor jeg ville hen, eller hvad jeg ville lave. En dag faldt jeg så over Projects Abroads hjemmeside, og der gik ikke ret lang tid, før jeg vidste, at jeg ville rejse ud som frivillig. Så manglede jeg bare at beslutte hvor, jeg ville rejse hen og hvilket projekt, jeg ville arbejde på. Til sidst besluttede jeg mig for at tage til Bolivia og arbejde med hesteterapi.

19. juni 2014
Hajprojektet i Fiji får fornemt besøg fra Verdensnaturfonden

Vores frivillige på hajprojektet i Fiji fik i denne uge fint besøg af Verdensnaturfondens (WWF) Ian Campbell. Han er organisationens Global Shark Programme Manager og på den måde en af de førende eksperter inden for hajbevaring.

17. juni 2014
Byggeprojekt i Tanzania

Jeg boede hos Father Renatus, som er en katolsk præst. Vi var frivillige fra hele verden, som hjalp et lokalt håndværkerhold med at bygge nye klasselokaler og sovesale til den skole, som Father Renatus er forstander for.

16. juni 2014
Den anden side af storslåede Shanghai

Mange af vores projekter i Kina er beliggende i den internationale storby Shanghai, der med en verdens flotteste skylines gang på gang imponerer de mange besøgende. Kinas økonomi har i mange år vokset og vokset og Shanghai er et skinnende eksempel på dette boom.

Men i udkanten af millionbyen finder man et helt andet, mere simpelt og mere ydmygt liv. Her er det ikke business og skyhøje bygninger, men landbrug og landlige omgivelser, der dominerer bybilledet. 

11. juni 2014
Jeg ville udforske min sydafrikanske side

Jeg valgte at rejse til Sydafrika i mit sabbatår for at udforske en anden side af mig selv, nemlig den sydafrikanske side. Jeg er nemlig halv dansk og halv sydafrikansk.

10. juni 2014
VM-feberen har ramt Projects Abroad

Med opmærksomheden rettet mod Brasilien og interesseren for fodbold på sit højeste, er det den perfekte anledning til at sætte fokus på vores arbejde med udvikling af børns fodboldevner i 12 forskellige lande.
Kampagnen ’Football Stars of Tomorrow” (Morgendagens Fodboldstjerner) viser hvordan vores fodboldprojekter tillader børn og unge at drømme om en bedre fremtid. En fremtid som vi igennem vores seje frivillige gerne vil hjælpe dem med at opnå. 

06. juni 2014
Projects Abroad Fiji planter 11 køkkenhaver i ’usund’ landsby

Frivillige på ernæringsprojektet i Fiji udførte en helbredsundersøgelse af beboerne i landsbyen Dratabu. Undersøgelsen viste at størstedelen af beboerne levede usundt. De fleste familier spiser næsten udelukkende måltider bestående af kulhydrater, hvilket i længden kan føre til fejlernæring. 

03. juni 2014
Mit ophold i Ghana har været en lærerig oplevelse

Min kæreste og jeg skulle på jordomrejse, og ville gerne bidrage med noget frivilligt arbejde undervejs. Jeg studerer ernæring og sundhed, og ville derfor gerne finde et projekt som var studierelevant. Vi forelskede os i projektet Public Health som foregik i Ghana, hvor vi hjalp til i en måned og det har vi bestemt ikke fortrudt.

02. juni 2014
Rehabiliteringscentret på regnskovsprojektet i Peru fylder 6 år

I starten af sidste måned blev den første brøleabeunge født i centret og d. 28. maj kunne man fejre seks års arbejde med rehabilitering og genudsætning i naturen af tilskadekomne dyr. Rehabiliteringscentret er en del af vores samlede naturbevaringsprojekt i Peru og er beliggende i reservatet Taricaya, ejet af Projects Abroad, dybt inde i Amazonas-regnskoven.  

28. maj 2014
Projects Abroad i Mongoliet arrangerer fundraiser for unge med spastisk lammelse

I næste måned gentager vores kollegaer i Mongoliet sidste års succes og stabler endnu engang fundraiseren ’Make Dreams Come True’ på benene.  Arrangementet arrangeres i samarbejde med organisationerne ’Mongolian Cerebral Palsy Association’ og ’ERCHIS Youth Development Club’ og skal være med til at indsamle penge til uddannelse, træning og gode oplevelser for unge, der lider af spastisk lammelse. 

28. maj 2014
Do you want to learn how to catch a lucky wave?

I would be lying if I said that I don’t miss it at all. In fact, I do. I miss waking up at 2.45 in the morning to go out on night patrols on the back of a quad bike. I even miss doing this in torrential rain. 

27. maj 2014
Ditte hjalp dyrevelfærdsorganisation i Fiji

Jeg var i Fiji i 10 uger i alt, hvor jeg arbejdede som frivillig 8 af ugerne. Det var uden tvivl det fedeste jeg nogensinde har prøvet! 

26. maj 2014
Projects Abroad etablerer interkulturelt pennevensprojekt

Projects Abroad i Sydafrika og i Jamaica er gået sammen om et pennevens-projekt, der skal give jævnaldrende børn i begge lande muligheden for at få indblik i hinandens verdener. Pennevens-projektet starter efter planen op i midten af juli og har blandt andet til formål at opmuntre børn til at skrive i hånden og forbedre deres evner inden for læsning og skrivning.

23. maj 2014
Naturbevaringsprojektet i Costa Rica arbejder hen imod miljøpris

Vores projekt inden for Natur & Miljø i Costa Rica arbejder på nuværende tidspunkt sammen med tre skoler tæt på Barra Honda National Park, om at opnå udmærkelsen ’Ecological Blue Flag Award’. 

22. maj 2014
Upendo betyder kærlighed

Jeg indrømmer det gerne – jeg var nervøs inden min afrejse til Arusha, Tanzania. Meget nervøs endda. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente hverken i forhold til projektet, familien eller landet i det hele taget. Men alt overgik mine forventninger! 

20. maj 2014
“Remember, Mie, it's nice to be nice”

It's nice to be nice. Det var noget at det første jeg hørte da jeg landede i Accra lufthavn i Ghana.

15. maj 2014
”Alle elsker Ghana”

”Jeg vil vædde med, at når du skal hjem om to måneder, så har du ikke lyst at forlade Ghana. Alle elsker Ghana.” Dette var noget af det første jeg fik at vide ved min ankomst i landet. 

14. maj 2014
Danske Nelli hjalp til i sydafrikansk township

Nelli, 28 år og uddannet fra Københavns Pædagogseminarium, rejste i februar til Sydafrika for at opleve kulturen og livsstilen. Med hendes baggrund og forkærlighed for det pædagogiske arbejde, valgte hun at arbejde som ulandsfrivillig på et humanitært projekt med Projects Abroad. 

12. maj 2014
What a welcome!

For as long as I can remember I have been fascinated by Africa. I remember watching nature documentaries from this continent and being enchanted by the variety of animals. I visited South Africa a few years ago on a tourist package together with my husband and just loved it, but this time around I wanted to experience real life as a local person and on my own. 

09. maj 2014
Natur & Miljøprojektet på Galapagos fylder 1 år!

I denne uge fejrede vores Natur & Miljøprojekt på de unikke og spændende Galapagos-øer sin 1-årsfødselsdag. I den anledning har lederen af projektet, Jonathan Guillen, skrevet en beretning om projektets fremskridt siden da.

08. maj 2014
Tilbage til rødderne

Anchali er 22 år og bor til daglig i Aarhus. I januar i år rejste hun for første gang tilbage til sit fødeland Nepal for arbejde som ulandsfrivillig. Læs om hendes oplevelse her.

06. maj 2014
Fra Dubai til Filippinerne

Sad en dag på en stensætning ved en legeplads i Dubai for at holde øje med børnebørnene, der var travlt beskæftiget, og faldt i snak med nogle filippinske stuepiger. Det tændte min nysgerrighed for at lære Filippinerne bedre at kende.

02. maj 2014
Ny struktur på Projects Abroads humanitære projekter

Det sidste halve år har vi indført nye strategier for vores humanitære projekter for at sikre bæredygtighed, og at vi når vores mål.

30. april 2014
Flere voksenfrivillige rejser ud

Hjælpearbejde og frivilligt arbejde i udviklingslande som alternativ til at dase ved en pool, er de seneste år blevet mere og mere populært blandt det mere voksne publikum. Det skriver Jyllands-Posten i denne uge.

29. april 2014
Min drøm gik i opfyldelse

Hvordan skal jeg beskrive min oplevelse? Jeg kan starte med at sige, at jeg fik en af mine drømme til at gå i opfyldelse. Jeg har lige siden jeg var helt lille, drømt om at arbejde frivilligt med belastede børn. Og da jeg har brugt rigtig meget tid i Thailand før, tænkte jeg, nu gør jeg det!

28. april 2014
Det vildeste jeg gjorde i Nepal

I sidste måned afsluttede Line Andersen et tre måneder langt ophold som frivillig på et sygepleje-projekt i Nepal. Udover at være frivillig og observere det daglige arbejde på Chitwan Medical Teaching Hospital, havde Line også tid til at udforske, hvad det fantastiske land ellers havde at byde på. Line skrev efter syv uger i Nepal om den oplevelse, der indtil videre havde gjort størst indtryk på hende! 

25. april 2014
Kinesiske kæmpepandaer til Danmark

Et dansk statsbesøg i Kina har blandt andet medført at Danmark nu skal huse to kæmpepandaer.

24. april 2014
Rejsebrev fra Cornelia i Kina

Cornelia er 20 år og kommer fra Esbjerg. Hun er lige nu i Shanghai hvor hun arbejder på et Businessprojekt i 12 uger. Indtil videre har det budt på en masse lærerige oplevelser. Læs hendes rejsebrev her!

23. april 2014
Danske Iben skriver artikel til Fiji Times

Iben Christine Grundtvig arbejder med Projects Abroad på vores hajbevaringsprojekt i Fiji. Hun har skrevet en artikel om arbejdet med hajerne, og den er nu blevet udgivet af den fijianske avis, Fiji Times

15. april 2014
Ghanas olie går til bedre uddannelse

Det vestafrikanske land har vist sig at være et forgangsland for andre afrikanske nationer, når det kommer til at udnytte de naturlige ressourcer, landet er i besiddelse af. 

14. april 2014
Tidligere frivillige donerer 5000 bolde til børn i Jamaica

Yvonne og Katja var i perioden 2011-2013 ude som frivillige med Projects Abroad. De rejste til både Jamaica og Sydafrika for arbejde på forskellige humanitære projekter. Det var i løbet af denne tid, at de fik idéen til at starte et velgørende initiativ, der fik navnet My Ball Project

11. april 2014
Internationale stjerner går til kamp mod olieboringer i Ecuadors regnskov

Internationale verdensstjerner går til kamp mod olieboringer i Ecuadors regnskove.

10. april 2014
Borgmesteren i Bogo hylder Projects Abroad i Filippinerne

De lokale myndigheder i Bogo hædrede i sidste uge vores frivillige for deres indsats på genopbygningsprojektet.

09. april 2014
Medicinsk outreach på skole i Tanzania

Hver måned tager frivillige sammen med tanzanianske ansatte ud til lokale skoler og børnehjem. 

08. april 2014
Nyt mikrofinansprojekt i Indien

Det glæder os at præsentere vores nye mikrofinansprojekt i Indien, hvor lokale kvinder samarbejder med en lokal NGO om at starte deres egen virksomhed.

08. april 2014
Udfordrende, udviklende og ikke mindst fantastisk

Udfordrende, udviklende og ikke mindst fantastisk er de tre ord, som beskriver mine oplevelser i Kenya. Jeg rejste d. 4. jan. 2014 ned til Kenya for at arbejde frivilligt på et projekt for gadebørn. Jeg havde aldrig fløjet alene før, og jeg havde aldrig været uden for Europa, så jeg følte, at jeg tog et stort, sikkert spring ud i den store verden helt alene. 

07. april 2014
Status på genopbygningsprojektet i Filippinerne

Siden midten af november har frivillige fra hele verden arbejdet på at genopbygge lokale skoler og børnehaver i Filippinerne. Læs om projektets fremskridt her.

28. marts 2014
Min tid med pingvinerne

Jeg er udlært frisør, og efter 4 år trængte jeg til at prøve noget nyt, det blev til 2 år i butik, og efter 2 år der, trængte jeg endnu engang til at prøve noget nyt. I julen 2012 tog jeg beslutningen om at næste jul ikke skulle fejres under danske himmelstrøg.

28. marts 2014
Lad være med at tænke for meget over det

Min tid i Sydafrika er den bedste tid i mit liv. Det var en fantastisk oplevelse, som har ændret mit syn på verden. Jeg havde muligheden for at give noget til andre uden at forvente at få noget igen. Men efter to måneder i en sydafrikansk børnehave har jeg fået utrolig meget tilbage. Børnene, menneskene og kulturen har gjort et stort indtryk på mig. Frivilligt arbejde er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget, og det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme!

19. marts 2014
Mit andet hjem

Efter måneders venten sad jeg spændt i flyet med destination mod Krabi, Thailand. Med sommerfugle i maven fik jeg en varm velkomst i lufthavnen af en medarbejder fra Projects Abroad og 5 andre frivillige.

19. marts 2014
Mit Tanzania

”I korte træk; livet hernede er skønt!” Sådan lød min besked hjem til mine forældre efter 4 uger i Dar es Salaam, Tanzania. Jeg sidder nu i kolde Danmark 4 måneder efter min hjemkomst og tænker tilbage på hele opholdet. Et ophold, der er helt umuligt at beskrive på 1 side.

18. marts 2014
Projects Abroad starter projekter i Uganda

Vi er stolte af at kunne præsentere Uganda som en ny destination hos Projects Abroad. Ligesom på alle andre destinationer kan frivillige arbejde på projekter inden for humanitært arbejde og undervisning.

18. marts 2014
Da jeg underviste i Ecuador

Jeg var meget spændt da jeg skulle af sted til Galapagos og være frivillig. Jeg skulle være der i tre måneder og var helt sikker på at det ville blive sjovt. Inden jeg tog af sted havde jeg dog en meget stor frygt. Jeg skulle ud på nogle små øer og jeg var bange for at jeg ville være den eneste unge i miles omkreds.

27. februar 2014
Cathrine lærte om lægefaget i Jamaica

20-årige Cathrine Poulsen fra Sønderborg havde planer om at læse medicin efter hun blev student fra Sønderborg Statsskole i 2013. Derfor besluttede hun sig for at rejse ud som ulandsfrivillig med Projects Abroad i et sabbatår for at få praktisk erfaring inden for faget.

26. februar 2014
Oskar bekræftede drømmefaget i Nepal

Oskar Overby er 19 år og kommer fra Kongens Lyngby. I juni sidste år blev han student fra Nærum Gymnasium, og efter havde han besluttet sig for at tage et sabbatår inden han ville søge ind på medicinstudiet. Oskar ville gerne prøve kræfter med lægefaget, så han rejste til Nepal med Projects Abroad for at arbejde som ulandsfrivillig på et hospital.

25. februar 2014
Katarina arbejder med forældreløse børn i Kenya

Katerina Kammann er 19 år og kommer fra Roskilde. Katerina besluttede i sommer at bruge fem måneder af sit sabbatår på rejse ud som ulandsfrivillig. Hun rejste derfor til Kenya med Projects Abroad for at arbejde på et børnehjem i byen, Nakuru.

24. februar 2014
Christopher lærte om medicinfaget i Togo

Christopher valgte at rejse til netop Togo med Projects Abroad for at blive bedre til fransk, som jo er et officielt sprog i Togo, og for at få mere erfaring med lægevidenskab inden han søgte ind på medicinstudiet.

21. februar 2014
At overvinde sig selv i Ghana

I sommeren 2013 blev Maria student fra Erhvervsgymnasium Grindsted hvor hun havde fokuseret på fag inden for marketing og sprog. Derefter rejste hun med Projects Abroad til Ghana for at arbejde i byen, Cape Coast, som var rig på historie men hvor fattigdommen var massiv blandt indbyggerne.

20. februar 2014
Thomas & Tanzania

”Jeg valgte at rejse ud som ulandsfrivillig fordi jeg ville prøve noget nyt og spændende i mit sabbatår, og jeg syntes at frivilligt arbejde i udlandet ville være en perfekt måde at opleve en anden del af verden på imens jeg mødte nye mennesker og også lavede noget meningsfyldt,” forklarer Thomas Klevin.

17. februar 2014
En lang rejse mod Fiji starter…

Det er med sommerfugle i maven jeg efter 27 timer lander i Nadi. Kl. er 6 om morgenen og personale fra Projects Abroad står klar i lufthavnen til at tage imod mig.. Jeg mødte min hostmom som er Meme der arbejder på det lokale Projects Abroad kontor.

05. februar 2014
Mit 3 måneders ophold på Sri Lanka

Mine tanker om frivilligt arbejde på Sri Lanka startede i mit sabbatår, jeg var træt af at arbejde og nu blev det snart vinter. Jeg så Project Abroad igennem Facebook. Jeg tjekkede siden ud og blev helt tændt på denne oplevelse. Min veninde og jeg besluttede os for at tage dertil i 3 måneder. 

03. februar 2014
Sommetider ville jeg ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage og opleve det hele én gang til

Da det endelig blev min tur til at holde et sabbatår vidste jeg, at jeg skulle ud at opleve verden og se nogle ting, jeg ikke havde mulighed for at se herhjemme. Frivilligt arbejde i Sydamerika var en perfekt kombination af at se verden, hjælpe andre mennesker, og min interesse for spansk. Jeg bestemte mig for en 3 måneders tur til Argentina. 

16. januar 2014
Masser af kærlighed

Kan 3 måneder beskrives på et papir, er det første jeg tænker, og nej, det kan det bestemt ikke. Min rygsæk er fyldt til randen med dejlige og mindeværdige oplevelser som jeg aldrig vil glemme. Som så mange andre afsluttede jeg gymnasiet i sommeren 2013 og besluttede at nu skulle jeg være frivillig. Det blev med Projects Abroad i Thailand. Men det har jeg aldrig fortrudt!

07. januar 2014
Follow the wind...cross the ocean…and follow your heart!

Min tid som frivillig lærer i Siem Reap har været en af de mest fantastiske oplevelser i mit liv, hvor jeg har haft mulighed for at give noget til andre mennesker, men har fået tredobbelt igen. Denne oplevelse har været så unik og følelsesmæssig, at det er svært at omformulere til ord. Cambodia har givet mig så meget - jeg ser med nye øjne på verden, jeg ser mere, jeg føler mere - and I dare!

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲