You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad lancerer global hajbeskyttelseskampagne

I januar starter de første 20 frivillige på vores unikke Natur & Miljøprojekt i Fiji. Projektets primære fokus er på at beskytte, bevare og udbrede bestanden af 8 truede hajarter i Fiji.

I Fiji vil frivillige blandt andet hjælpe lokale eksperter med mærkning og identifikation af hajer, indsamling af data om den eksisterende hajbestand, lokale oplysningskampagner, genskovning, og bekæmpelse af misbrug af hajfinner.

Hvert år dør mere end 100 millioner hajer som følge menneskelige handlinger. Hajer bruges som trofæer for sportsfiskere, ligesom at de indfanges for deres finner, brusk, kød, leverolie, skind og sågar også kæber og tænder. Flere vigtige hajarter er tæt på at være helt udryddede på grund af den internationale fiskeindustri og konstant negativ omtale i medierne, på film og tv.

Hajer har en utrolig vigtig rolle i vore oceaner. Langt de fleste hajer er i toppen af fødekæden under havoverfladen og de har derfor en afgørende indflydelse på økosystemerne i havene. Direkte og indirekte regulerer de den naturlige balance i disse økosystemer på alle niveauer.

Hajernes bytte er typisk gammelt, svagt eller sygt, og derfor bidrager hajerne til at de øvrige dyr i havet er de bedste eksemplarer. Det er ”survival of the fittest” i dets reneste form! Ved at fjerne hajer fra økosystemerne risikerer vi derfor at ødelægge økosystemernes balance fordi hajerne ikke på samme vis kan dominere fødekæden.

Projects Abroad anerkender hajernes enorme betydning for opretholdelsen af økosystemerne i verdenshavene, og derfor lancerer vi nu en global kampagne som vil foregå i 18 lande fordelt på 4 kontinenter. Under kampagnen vil frivillige og interesserede personer og grupper fra hele verden arbejde for at udbrede kendskabet til hajernes betydning og den truede tilstand som mange arter befinder sig i.

Kampagnen har til formål at aflive myter om hajerne og i stedet oplyse om deres vigtige rolle i verdenshavene. Vi vil målrette vores kampagne mod alle, lige fra skolelever til lokale fiskere for at få budskabet ud. En global underskriftsindsamling vil udgøre et af kampagnens hovedelementer.

Du behøver ikke at arbejde på vores hajprojekt for at hjælpe til med kampagnen. Vis din støtte og vær med til at sprede kendskabet til den.

Følg vores Global Shark Campaign på Facebook her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲