You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sara og Thomas får undervisningserfaring i Argentina

Sara og Thomas er begge 26 år og bor til daglig i København. I sommer blev de færdige med læreruddannelsen, og så ville de gerne have noget anderledes erfaring på CV’et inden de skulle i gang med at arbejde i Danmark.

I september rejste Sara og Thomas derfor til Argentina for at arbejde som ulandsfrivillige i tre måneder med Projects Abroad. 

I to måneder arbejder Sara og Thomas på Don Bosco skole som ligger i Cordoba, Argentina. I den sidste måned skal de arbejde på et humanitært projekt hvor de skal være med til at lave mad hver aften til fattige børn i nærområdet.

På Don Bosco underviser Sara og Thomas elever i fra omkring 12 års-alderen i engelsk. Eleverne kommer fra ringe kår, så deres engelskkundskaber er meget basale. ”Som lærere i Danmark har det være interessant at sammenligne og se kontrasterne mellem skolerne her og skolerne i Danmark,” siger Sara og Thomas. De hjælper de lokale engelsklærere med undervisningen, og eleverne får hjælp til gruppearbejde, udtale, forståelse og grammatik.

Sara og Thomas arrangerer også selv aktiviteter for eleverne ligesom at de til tider styrer undervisningen i klassen. Sara og Thomas har arbejdet meget med de yngre elever ved dele dem op i grupper, hvor de så skal øve deres engelsk ved at lave fremlæggelse om Danmark for de øvrige elever.

Sara og Thomas mener at der er meget stor forskel på folkeskoler i Danmark og Argentina. Til gengæld har teenagere i Danmark og Argentina meget tilfælles. ”De er forvirrede, nysgerrige, højrystede og til tider flabede.” Elevernes engelskfærdigheder er ret basale så kommunikationen med dem er en udfordring. Sara og Thomas betragter det som en udfordring og en mulighed for selv at lære spansk. ”Det er en win-win situation. Eleverne lærer os spansk og vi lærer dem engelsk. Det er meget belønnende for både os og eleverne når vi forstår hinanden.”

De har selv fået 30 timers privat spanskundervisning i starten af deres ophold i Argentina. ”Vi havde et meget basalt kendskab til spansk inden vi tog afsted,og vi ville gerne lære det bedre. Vores spansktimer var gode. Læreren var dygtigt til at variere undervisningen og gøre den spændende.”

I samtlige tre måneder bor Sara og Thomas hos en lokal værtsfamilie. ”At bo hos en værtsfamilie som ikke kan tale engelsk har været en god udfordring.” Værtsfamilien har løbende frivillige boende, så de er vant til at kommunikere med hænder og fagter. ”Det er en sjov udfordring som hjælper os med at udvide vores spanske ordforråd og vi bliver hver dag bedre.”

Trods de daglige udfordringer i klasse med vanskelig kommunikation og elevernes manglende disciplin er Sara og Thomas glade for at kunne hjælpe de lokale engelsklærere. ”Det var været en øjenåbnede oplevelse at se hvordan klassen arbejder. Vi har observeret hvordan læreren håndterer eleverne og hvordan undervisningen fungerer med kun få tilgængelige ressourcer. Vi vil helt sikkert sætte mere pris på vores undervisningsressourcer i Danmark. Det har også været en meget positiv oplevelse at se det tætte bånd mellem læreren og eleverne.”

Når Sara og Thomas er færdige med deres frivillige arbejde i Argentina, rejser de videre på egen hånd i nogle måneder. De vil vende hjem til Danmark med mere erfaring og en større viden om og respekt for uddannelsesområdet. 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲